Refresh

This website www.had.si/blog/2007/10/10/apple-mini-dvi-dvi-adapter-in-dvi-d-male-to-hdmi-male-kabel/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

had blog roni kordis had blog roni kordis

Apple Mini-DVI – DVI Adapter in DVI-D Male to HDMI Male Kabel

Kako povezati Apple MacBook in TV, preko kabla HDMI?
Ali obstaja samo možnost, da povežem Macbooka preko Apple Mini-DVI to DVI adapterja in potem to povežem z DVI-D Male to HDMI Male kablom na TV?
Ali pa obstaja kakšna alternativa, ki mi reši te probleme? Idilično bi bilo, če bi obstajal direkten kabel, ki bi mi povezal Mini DVI in HDMI skupaj, vendar ga kljub guglanju nisem našel?? Ali to pomeni, da res ne obstaja?

Hvala za odgovore!

p.s.: v trgovinah z Appli niso poznali rešitve! Jutri pokličem še na EPL.si!

  1. ena varianta je mini-dvi v s-video ( ) , ce mas na TV samo scart, pa potem se vmesnik ( )

    .::PiPi::.

  2. drugace pa obstaja kabl dvi v HDMI ( ), torej rabis se samo mini dvi v dvi ( ) pa je stvar resena …

    .::PiPi::.

    p.s. sam uporabljam zgolj mini-dvi v dvi za dodaten monitor …tako da sem napisal zgolj teoreticni, sam bi moralo delat …

  3. sicer pa na kvaliteti ne bos zgubil nic ( vsaj opazil jo ne bos ;)
    ker ni nobene pretvorbe, razen stika konektorjev …

    mini-dvi -> DVI -> HDMI

    .::PiPi::.

  4. se zadnji komentra na temo appla, pol pa neham … odkar sem kupil prvega maca (iMaca) pred kratkim sem ugotovil, da v Sloveniji nihce, in to res nihce ne zna prodajat applov … tolk se spoznajo kot jaz, ko pac posurfam + da so cene pri nas obcutno drazje, kot pri nasih sosedih, od koder sem tudi dobil racunalnik … to ne mores verjet, da ne omenim, da vsako stvar ki bi jo clovek imel, mora cakat, da oni dejansko dobijo … sam sem bil (ko je prisel nov iMac ven) pripravljen ga kupit pri nas, sem se dejansko ze sprijaznil s ceno, ko pa so mi rekli, g. 2-3 mesce bo za pocakat, mi je pocil film in sem ga kupil od tipa na bolhi, ki jih kupuje v m-store-u in se to neki zmotovili z davkom, tako da me je prisel dejansko 1370 eur z 2GB rama za 20″ 2.4GHz model … za razliko, ki bi jo preplacal pri nasih fantasticnih oderuhih ( ce odmislim cakalni rok) sem si kupil se samsungov 20″ LCD in zadeva deluje prfektno ….

    Sem pa kupil ze dve stvari (ker sem bil pac neucakan) v fmcjevi trgovini v cityparku, in ja obakrat niso imeli niti vrecke (g. vreck nam je pa zmanjkalo) pa kako ze spet …. in sem lepo odnesel dvakrat stvar pod pajsko kot da hocem res vsem pokazat da sem kupil …. mah …ko sem tipa vprasal, pa kako da so v sloveniji take cene, pa mi je rekel, da vse dobivajo preko enega tipa iz hrvaske …torej nekdo mastno sluzi mi ap kupujemo, ker se nam ne da cez mejo ali pa smo neucakani …. pa sam vem, da bi lahko pri nas veliko vec robe prodali, ce bi le znali, pa tega ocitno se en cas ne mislijo …skoda …

    .::PiPi::.

  5. @had: Piši Milošu milos.mitrovic afna epl.si. Meni včasih odgovraja v poznih nočnih urah :) Drugače bo pa res najbolje miniDVI->DVI->HDMI.
    @PiPi: Sem govoril enkrat z Milošem o isti zadevi, pa je rekel, da Appla dejansko ne zanima prodaja po tako majhnih držvah. Vsega skup so (do takrat) za Slovenijo namenili 100€ za promocijo. Mislm WTF, potem se pa čudimo, zakaj je treba v Slo vsakemu posebaj razlagati, kaj je Mac in da tista firma, ki dela iPode dela tudi računalnike :S

  6. hm sem vedno mislil, da obstaja dvi-hdmi konverter. sicer pa jaz na toshibi uživam v polni HD prek laptopa, ima hdmi out 8)

  7. @Miha, ja nekaj bo sigurno drzalo na tem, mi je pa tip iz aris-jabolko razlagal da dobiva slovenija apple robo iz madzarskega distribucijskega centra in da smo bolj kot ne zadnji na vrsti …. pa takrat mi je tudi pocil film, ker mi je tip hotel tipkovnico posebaj zaracunat, WTF … vse povsod na netu sem gledal in vsi so imeli v skatli tudi tipkovnico, a pri nas kao dobijo skatle brez tipkovnic, verjetno zaradi jebenih sumnikov … samo vse povsod po svetu v online applovih trgovinah lahko izberes katero tipkovnico bos imel zraven … no pri nas se je pol izkazalo, da bi moral placat tidi za navadno anglesko se dodatno … potem sva pa hitro zakljucila ;) sicer sedaj mam hansovsko, samo sem se ze navadil ….

    Jaz upam, da se bo to enkrat kmalu spremenilo, ker dvomim da nasi ravno pod ceno prodajajo, torej nekdo fino sluzi, zdej a to nase trgovine al neki kvazi posredniki za SLO pa nimam pojma … kot kupec vem, da mi ni vsec taksno stanje in bom marsikatero stvar, ki bi jo drugace kupil pri nas kupil pac v tujini …. apple je trenutno ziher v vzponu, tudi pri nas, ziher bi marsikater presaltal iz winsov na appla ( jaz sem recimo z linuxa presaltal) ce nebi bili tako zasoljeni pri nas … overall sem zelo zadovoljen in mi ni zal … sem ga pa dobil poceni, mogoce zato ;)

    Uzivaj!

    .::PiPi::.

  8. najprej vsem povrsnim bralcem :D

    Had ze ve da je varianta mini DVI-DVI in potem DVI – HDMI :D

    @pipi caki kako zakaj si moral doplacati za SLO apple tipkovnico?? kolikor vem jo pac dobis zravn in to je to (vsaj za EPL vem da je tako)

    glede appla pa se mi zdi skoda besed ker je tu nazalost situacija NEUREJENA in folk nategujejo povprek in pocez. cene so abnormalne in same marze za koncne trgovce SMESNE. aja pa ne delam in nimam nobene izmed apple trgovin, samo poznam situacijo :D

    lp Avi

  9. @avian, ce poznas situacijo in si odvezan molcecnosti, pa le z besedo na dan :)

    Drugace pa, ko sem dobil predracun takrat za iMaca na aris-jabolko, sem bil tik pred tem da placam (receno mi je bilo, da nekje do dva meseca za pocakat), nakar mi je tako mimogrede povedal tip se storijo okoli tipkovnice (“defaultno” bi moral se doplacat!) pa sva zakljucila … a to danes se drzi, nevem … je pa na njihovem ceniku se vedno napisana tipkovnica kot neka OPCIJA, tako, da vsekakor se pozanimajte kako je s to tipkovnico, ali je dejansko res vracunana v ceno, ki jo oglasujejo pri nas … takrat na aris-ajabolko ni bila! Drugi nasi ostali trgovci ( vse sem takrat preklical) niso znali niti cene tocne povedat tisti trenutek, oziroma je bila po kakem tednu potem enaka kot jo ima se danes aris-jabolko …. seveda pa bi mogoce sele danes dobil racunalnik … katastrofa … si sploh ne upam pomislit, kdaj bodo pri nas na voljo kaki iMaci, ki bodo slej ko prej imeli ze po defaultu Leoparda gor …. leta 2010?

    .::PiPi::.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja