Skoraj pol milijona ogledov videoposnetka, Kiro Prosviro na YuTube, naperjenega proti notranjemu ministru Ivici Kirinu, ki ga je zmontiral in objavil uporabnik Bijesprvi, je zelo velika številka. Prav tako je zanimiv videoposnetek Kiro Prosviro – Jubito, kot je minister poimenoval YouTube.
In zakaj se mi zdi zanimivo omenjati uporabnika Bijesprvi? Ker je na povsem svoj način, z montažo različnih oddaj, govorov, naredil zelo zanimive videoposnetke, ki “krcajo” njihovo politiko. Ni se spustil na žljiv nivo, niti ne na osebnega, ampak je s prave distance pokazal napake voditeljev Hrvaške. Bijesprvi je anonimen 20 letnik, ki na svoj način kaže drugačno plat politike. In dokaz, da so dobre stvari, ali ideje, dobro sprejete.
Kdaj se bo v Sloveniji našel kdo, ki se bo na podoben, precej gverilski, vendar zelo izpostavljen način, lotil boja proti politikom? Zakaj pri nas še ne obstaja nišni blog, ki bi se ukvarjal s podobnimi parodijami iz naše poltike? Definitivno bi bila stvar zanimiva! Sicer pri nas sploh ni potrebno veliko montirati – Janez Janša ima težve z Nuklearno Elektrarno Krško in angleščino