To je moj zaključek po petih minutah gledanja resničnostnega šova Kmetija. Zakaj?
Zvečer sem med preklapljanjem kanalov in iskanjem nečesa uporabnega, naletel na Kmetijo. Ravno na tisti del, ko se dve osebi pomerita v dvoboju. In včeraj sta se med seboj pomerili 63-letna Magda in 21-letna Daša. Dvoboj je bil vse prej kot človeški, ker je Daša izbrala “pas”. Vsaka je okrog pasu si nadela pas, ki ju je povezoval in vsaka je na svojo levo roko morala dati zapestnico iz usnja in z veliko rinko. Zmagovalka postane tista, ki obesi roko nasprotnice na kavelj na steni.
In bilo je vse prej kot človeško! Stara gospa, ki se je krčevito oklepala 40-let mlajše punce, ki pa je kljub temu ni morala obesiti na kavelj. Hropenje in težko dihanje obeh. In strah, da ne bi kap zadela starejšo gospo, so bili faktorji, ki so spremljali dvoboj. Vendar v mojem primeru, so dosegli ravno nasproten učinek. Grdo in pod vsako častjo! Ko je voditeljica videla, da se takšen dvoboj ne bo nikoli končal, se je odločila da spremeni pravila igre. Zmaga tista, ki svojo roko prva obesi na kavelj! Jao, jao, jao! Seveda je zmagala mlajša tekmovalka. (utrinki)
Glede na številke, katere so posredovali pri POP Tv, o gledanosti Kmetije, “Prva oddaja Kmetija je kljub poznejšem terminu na POP TV med mladim televizijskim občinstvom, starim med 18 in 49 let dosegla kar 13,1-odstotni rating in 49-odstotni delež“, bi pričakoval, da bo oddaja veliko bolj kvalitetna, oz. da bo veliko bolj zanimiva, kot pa je bilo to, kar sem včeraj videl.
Glede na število komentarjev na spletni strani Kmetije, pa dvomim, da sploh kdo gleda to oddajo! Če je bilo pri Baru in Big Brotherju vsakodnevno po tisoč komentarjev, jih je tukaj samo par. Mogoče pa samo jaz, po 5 minutah gledanja oddaje, tako to dojemam :evil:

18 Responses to Na Kmetiji ni lepo!

 1. janja pravi:

  Potem nisem edina, ki se ji je ta ˝dvoboj˝ zdel ponižujoč in skrajno neumen. Da bi ena obesila roko od druge, bi ji mogla najbrž polomit par kosti in sklepov.
  Definitivno je to bilo mojih prvih in zdnjih 5 min kmetije.

 2. had pravi:

  evo.. ko sem vceraj zvecer razmisljal ali naj to zapisem ali pa pustim pri miru, sem bil v dvomih.. ali sem res tako staromoden, oz. puritanec, sem se spraseval.. ponoci sem razmisljal o ponizevanju in ostalih stvareh in se odlocil, da zapisem..

  tudi mojih prvih in zadnjih 5 minut kmetije!

 3. likard37 pravi:

  Počasi bomo doumeli, da so reality showi pač poden najnižje vrste. Za to ne bo treba več niti 5 minut gledanja. Jaz sem že za bar “potreboval” parkrat po pet prisilnih minut, da sem to doumel. In nisem si mislil, da bo prišlo kdaj na TV kaj tako zanikrnega, da se bo nekaterim zdelo, da je bil BAR pravzaprav v redu.

 4. Anže pravi:

  Tudi moje mnenje o Kmetiji je nizko, gledal sem samo ene 10 minut, pa še to ne dvoboja. Zadeva je kar nekaj. Se pa strinjam, da napram temu, je bil Bar super, eh, kaj Bar, še Big Brother!

 5. leila pravi:

  Televizijci naredijo vse, da bi zvišali rating, toda s takimi oddajami se bo rating še znižl. Dosti je bilo, da sem videla samo reklame za to oddajo, notri nastopajo arogantni, jezikavi ljudje…Ne bom namenila niti minute ogledu te oddaje. Å e dobro, da ne organizirajo mučenja (sicer pa tisto kar si opisal, je mučenje).

 6. Mario pravi:

  Kak sn srečen, da še kr nisem gledal in niti ne mislim gledat tega sranja.

  Big brother tudi niti ene epizode nisn gledal. Slovenija ni za take reality showe.

 7. likard37 pravi:

  Glede ratinga pa mi nekaj pravi, da se viša nekako sorazmerno z zgražnjem , ki smo mu priča. Saj ne, da bi to razumel ampak kar nekako se mi zdi , da je ponavadi tako.

 8. Tomaž Z. pravi:

  Kmetija pac je tocno to .. kmetavzarska.

 9. Saš pravi:

  Å E kako se strinjam. Očitno sva včeraj oba istočasno preklapljala kanale, kajti jaz sem ujel le ta dvoboj. Å lo mi je na bruhanje, sploh ko sem videl to gospo, kako se je dobesedno borila, da preživi. Å e dobro, da jo ni kak infarkt. Kmetija zame ne, pa tudi če bi bil to edini program.

 10. Jow pravi:

  Zanimi se mi zdi, da ste zdaj vsi gledali le tistih 5minut… A na koncu kmetije bo preko 200k glasov, kar pomeni, da je vsaki 7 (če izovzamemo dojenčke in starejše) slovenec glasoval… Tukaj je odgovorov 9!

  Zanimivo moje razmišljanje kajne :)

 11. Anže pravi:

  Uf, ta trditev pa nikakor ni pravilna. Tudi če bo na koncu preko 200k glasov, to ne bodo unikatni glasovi. Å tevilo unikatnih glasov ne bodo nikoli povedali, ker niso neumni =). Če pa najstnice glasujejo 100x… jih ne rabiš toliko… in ja, se dogaja.

 12. komentator pravi:

  Kruha in iger pač. Slovenci s(m)o očitno zelo nezahtevni. Samo poglej katere oddaj so najbolj gledane. Razni Mario showi, Batina showi, Đuro showi… Sicer pa. Nihče nas niti ne more, niti se ne trudi navaditi na kaj boljšega.
  Upam, da bosta vsaj Zrnec in Bizovičar naredila kaj približno gledljivega.

 13. Anže pravi:

  Upanje umre zadnje :-). Samo to vem, da če bo pritisk prevelik bo nastal zmazek… Sicer pa, žl drži da folk gleda to, s čemer se lahko poenoti. Zato so pa v Ameriki tako priljubljeni Ricki Lake showi, pa Jerry Springer showi, še celo varnostnik Steve ima svojega…

 14. Jow pravi:

  Najalžje je kritizirati!

 15. had pravi:

  seveda.. ali je mogoce to prepovedano :evil:

 16. Hans pravi:

  Nisem si mogel nikoli misliti da bom kdaj to izjavil ampak najboljši del kmetije so reklame

 17. nacfoto pravi:

  že sama televizija je skrajno neumen “pripomoček” za krajšanje našega dragocenega časa,. kaj šele program ki vam ga “suflirajo”

 18. kaja pravi:

  kuk je že to staru ?!? jej k ste staromodn………..groza

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.