Škofje so me pozvali, da se udeležim predsedniških volitev in prvič v petnajstih letih, kolikor imam volilno pravico, sem odšel na volišče. Namreč, ko sem dopolnil 18. let sem se odločil, da bom šel na volitve šele takrat, ko bom moral oddati glas zase, predsedniškega kandidata :evil: Oz. sem na ta način povedal vsem, da ne bom hodil na razne referendume in volitve. Do sedaj, ko sem ugotovil, da je situacija vse prej kot rožnata, da je alarmantna, čeprav Janez Janša trdi drugače, da se pri nas ne cedita med in mleko in se odločil, da naredim velik korak zase! In odšel na volitve predsednika RS.
Prvič nisem povsem prepričan ali sem dal glas zmagovalcu ali pa bo moj kandidat zmagovalec. V bistvu je voliti povsem preprosta stvar. Srečaš kolege, ki delajo v volilni komisiji, z njimi izmenjaš par besed, pokažeš osebni dokument in dobiš listek na katerem lahko obkrožiš enega ali več kandidatov. V slednjem primeru je glasovnica neveljavna.
Prav tako sem pričakoval golaž, kozarec vina, ali kaj podobnega, tako kot na krvodajalskih akcijah, vendar je bilo upanje zaman.
Zanimiv podatek, ki sem ga danes zasledil je to, da je do 11. ure dopoldan volilo manj kot 17% volivcev, dočim so na prejšnjih volitvah ti rezultati dosegali številko preko 20%. Ali to pomeni, da je bilo jutro premrzlo in da je mrzlo tudi v cerkvah, kamor gredo po zadnja navodila verniki in so se odločili, da bodo dan rajši preživeli doma?
Potrebno bo počakati rezultate, ki lahko potrdijo mojo tezo ali jo ovržejo. Čez nekaj ur, bodo stvari precej bolj jasne!

predsedniske-volitve-2007-01.jpgpredsedniske-volitve-2007-02.jpg predsedniske-volitve-2007-03.jpg

4 Responses to Opravil sem držvljansko dolžnost – prvič sem šel na volitve

 1. ŽonPjer pravi:

  Zdej, k sta uspešno opravila svojo deržvlansko pravico, si pa lahk nocoj, po razglasitvi rezultatov, pogledata odličen film od Jima Jarmusha-Down by Law na SLO2. Tom Waits, John Lurie & Roberto Benigni.

 2. blogar pravi:

  čestitam ;) jaz tudi že nazaj ;)

 3. Pihaha pravi:

  Nisi opravil držvljanske dolžnosti ampak si izkoristil držvljansko pravico.

 4. had pravi:

  @pihaha: se popolnoma strinjam.. “Volitve so držvljanska in še posebej krščanska dolžnost.” za moj zapis je bil iztocnica poziv skofov za udelezbo na volitvah..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.