Kdaj se bosta poročila z “njenim JanezomUrška Bačovnik še ni povedala natančno, ko ji je novinarka Pop Tv zastavila to vprašanje v volilnem štabu Lojzeta Peterleta, kateremu je naklonila svoj glas. To je bil njen prvi nastop pred kamerami.
Meni pa se zastavljajo preprosta vprašanja. Vsem je jasno, da je največji poraženec volitev Lojze Peterle, ki je pričakoval veliko večjo podporo ljudstva, ki se je predstavljal kot človek ljudstva, brez podpore politike, vendar ga očitno ljudstvo ni vzelo za svojega. Sedaj, ko so videli rezultate, mu je moral priti na pomoč sam Janez Janša s svojo Urško in publicističnimi izjavami o poroki. Mislim, da bi Urška Janezu in Lojzetu prinesla veliko več političnih točk, če bi omenila, da bosta nekoč imela tudi otroka. Potem bi se “starejšim” ljudem raznežilo srce in bi Janez dobil še ene volitve. Ker pa je tako dober človek da podpira Lojzeta, bi še njemu namenili “starejši” ljudje predsedniško funkcijo.
Vendar. Ali bi pomagale takšne puhlice v trenutnem stanju, ki vlada v Sloveniji? Premočna zmaga kandidatov levice, Mitje Gasparija in Danila Turka, ki kaže na to, da je ljudem v Sloveniji dovolj leporečenja, ampak si želijo predvsem akcijo, je dokaz, da vendar ni vse tako lepo, kot se nam prikazuje. Da je mogoče dovolj Demosa in obljub od katerih se ne da živeti, ampak si ljudstvo želi drugačnih, novih politikov.
Definitivno pa je zmagovalec volitev Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je zbral zavidljivo število točk. V drugem krogu jih bo verjetno “posodil” svojemu prijatelju Lojzetu Peterletu in imel verjetno precejšnjo korist od tega. Vsaj tako bi sklepal po njegovih včerajšnjih izjavah. Seveda bi Zmago zmagal, če bi se mu mediji veliko bolj posvetili prvih 14 dni kampanje.
Najbolj smešne izjave pa daje Monika Piberl, ki za svoj neuspeh krivi “nedemokracijo”, saj so ji ljudje na terenu obljubljali veliko večjo podporo in je pričakovala drugi krog. Upam, da se je šalila :evil:
Očitno bo še zanimivo v Sloveniji in očitno lahko samo še populizem z izjavami Urške reši Janeza in Lojzeta. Vendar dvomim, če je spregledala Esmeralda, potem smo verjetno spregledali tudi Slovenci!