had blog roni kordis had blog roni kordis

Janez Janša in Urška Bačovnik se bosta poročila

Kdaj se bosta poročila z “njenim JanezomUrška Bačovnik še ni povedala natančno, ko ji je novinarka Pop Tv zastavila to vprašanje v volilnem štabu Lojzeta Peterleta, kateremu je naklonila svoj glas. To je bil njen prvi nastop pred kamerami.
Meni pa se zastavljajo preprosta vprašanja. Vsem je jasno, da je največji poraženec volitev Lojze Peterle, ki je pričakoval veliko večjo podporo ljudstva, ki se je predstavljal kot človek ljudstva, brez podpore politike, vendar ga očitno ljudstvo ni vzelo za svojega. Sedaj, ko so videli rezultate, mu je moral priti na pomoč sam Janez Janša s svojo Urško in publicističnimi izjavami o poroki. Mislim, da bi Urška Janezu in Lojzetu prinesla veliko več političnih točk, če bi omenila, da bosta nekoč imela tudi otroka. Potem bi se “starejšim” ljudem raznežilo srce in bi Janez dobil še ene volitve. Ker pa je tako dober človek da podpira Lojzeta, bi še njemu namenili “starejši” ljudje predsedniško funkcijo.
Vendar. Ali bi pomagale takšne puhlice v trenutnem stanju, ki vlada v Sloveniji? Premočna zmaga kandidatov levice, Mitje Gasparija in Danila Turka, ki kaže na to, da je ljudem v Sloveniji dovolj leporečenja, ampak si želijo predvsem akcijo, je dokaz, da vendar ni vse tako lepo, kot se nam prikazuje. Da je mogoče dovolj Demosa in obljub od katerih se ne da živeti, ampak si ljudstvo želi drugačnih, novih politikov.
Definitivno pa je zmagovalec volitev Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je zbral zavidljivo število točk. V drugem krogu jih bo verjetno “posodil” svojemu prijatelju Lojzetu Peterletu in imel verjetno precejšnjo korist od tega. Vsaj tako bi sklepal po njegovih včerajšnjih izjavah. Seveda bi Zmago zmagal, če bi se mu mediji veliko bolj posvetili prvih 14 dni kampanje.
Najbolj smešne izjave pa daje Monika Piberl, ki za svoj neuspeh krivi “nedemokracijo”, saj so ji ljudje na terenu obljubljali veliko večjo podporo in je pričakovala drugi krog. Upam, da se je šalila :evil:
Očitno bo še zanimivo v Sloveniji in očitno lahko samo še populizem z izjavami Urške reši Janeza in Lojzeta. Vendar dvomim, če je spregledala Esmeralda, potem smo verjetno spregledali tudi Slovenci!

 1. Ja, poročila se bosta pred parlamentarnimi volitvami, takoj nato pa objavila, da pričakujeta otroka, jasno.

 2. Čakaj, čakaj, levica in “dovolj leporečenja” pa ja ne gre skupaj. Proti leporečenju trenutne oblasti se ne moreš boriti s tem da voliš prvake v sajenju rožic :)

 3. hehe… Had, bodi pozoren zadaj, kako bojo spremenili taktiko in se bo začelo poudarjati, kako je Peterle sodeloval pri osamosvojitvi. Sedaj ko ljudje pač niso zbirali najbolj belih zob, bo potrebno pa na to strunco zaigrati, kajti sedaj bo edina kategorija za zbiranje kandidata ta ali je osamosvajal slovenijo ali ne ;)

 4. @jurij: sicer priznam, da me ni v tistih casih tako zanimala politika, kot me sedaj in da je nisem tako spremljal, zato bom vesel, ce me popravis.. ali je bivsa oblast obljubljala to, kar je obljubljala pred volitvami sedanja ablast? dovolj klientelizma, dovolj korupcije, drzava ven iz gospodarstva in podobno? hmm..

  @blogar: jeap.. sedaj bo treba najti nekaj novega, osamosvojitev bo verjetno res lahko kljuc.. poudarjanje tega, da je peterle eu clovek, verjetno ne bo dovolj.. :)

 5. Lepo, da se bosta poročila.
  Ni mi pa jasno zakaj moramo mi to vedeti?
  To je povsem njuna stvar.

 6. V primeru Monike Piberl bi jaz dal TV voditelje pravico, da oklofutajo gosta. Ker, takih neslanosti, ki jih je ona trosila, pa še ne, ej.

 7. Ravno prav, ko ne bo več predsednik vlade, bo lahko jokal v Urškinem objemu in zibal dete…..

 8. Mene bolj zanima, če je Janez včeraj zvečer že vedel, da se bosta poročila… Ali je to zvedel na televiziji…

  Å e bolj zanimiva je njena izjava, da “njen poklic ostaja njena prva ljubezen”… Jao, jao…

  Mene ne bi presenetilo, če bi Janez naenkrat ugotovil, da Urške ne rabi več.

 9. Kinky tone, absolutno se strinjam s tabo. Ta ženska je s to izjavo zgubila še tistih 0.5% kredibilnosti, ki jo je imela. Naj se sprijazni s porazom. Zdaj bomo vsi ostali krivi, ker smo “preneumni” da bi jo volili. No, kakorkoli…

  Dvomim, da bo Jelinčič glasove “posodil” Lojzetu. Prej levici, kot njemu. Mislim pa da bo nekje pol/pol.

  Sicer pa, poleg vsega zgoraj omenjenega bi rad dodal še to, da se mi je zdelo skrajno neprofesionalno od voditeljice, da je Urško to sploh vprašala. Taka vprašanja v volilnem štabu nimajo mesta. Če že gledam to, gledam zato ker me zanima nekaj drugega, ne to kdaj se bosta poročila.

  @blogar & @had, Peterle je manj EU človek kot Türk. Predvsem pa nima toliko diplomacije v sebi =)… EU ni Vatikan… da sem malo zloben.

 10. 11….morda se bo pa JJ približl Vatikanu z cerkveno poroko ( mladega titovega mladinca,komunista,vojak )

 11. Janša volil v Grosupljem. Se pravi, da je še vedno prijavljen na tem naslovu. Ali je njegova spremljevalka tudi prijavljena na istem naslovu? Če ni, kakšna je podlaga za plačilo njenih stroškov, ko spremlja JJ na uradnih obiskih po svetu? Kdo torej sploh je gospa Bačovnik? Who the f….?
  Medtem ko se nekateri zgražjo, kako novinarji sprašujejo nekdanjega predsednika Milana Kučana, po njegovem mnenju, pa je menda logično, da neka dama daje svoje pomembno mnenje le zato, ker občasno deli posteljo z nekim gospodom! RTV priredi oddajo, kjer nam predstavljajo kandidate in njihove partnerje. Ali volimo predsednika ali prvo damo? Kakšna bo kredibilnost predsednika, če bodo govorili, da je zaradi žene dobil 20 % glasov? In res je, da se nobeden od teh Kekcev, ki so kandidirali, ni uprl takemu pogledu.
  @Pengovski: ali je bil JJ kdaj poročen ali pa sta otroka po pravilih Cerkve pankrta?
  @blogar: to je že izjavil (Jerovšek, Jambrek?), da bi mu bilo bolj všeč, če bi zmagal osamosvojitelj. Včasih so se pa zgražli, da je zadosti, da si partizan, pa imaš funkcijo.

 12. @Cic: Dobro vprašanje, pravzaprav. Kolikor vem, se je status njegove Andreje (ali pa je bila Simona?) spreminjal glede na trenutne politične potrebe. Nazadnje ko sem gledal, je v njegovem življenjepisu sploh ni :)

 13. @anže no za novinarko je razumljivo zakaj je postavila takšno vprašanje… pač je izkoristila priložnost ko je pred seboj imela “razoroženo” urško, ki se novinarjev drugače izogiba kot hudič križ… novinar pač mora izkoristiti vsako priložnost
  :)

 14. Mnenja sem, da ga krepko “serjete”.

  Urška Bačovnik je zelo simpatična ženska pri tridesetih, doktorica medicine itd. Pred njo v tem hipu leži svet. Izbira lahko, kar si poželi.

  Vi jo pa hočete degradirati v eno preračunljivko.
  Pojma nimate.

 15. @rado: sej je jasno zakaj… folk ma rad junake iz spanskih nadaljevank ;)

  kar se pa tice slovencev in esmeralde – dvomim… ter na okah je dokaj agresivna zadeva – lol

 16. Če bi bila mična gospodična Bačovnik res tako predana svojemu poklicu, kot to razlaga naokrog, bi se držla njega, ne pa da se gre na dan volitev neko salonsko politiko.
  Politika je kurba…naj bo v domeni kurbirjev…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja