Se še kdo spomni časov, ko so pred Dnevnikom, vrteli Cik Cak, s tremi zajčki, ki so si z zobnimi ščetkami in zobno pasto umivali zobke in potem skočili v posteljo. Takrat sem bil še otrok, no, veliko ljudi bi reklo, da sem po obnašanju še vedno in to je bil čas, da sem se odpravil v krtovo deželo, oz. kot bi rekel moj dedek, v “loger”. Poudarek je bil na umivanju zob pred spanjem.
Takrat so bili drugačni časi in spomnim se, da je bil “kalodont” okusa coca-cole, kar je bilo za tiste čase pravo razkošje in sem ga velikokrat samega jedel, okusa jagode in pomaranče. Zobne ščetke so bile povsem navadne, vendar so bile trpežne in so zdržle precej časa. In kljub temu, da si nisem preveč rad umival zob, so me doma navadili na to, da je zobna higiena zelo pomembna.
Časi so se spremenili. Spremenile so se paste, zobne ščetke in tudi zobe si zelo rad in zelo pogosto umivam. Počasi se zavedam, da so zobje pomembni in da so eni in edini, dokler so in da je treba skrbeti zanje.
Vendar v sedanjem času, ko imamo multi active 3+, nutri aktiv, pearl active, z dodatki kamilic,..vstavi po izbiri.., zobne paste, zadnje čase opažm, da so zobne ščetke čedalje slabše, ali pa so moji zobje postali že železni. Namreč zobno ščetko menjam na 14 dni, kljub temu da izbiram Signal Air in podobne, “kao” kvalitetne ščetke, ki niso tako poceni. Po parih umivanjih zob pa “ščetine” zobne ščetke že štrlijo naokrog in ščetka izgubi svojo moč, oz. kvaliteto. Že dalj časa se sprašujem, ali izbiram napačne ščetke, ali pa je kvaliteta takšna, da pokupimo čim več ščetk in tako podpiramo izdelovalce. Sem tudi primerjal med seboj različne proizvajalce in tudi različne trgovine, oz. drogerije, kjer kupujem ščetke, pa vendar nisem opazil, da bi bilo to ključno, oz. da bi proizvajalci delali slabše ščetke za naše tržišče. Preprosto vse ščetke takoj uničim. Razen električne ščetke, ki pa je hudičevo trpežna in ki traja in traja.
Je še kdo opazil podobne pojav?

Zakaj pišem o tem? Ker me je strah iti k zobozdravniku in priznam, da je to en izmed najhujših strahov, ki jih imam. Ko v čakalnici zaslišim sveder, bi najrajši pobegnil iz nje in se skril čim dlje. Verjetno je vsega tega kriva zobozdravnica, ki se je pisala Brus in mi je v otroštvu popravljala zobe, oz. polnila luknje, ki jih tudi ni bilo, s plombami in mi mesarila po njih. Ampak včasih mora moški narediti, kar mora moški narediti in bom šel k zobozdravniku. Kmalu :evil: