had blog roni kordis had blog roni kordis

Važno, da zadane – Big foot mama

Skupina Big foot mama bo 29. oktobra uradno izdala svoj šesti album Važno, da zadane. Prvi komad, ki se že rola po radijskih postajah pa ima podoben naslov, kot njihova plošča – Važn’, da zadane.
Skupina Big foot mama je nastala leta 1990. Za fanti iz skupine ki jo sedaj tvorijo: Grega Skočir, Alen Steržj, Zoran Čalić, Jože Habula in Daniel Gregorič, je pet albumov: Nova pravila, Kaj se dogaja, Tretja dimenzija, Doba norih, 5ing in cel kup nastopov.
Moja generacija se spomni komadov ki so že postali “zimzeleni”: Mala nimfomanka, Garbič (hip hop med nogami), Led s severa, Nisem več s tabo, Črn tulipan. Mlajše generacije pa verjetno poznajo: Še mal bolj dol, Vrn` se k men..
Včeraj zvečer sem jih med vožnjo poslušal na Valu202 v oddajo Na piedestalu, kjer je Alen Steržj predstavljal premierno nove komade. In nehote mi je spomin odtaval leta nazaj, ko sem še kot mulc skakal na koncertih in užival v njihovi glasbi. Vendar je zanimivo, da se kljub času in kilometrini v glasbi, niso veliko oddaljili od za njih značilnega rocka, ki ga konkretno obvladajo. In komadi Mal premal (smo vase dal), Ona je samo za mene, Tornado, Men se trga, Pomlad, bodo definitivno prijali v mrzli jeseni, da malce popestrijo dogajanje na rock sceni pri nas. Kljub temu, da so naslovi malce dvoumni, Bigfootovci s to ploščo zagovarjajo hedonizem!
29. oktobra bo v ljubljanskem KUDu France Prešeren promocijski dogodek ob izidu novega albuma, na istem odru, kot so leta 1995 začeli svoj pohod!

  1. Dons bo pa Važn’, da zadane premierno na “As ti tud not padu” … hja, bomo vidl kakšna bo oddaja.

  2. Novo/staro. Žal se vse sliši isto. Edino res dobra pri njih je priredba pesmi Videosexa. Å e sreča, da se je Gušti odločil za samostojno kariero.

  3. oni so the best. in vse njihove pesmi so dobre. vsec mi je njihov nov album.

Komentarji so zaprti.