had blog roni kordis had blog roni kordis

Življenje v hiši prinaša rekreacijo

Celo življenje živim v hiši.
Ko sem parkrat prespal v bloku, mi je bilo vse skupaj precej drugačno, čudno. Vonj kosila, ki se je vil po hodniku, prepiri v sosednjem stanovanju, ki so se slišali čez tanke stene, tuširanje zgornjih sosedov in vse ostalo, kar prinese življenje v bloku, so bile stalnice tistih trenutkov. Da ne omenjam iskanja parkirišča zvečer. Ampak življenje v bloku je povsem preprosto. Imaš štiri stene in imaš balkonček in vse kar moraš narediti je to, da postaviš par rož nanj, če se ti seveda da in stvar je končana.
Življenje v hiši je precej drugačno in prinaša veliko več aktivnosti. Ne slišiš sosedov in se lahko na ves glas dereš, ali pa si prepevaš pod tušem. Vonj zažganega kosila ostane vedno samo tebi. Parkirišče je vedno prazno in celo zimo čaka, da sam skidaš sneg. Vse rože okrog hiše čakajo, da jih sam urediš in dela okrog hiše nikoli ne zmanjka! Seveda lahko vse te stvari vzameš kot rekreacijo in uživaš v njih in v stiku z naravo.
Hiša brez vrta, je čudna hiša.
Rože okrog hiše. Sam sem poskusil metodo manj je več in si dodatno pomagal z lubjem in mislim, da mi je uspelo. Ni več nadležnega plevela, ki ga je potrebno uničevati in rože so barvno usklajene. No, dokler se ne “sparijo” med seboj in podrejo celotno smiselno strukturo. Ampak to je poglavje zase.
Travnik. Včasi mora moški narediti, kar mora moški narediti! Ampak to, da moram kositi travo vsak teden, je povsem dobra rekreacija. Spomladi sem si privoščil novo kosilnico, s katero mi uspe vse skupaj pokositi v manj kot 45 minutah. In ko gledam listje, ki ga je polna trata, se mi nasmeji, ker vem, da bo s kosilnico vse skupaj urejeno zelo hitro in neboleče. Vendar je travnik precej velika obveznost, ki jo ima vsak lastnik hiše. Zato poskušam imeti čim manj motečih elementov v samem travniku, da je delo bolj preprosto. Da o vseh vrstah trave, ki sem jo že preizkusil, niti ne izgubljam besed!
Rože na balkonih in oknih. Odločitev, kaj bo na njih je prepuščena boljši polovici. Na žlost se kot moški ne spuščam v te dileme, ali so boljši “fiškaravti” ali “nageljni” in rajši počakam, da vidim kako vse skupaj izgleda na oknih in da slišim sosedo, kako pove, da so ji te nenavadne barve prav všeč in da bo drugo leto tudi sama eksperimentirala. Seveda ne smem pozabiti na zalivanje rož, ki mi vsako tretje jutro prinese dodatno delo.
Obrezovanje rož, dreves in ostalega. Moje najljubše delo, ko lahko s samo enim rezom pokvarim celotno drevo, ali pa uničim rožo. Ampak mi pomeni izziv. Glede na to, da se držim mota, manj je več, potem si lahko samo predstavljate, kako vse skupaj izgleda jeseni. Ampak važno je, da je meni všeč.

In zakaj tale zapis? Ker čakam, da se megla dvigne in posije sonce in da se lahko lotim zgoraj opisanih del! Kljub temu, da je nedelja gospodov dan, me delo vedno počaka in če ga ne naredim danes, ga bom moral naslednjo nedeljo! In zvečer me bo bolel križ in roke bom imel povsem opraskane od vrtnic, ampak to je potrebno vzeti v zakup, če živiš v hiši. In to je veliko boljše, kot pa da bi zdajle gledal v štiri stene v bloku, ali pa k sosedu direktno v stanovanje, kjer bi se isto dolgočasil kot jaz!

  1. Kosit je zakon, pa čeprov moram pokosit 1000 m2. Na žlost pa ni glih rekreacija:

    Jst bi b bloku umrl od dolgčasa. Fuzbal in te blokovske stvari so bedne.

  2. Sam tud živim že vedno v hiši. Vsak dan se najde kaj za naredit. Vendar za prednost življenja v hiši se to splača.

  3. Tole glede lubja je bolj dvorezen meč. Baje odlično pripomore k varnosti voluharjev in zaradi mira, ki ga imajo se lepo parijo in seveda kasneje tudi prehranjujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja