Peterletov manifest žrtve in vsemogočnega predsednika je naslov na Razgledih, ki me je pripravil do tega, da spet pišem o predsedniških kandidatih. Kljub temu, da sem se že odločil, da ne bom več tega počel. Vendar moram. Ne gre drugače! Naj ostane zapisano nekje na kakšnem disku, za spomin in opomin!
Svetujem tudi vam, da si preberete Manifest za odločno Slovenijo, kjer se Lojze Peterle kar naenkrat odloči, da bo on rešil Slovenijo. Vsaj tako se razbere v zapisu.
Njegova načela in njegova dejanja, ki jih obljublja, so definitivno zanimiva. Sam sicer dvomim v to, da bi jih tudi uresničil, če bi prišel do predsedniškega stolčka. Zakaj?

Grozote druge svetovne vojne in povojnih pobojev so del naše zgodovine, a ne smemo več dovoliti, da jih izkoriščajo za netenje sovraštva in delitev, ki zastrupljajo nas, in kar je najhuje, tudi naše otroke.
Tega povsem ne razumem? Mi kdo pomaga? Ali ne spreminjajo njegove stranke poteka zgodovine?

Kako si bomo za vse nas zagotovili lepšo prihodnost, ki smo si jo utemeljili leta 1991 z osamosvojitvijo in demokracijo, a jo je popačila tranzicija s tajkuni in divjo privatizacijo
Očitno bomo morali obračati čas nazaj, kljub temu, da se v prvem odstavku oddaljuje od tega. Deja vu!

Kako bomo mladim zagotovili pogoje za ustvarjanje družin, da bodo cene stanovanj primerne plačam in ne izkoriščevalske po meri stanovanjske mafije
Tudi mladi so volilna baza, ki je precej zanimiva. In boj proti mafiji? No ja, saj bi lahko še kaj boljšega našli!

Izvoliti moramo samostojnega in držvotvornega predsednika! Medtem ko je večina nas gradila slovensko držvo, so si namreč nekateri divje kopičili premoženje na račun delavcev – sedaj pa želijo s pomočjo nagrabljenega kapitala obvladovati še politiko in zaščititi svoje privilegije
Hmm. Pa smo spet pri prvem odstavku, ki ga s tem negira in se potaplja v zgodovino, s katero si tako želi opraviti enkrat za vselej.

In še zaključek, ki je najpomembnejši:
Vem, da se da in vse bom naredil za to! Tako, kot takrat, ko smo se odločno in skupaj postavili za samostojno Slovenijo
Bravo! To je sedaj še edina rešilna bilka, da bi se diskreditiralo Danila Turka, ki pa je podal svoj odgovor na vse očitke:

Ampak da je vse skupaj še boljše, so podatki, ki jih lahko vsak vidi v dokumentu – 20071105 – LP_manifest_odlocno.doc:
Title: Poslovni sistem POS
Author: janez
Company: arih

Hm. Razumem, da mu PR ekipa napiše tekst, ki ga potem zagovarja, ampak takšna malomarnost, pa vseeno ni ravno v ponos, mar ne?