had blog roni kordis had blog roni kordis

Referendum o lastninjenju Zavarovalnice Triglav – jaz sem PROTI

O referendumu o lastninjenju Zavarovalnice Triglav, ki bo v nedeljo, istočasno z drugim krogom volitev, je bilo do sedaj povedanega in napisanega zelo malo.
Kljub dejstvu, da redno spremljam medije, sem našel zelo medle informacije o tem referendumu in posledicah:
Kranjc: „Če ne greste na referendum, zgolj pomagate pri sporni privatizaciji“ (vir)
Referendum: Tisti, ki so za, so v resnici večinoma proti (vir)
Zavarovalnica Triglav med vlado in opozicijo (vir)
Vlada z zgibankami v kampanjo, svetniki razburjeni (vir)
V nedeljo za ali proti? (vir)
Različni napotki za referendum (vir)
Referendum o zavarovalnicah deli (vir)
Odločitev o Triglavu v rokah volivcev (vir)

Ker se mi zdi poteza vlade, ki bi rada spravila denar v Kad in z njim delala kakor bi ona želela, zelo neprimerna, sem PROTI! Dejstvo, da je vlada začela razpošiljati zadnje dni pred referendumom zloženko, v katero nas obvešča o argumentih v prid podpore uveljavitvi novele zakona in da je bilo to poslano na preko 700.000 naslovov, se mi vsekakor zdi precej sporno. Zanima me, kolikšen je bil strošek s tem? Koliko smo spet naivni davkoplačevalci prispevali za njihovo lastno agitacijo?

Pred leti bi to komentiral nekako takole: “Whatever it is, I’m against it!” Sedaj pa sem vseeno malce bolj razmislil o tem referendumu in se odločil: “jaz sem PROTI

Oz. še lajži način je predstavil v komentarju betn:
Vsebina referendumskega vprašanja je enostavna:
ZA vlado
PROTI vladi

 1. Jaz sem PROTI, ker El Baiucu zaupam glede financ točno toliko kot ‘topšop’ reklamam

 2. Če ne zaupaš El Baiuucu iz svetovne banke je prav zanimivo da zaupaš Mr Tuerku iz združenih narodov. Reference na svojih področjih so identične.

 3. Ničvredni davkoplačevalci smo plačali skromnih dobrih 70 tisoč bruseljčanov, mogoče plačamo še 35% odstotkov Triglava :) Jaz sem proti, ker celi vladi zaupam, da bo z deležem ravnala korektno, toliko, kot Peterle verjame Türku glede študije o mednarodnem pravu.

 4. Ko grem v mestu poznam že nekaj deset let nazaj ljudi, s kateremi se pogovarjamo tekoče zadeve, med drugim tudi politiko. Nazadnje je govor takšen ko sem ga čula: vse kar piše in dela ta vlada sem proti, za Triglav sem vedla, nisem si pa misla da bodo kar sami pošiljal iz SDS-a letale ven. In ker noben več ne zaupa (njihova naloga je poskrbet za denar upokojencem ne Triglavu!) je seveda proti. Če so izplaznali tam, kjer bi moral bit denar za upokojence je to njihov problem. Triglav ima pravico do tega, da pošlje vsakemu določeno vsoto (upravičencu) in nima ničesar, da bi mogla zdaj polnat držvno blagajno s svojim denarjem oz. denarjem zavarovancev.

  Proti, proti vsemu kar si nekdo zmisli, da bo imel spet debelejšo denarnico, upravičenci pa dobili nič…

  Pozdrav Irena

 5. Predstavnik volilne komisije v našem kraju, je razkril, kakšni dodatni prijemi bodo letos na volišču pri nas:
  > za odločitev o predsedniku, bo v vsaki kabini kovanec za dva ojra. Lahko boš metal za odgovor. Če si genij in ti metanje kovanca dela preglavice, lahko zaprosiš predsednika volilne komisije, da ti ga vrže…
  Računajo, da bo kdo kovanec tudi ukradel; če pride do tega, ga bodo pritrdili z verižico.
  Zraven volilne kabine bo ves čas volitev molil župnik. Vsak, kateri bo obkrožil, da bi imel za predsednika orgljičarja, dobi podobico Sv. Matere Božje in zagotovilo, da gre v nebesa, kjer bo dobil 40 devic/devičnikov ( mogoče sem to že kje slišal )
  > pri referendumskem vprašanju o lastninjenju ZT, pa bo takole:
  -kdor obkroži, da je za, dobi podobico Sv. Matere Božje, ki v rokah drži znak za €, v ozadju pa se bohoti naš ponos Triglav
  – kdor obkroži, da je proti lastninjenju ZT, ga čaka večna poguba in naj niti ne misli na službo v javni upravi vsaj še 12 mesecev

 6. Že, že. Ti si proti. Kaj pa 99.9999% volivcev? Ali oni sploh vedo v čem je keč referendumskega vprašanja?

 7. Vsebina referendumskega vprašanja je enostavna;
  ali hočete dobiti delež certifikata v Triglavu (kot v primeru Vzajemne) ali pa zagovarjate, da gre denar v sklad upokojencev (brez bilokakšne garancije, da bo to res…).
  To je to.
  A bolj sigurno bojo upokojenci dobili denar prej in sigurno od zavarovalnice, kot pa da čakajo od parlamenta, ker tam se več vzame kot pa da.

  Lp

 8. herkul: huda in močna logika, res. Lahko bi bil šolski primer za malo šolo logike.

  btw, za razliko od el baiuca türk še ni imel priložnosti in tudi če (ko?) jo bo dobil, nekako dvomim, da bo ob vsaki priložnosti potegnil napačno potezo. Če ne drugega, je predsednik le figura, financminister je pa odgovorna oseba za … no, za finance celotne držve. Vključno (čeprav posredno) s tvojimi in mojimi. Predsednik držve škode tega razreda niti teoretično ne more narediti.

 9. Vsebina referendumskega vprašanja je enostavna:
  ZA vlado
  PROTI vladi

Komentarji so zaprti.