had blog roni kordis had blog roni kordis

Tomaž Štih objavil spisek aktivistov levičarske ideologije v medijih

Tomaž Štih – Libertarec je danes objavil spisek aktivistov levičarske ideologije v medijih (vir).
Izbral je preprosto metodo, spisek podpisnikov peticije zoper cenzuro je pretvoril v zapis na svojem blogu. In s tem okarakteriziral podpisnike peticije avtomatsko za simpatizerje levice.
Podpisnikov protipeticije je bilo veliko manj in med njimi so bili tudi spletni publicisti, tudi blogerji. Glede na to, da sem v zadnjem času na svoj račun slišal veliko kritik glede favoriziranja predsednika Slovenije in kritiziranja trenutne oblasti, sem pričakoval, da se bom našel na spisku. Vendar nimam te sreče. Verjetno zato, ker nisem podpisal peticije :evil: kajti s tem bi se okarakteriziral za aktivista levice, čeprav sem desničar, oz. pišem z desno roko, če to šteje.
Khm, khm. Sem bil prepričan, da so takšne delitve, na vaše in naše, že passe. Pa sem se motil! To je edino kar šteje pri novinarstvu, mar ne!
Kako je lahko fotograf, ki še ni napisal niti enega članka, aktivist levičarske ideologije mi ni povsem jasno? Mogoče naredi portret levičarja lepši, kot pa portret desničarja. In naredi reportažno fotografijo bolj slabo, če fotografira desnico :evil:
Kdo bi vedel :evil:

p.s.: a na Siolu, Financah, Delo revijah so sami desničarji? Uf, mislim, da jih ne bom več bral :evil:

 1. Čisti debilizem, tale spisek. In ali ni izdelava raznih popisov motečih elementov vrlina neke druge dobe?

 2. Kako je fotograf levičar? Kot je pisec levičar. Kot je glasbenik levičar in kot je en povsem normalen držvljan levičar. Isto velja za desnićarje. Če si pristranski, si pristranski. Takrat svojega favorita pač ne kažeš v luči, ki bi mu škodovala. To je ves keč.

  Peticija – nisem podpisal nobene. Pritiski pa obstajajo. Večji kot je medij, hujši so. Pa, če si kdo prizna ali ne. To je enako tistemu, da se cerkev ne vmešava v politiko in da sta bila predsedniška kandidata neodvisna.

 3. levičarje do odpustili zadnje lansko poletje ;-) tiste, ki ne, so jih začel pretepat, da so se navadili na desno… deluje, znano iz prešernovih časov :-)

 4. Kako pa veš, da je libertarec (res) Tomaž Å tih?

 5. @vine: verjetno se pripravljajo na volitve.. :)

  @smile: ima jajca :)

  @hiti: ne vem.. ampak ce se podpise kot on, potem mu verjamem.. :)

 6. Kdo sestavi posamične prispevke na blogu je interna zadeva, jaz stojim pred njimi kot urednik. Novinarji so sestavili politično levo peticijo, katere namen je bil promocija SD in Zares. Sam akt peticije je bil levičarski aktivizem in kdor je to podpisal je s tem postal levičarski aktivist (dopuščam možnost zavedenih, ki pa so s podpisom postali naključni levičarski aktivisti).

  Ob dejstvu, da levica tako ali tako nadzorujejo 90% medijev v držvi in so zavzeli nekatere ključne pozicije (npr. Delo, Večer, pogovarjajo se celo o možni ukinitvi Maga) je to izredno nevarna izpostavljenost in zdi se mi edino prav, da nekdo opozori na to – malo šokantno in provokativno, če je treba.

  Hkrati so mediji v Slovenijii dosegli alarmantno stopnjo enoumja. Prepričan sem da ima 99% Slovencev o Iraku enako mnenje. Medtem, ko so v ZDA po mnenjih ljudje razdeljeni približno pol:pol.

  Takšen odnos dokazuje, da je bila v Sloveniji opravljena zelo temeljita indoktrinacija in sprašujem novinarje, kako si oni predstavljajo, da se tolikšno enoumje zgodi “samo po sebi”? To pač ni naravno obnašanje demokratičnega telesa, to je obnašanje demokratičnega telesa v ideološki izolaciji in nekateri novinarji -posamezniki- verjamejo, da je ena izmed njihovih nalog, da to izolacijo presegajo.

  Drugi pa se zgražjo, da si kdo drzne o problemu levičarske medijske hegemonije naglas govoriti.

 7. @štih – “Prepričan sem da ima 99% Slovencev o Iraku enako mnenje.” – mi lahko prosim poveš, kakšno mnenje je to?

 8. Networking peticije je seveda prvovrsten vpogled v delovanje levice znotraj medijev. Tisti, ki so prvi podpisali peticijo v posamičnem medijo so zelo verjetno “veza”, drugi pa se pridružijo preko “veze”; tako so “prvoborci” najverjetneje bolj aktivirani s strani levice od sledilcev. Meni se je, ko sem prvič videl zadevo zdelo neverjetno, da so levi na tako neumen način (celo vrstnega reda niso popravljali) razkrili svoj celoten network v medijih. Vzelo bi leta raziskovanja, da bi se dokopal do razumevanja funkcioniranja teh zvez; oni pa so jih vse javno objavili…

 9. hippie mantra, bush lied, people died, war for oil & disaster? če bi rad res dosegel visoke številke potenotenosti (če si iskreno želiš raziskave) pa pojdi analizirat odnos do ameriškega predsednika g.w.busha? tu bo prisotno še bistveno več enoumja.

 10. Ah, ta avtor je malo hecen… očitno je slabo c/p… Namreč na Dolenjskem listu je spustil vsaj enega, s katerim sem naredil videointervju in ni prav nič desen..

  Toliko o ideologiji površnosti.

 11. spustil jih je precej :) pa tudi dodal jih je veliko prevec :)

  smesno se mi zdi, da je na spisek uvrstil fotografa jureta erzena.. itd..

 12. Tomaž spet in spet bluziš.
  Tvoj citat:
  hippie mantra, bush lied, people died, war for oil & disaster? če bi rad res dosegel visoke številke potenotenosti (če si iskreno želiš raziskave) pa pojdi analizirat odnos do ameriškega predsednika g.w.busha? tu bo prisotno še bistveno več enoumja.
  Joj joj kam plove tvoja ustanovitev stranke.

 13. Kolega anonimnega “podplata” bi opozoril, da se pogovarjamo o enoumju in ne o “korektnim stavovima” ali o mojih stališčih in da ravno njegov odnos do sogovornika jasno ilustrira tisto, kar sem želel povedati. Kako je takšno hujskaštvo postalo mogoče, če ne z medijskim demoniziranjem drugačnih razmišljanj? Zdaj je prepozno to zdraviti na konkretnih primerih; ni pa prepozno spremeniti procesa.

 14. Spoštovani kolega Å tih.
  Enoumje, kot mu ti praviš ni posledica levičarskega hujskaštva, ampak je posledica negativnih posledic vladavine JJ, predvsem pa bojazni kakšno enoumje prinašajo tisti, ki šele vstopajo na politično prizorišče.
  Mogoče je v tem tudi vzrok, zakaj število vaših libertarnih pristašev narašča tako zelo počasi in ne eksponentno kot bi pričakoval po tvojih besedah.
  Dickensovi časi so nepreklicno mimo in družbeno socialni standardi se bodo upoštevali bolj kot so se v socializmu.

 15. Trdiš torej, da je libertarno enoumje dobro? Levo pa ne? Ljudje so enoumni toliko kot si sami dopustijo. Kot si to niso dovolili s strani RKC poa tudi ne s strani partije.
  Bo tvoja nova partija pri tem uspešnejša? Bo prodala enoumje v drugačni embalaži?
  Poskusi se spomniti Bojana Å tiha in njegovih razmišljanj. V času ko je živel je razbijal enoumje. Pa ti? Ga spet uvajaš?

 16. Saj Jure ni edini fotograf na seznamu!! Å e dobro, da se nisem podpisal, sicer bi me, kot prokuratorja Lojzeta Peterleta in Atomskih harmonk v “nekem nizkonakladnem tedniku” tudi mene suknil na taisti seznam.

  pah.

 17. @had: Ja, sori, nisem takoj našel podpisa.

  @Tomaž Å tih: “Torej je enoumje dobro in pravilno?” Če so dejstva tako očitna, je enoumje edina možna varianta. Resnica je resnica, pa če jo kalibri tipa Branko Grims še tako zanikajo.

 18. “Sam akt peticije je bil levičarski aktivizem in kdor je to podpisal je s tem postal levičarski aktivist (dopuščam možnost zavedenih, ki pa so s podpisom postali naključni levičarski aktivisti).”

  roflmao! Se pravi da je danes aktivist vsak, ki podpiše kakošno peticijo? Matr, smo pa znižli kriterije ;)

  a potemtakem sem bankirka, če imam onlajn banko ;)?

  sincerely yours

  sperm bank :P

 19. Tomaž štih štepa svpoje drugačno enoumje, edino pravilno in edino zveličavno. Takega še ni bilo. Malce spominja na Grimsa in njegovo slavno povečano kopijo. Staro in prežvečeno.

 20. @ štih:
  “Prepričan sem da ima 99% Slovencev o Iraku enako mnenje. Medtem, ko so v ZDA po mnenjih ljudje razdeljeni približno pol:pol.”

  Prepričan sem, da je 99% Slovencev ta trenutek mnenja, da je zunaj tema (od 21:09).
  Prekleto enoumje, levičarska hegemonija!!!!!
  Hitro pluralizirat!

 21. Vidim, da je na tem blogu normalnosti zmanjkalo. Za nekatere je 99% strinjanje naroda do družbenih vprašanj, ki imajo več nivojev sivin kot vsa druga vprašanja sodobnosti znamenje nekakšnega višjega nivoja zavedanja in ne znamenje izrazitega pomanjkanja raznolikosti razmišljanja; svojo superiornost pa demonstrirajo s svojimi drhalskimi izpadi. Moji gospodje, kar vi potrebujete je kompas, ki vam bo kazal smer proti normalnosti.

 22. @Tomaž Å tih
  Moji gospodje, kar vi potrebujete je kompas, ki vam bo kazal smer proti normalnosti.

  In ti naj bi bil ta kompas?
  Narod ve s kom se strinja in zakaj pa tudi zakaj se z drugim ne?
  Veliki poučevalci množic ne dopuščajo raznolikega mišljenja in drhalske izpade v kali zatrejo, seveda ko imajo moč. Bojim se Tomaž Å tiha, če bi dobil moč za prepričevanje množic. Enega malarja smo že videli na delu, en kaplar hoče to početi zdaj, kdaj bo pa naš kompas na delu in kaj bo on počel bomo pa še videli. Bojan Å tih je tvoj stric? Potem imaš Dežmanov sindrom. Stric rdeč, nečak zadrto črn, ker je hotel biti drugačen od strica.

 23. That’s the spirit, Å tih!

  V tebi vidim velik potencial za politika, ker znaš z drhaljo tako lepo govoriti in niti malo nanje ne gledaš zviška.

  Mislim, da se ti obeta burna politična kariera mnogih vzponov.

  You go girl :P!

 24. Dragi moji, dejstvo da ste nekateri tule navadna hujskaška poneumljena drhal (in se v tem tudi sami zelo dobro prepoznate) ne pomeni, da je to tudi večinski volilec. Kot pravi levičarji zamenjujete vašo individualno neumnost s kolektivno.

 25. Zdaj si pokazal duha. Ko zmanjka argumentov sledijo zmerjanje, poniževanje. In kažeš svojo individualno umnost.

 26. @tomaz: “navadna hujskaška poneumljena drhal”
  se ti zdi to primeren naziv za bralce tega bloga? se ti zdi to primeren izraz za vse ki povsem po nakljucju pridejo na ta blog?
  jaz ne bi delal taksnih zakljuckov in sploh ne bi zalil nikogar od njih.. v koncni fazi si sedaj pokazal kaj si mislis o vseh, ki ne mislijo enako, kot mislis ti..

 27. Nikakršnega duha nisem pokazal, ampak sem zgolj stvari imenoval s svojim imenom. Had ni vsebinec, kot vas večina tule ni vsebincev. Vi ste hujskači. Če vam to ni všeč težva ni pri meni in jaz tega ne morem spremeniti.

 28. Had, jaz sem jasno targetiral tebe, ne naključne publike. To zdaj počenjaš ti, ker želiš vse druge vreči v isti lonec s tabo; ti si tisti, ki bi jih rad naredil za isto, kar si sam – ne jaz.

 29. @tomaz: seveda je tezava v tebi, ce imenujes drugace mislece “navadna hujskaška poneumljena drhal”

  v kom pa je problem? ali mogoce nimamo pravice, da vsak pove svoje mnenje?

  tako, kot sem pustil, da ti zalis ostale bralce in se s tem spuscas na osebni nivo, tako imamo tudi mi moznost zapisati, kaj si mislimo.. pa vendar nas vecina ne zali sogovornikov..

 30. @tomaz:

  “Had, jaz sem jasno targetiral tebe, ne naključne publike. To zdaj počenjaš ti, ker želiš vse druge vreči v isti lonec s tabo; ti si tisti, ki bi jih rad naredil za isto, kar si sam – ne jaz.”

  “Dragi moji, dejstvo da ste nekateri tule navadna hujskaška poneumljena drhal (in se v tem tudi sami zelo dobro prepoznate) ne pomeni, da je to tudi večinski volilec.”

  hmm.. nekako ne drzi tvoja teorija.. ali pa si se samo zmotil in sedaj zelis popraviti vtis.. prepozno tomaz.. prepozno..

 31. nima veze Tomaž, levičarji ali desničarji, v parlamentu morajo vsi delat skupaj za vse.

  Z drugimi besedami, če že zdaj pljuvaš po svojih bodočih sodelavcih (morda celo šefih), mora biti tvoja delovna vnema res na višku ;)

 32. @cherry: štihu ne bi ravno pripisal parlamentarnih ambicij, kvečjemu totalitarne…

 33. Neverjetno je, v kolikšni meri nekaterim manjka samorefleksije. Ta sestavek so začeli z “debilizmi” in posmehom, zdaj pa vsi užljeni in paf, ker jim je nekdo na enakem nivoju odgovoril nazaj in bi radi, da bi bili zdaj užljeni z njimi vred še vsi drugi, ki tega niso počeli. Cenen poskus identifikacije “levica, to je narod, kdor objektivno vrne levičarjem njihov lastni jezik žli narod” ni neznan v zgodovini; drži pa, da še nikomur takšne neumnosti ni uspelo spromovirati, ker ljudje niso tako neumni. Ravno danes je bilo npr. ustanovljeno novo društvo slovenskih novinarjev, ker pač ne želijo biti v istem zosu z Repovžem. In podobno Had, s tabo ne želi nihče resen več delati. Po tem, kar si naredil preprostim ženskam na med.over.net; po dejstvu, da si bil sodelavec Golubiča in da tale blog uporabljaš za hujskanje.

 34. Počutim se zapostavljeno, ker mi nisi odgovoril nazaj v istem tonu. Niti potrudil se nisi :P

  Ali premoreš toliko sarkazma ;)?

 35. hehe, jst sem pa vedno mislila, da naj bi bili politiki odprti za dialogi z nasprotno stranjo ;)

  you break my heart, danes ne bom mogla spat….

 36. @tomaz: “Ravno danes je bilo npr. ustanovljeno novo društvo slovenskih novinarjev, ker pač ne želijo biti v istem zosu z Repovžem.”

  zanimivo.. a to so podpisniki protipeticije ustanovili.. no ja.. lepo je slisati, da se bodo istomisleci-hmm, koliko vas je bilo-10 ali manj, med seboj druzili.. ponosen sem na vas..

  In podobno Had, s tabo ne želi nihče resen več delati. Po tem, kar si naredil preprostim ženskam na med.over.net; po dejstvu, da si bil sodelavec Golubiča in da tale blog uporabljaš za hujskanje.

  a si ti preprican v to kar pises :) jaz imam ravno drugacen obcutek, ki pa me ne vara, sploh..
  ja, dol sem jih dal.. kje je problem?
  golobič se napise, ti bi lahko to vedel.. ali pa je to samo fovsija, ko te ni vec pri nas?
  blog za hujskanje.. samorefleksija? kako prozorno :evil:

 37. Razni spiski oseb so vedno bolj problematični. Nikjer ne piše, da jih bodo uporabili le v prvobitnem namenu in da jih ne bo nekdo uporabil v obtožilnem smislu.
  Zato bo vedno težje pridobivati podpise podpore na razne peticije, ker poniglavi tipi to izkoriščajo bodisi v komercialne ali politične namene.
  Moj nasvet je, ne izdajaj svojih podatkov na spletu, pa tudi na razne peticije ne, da o raznih propagandnih lističih z visokimi nagradami sploh ne govorim.
  Å tihov primer izkoriščanja seznama podpisnikov peticije novinarjev je primer, ki bi ga morala obravnavati informacijska pooblaščenka in seveda tudi policija.

 38. @podplat: ravno o tem je bilo vceraj govora.. namrec da se bi ta primer dal natasi pirc musar v presojo.. kajti iz peticije je prislo do zelo podlega podtikanja..

 39. tomaž– edina težva je v tem, da če se imaš ti za intelektualni živelj in obiskovalce tega bloga za karkoliže, samo to ne, potem se ne bi smel spuščat na ta nivo. če se
  imaš za intelekt ne greš razlagat ovcam biblije in potem na koncu zavzet poslušalne funkcije. iz razgovora pa razbereš, da so t.i. hujskaška množica veliko manj čustveno vpletena v pogovor kot ti in hecno je naslednje, če bi kdaj pogledal hadovo statistiko obiska, bi ti bilo jasno, da v vsej tej množici, hujskaški ali ne, debilitantski ali ne, najdeš precej povprečnih in nadpovprečnih volivcev.

  tvoj prispevek na blogu pa je tako podoben scenariju za oddajo hri-bar. sploh ga ni treba karikirat.
  kakorkoli, tvoje obnašanje je nesramno in otročje, kar si čisto z lahkoto dovoli vsak bloger, politik pa ravno ne.

 40. vzamem nazaj vse zgoraj,ker se da povedat bolj preprosto, ko prebereš še kako objavo na blogu… sploh seznam peticije.

 41. Libertarec ala Tomaž Å tih bo vzel od očeta in matere vzgojo, izobrazbo, po možnosti zastonj delovno silo za pomoč njegove družioni (varstvo, kuhanje, pranje, likanje).
  Nazaj očetu in materi ni dolžn nič.
  On medgeneracijske pogodbe ne priznava. On trdi da ni podpisal prav nobene pogodbe v zvezi s pokojninskim skladom, v zvezi z zdravstenim zavarovanjem, v zvezi med starejso in njeno naslednjo generacijo.
  On ne priznava solidarnost med člani iste generacije. Pri njemu pomeni samo reklo: Vsak zase.
  Ampak:
  Poznam nekoga, ne ni bil Tomaž.
  Kot Veliki menedžer v sosednji Italiji ni plačeval zdravstvenega zavarovanja ne v Italiji in ne pri nas. Zakaj bi on sploh plačeval? Saj nikoli nima nič koristi, samo plačuje.
  Ampak se je lepega dne zgodilo. Ta nekdo je padel 3 metre globoko, ko je delal na ali okoli svoje nove hiše in si polomil noge.
  In potem kar naenkrat ni bil več veliki menedžer. Stroški zdravljenja, ki so se obetali, naj bi bili gromozanski. Za to seveda ni imel pripravljenega privarčevanega denarja. Torej kaj zdaj?
  Preko svojih prijateljev je nekako speljal naknadno plačilo obveznega zavarovanja (dodatno tudi), da so ga sploh zdravili.
  Pa še vedno nisem prepričan, da je danes zavarovan. In v tem sta si podobna s Tomažem. Žal. Takih izkušnje ne izučijo. Naj bi imeli pač smolo. In smola se ne more ponavljat v nedogled. In prijatelji so pač še vedno zamižti na eno oko. V škodo vseh nas, ki plačujemo. Dober manedžer pač.

 42. Kako je lahko fotograf, ki še ni napisal niti enega članka, aktivist levičarske ideologije mi ni povsem jasno? Mogoče naredi portret levičarja lepši, kot pa portret desničarja. In naredi reportažno fotografijo bolj slabo, če fotografira desnico

  Poglej kako polikan je Janša v Slovenskem tedniku, kakšen pa recimo v Mladini? Poglej kako je Janša izgledal v Večeru kako leto nazaj, koliko pa se pojavlja danes.

 43. O, jej, užljen sem, ker me ni na seznamu.

  Pa še predlog: če Å tih ali kdo drug ustvari še seznam ‘desnih’, lahko potem uprizorimo eno simuacijo bitke, Travian style recimo :)

Komentarji so zaprti.