had blog roni kordis had blog roni kordis

Naj pade vlada, ali samo populistični zasuk v drugo smer

Janez Janša zaradi slabega rezultata na volitvah ne izključuje možnosti odstopa vlade (vir)
Takšni naslovi so prelepi, da bi bili lahko resnični. Sam bolj verjamem, da je to populistična izjava, s katero bo malce spremenil taktiko, kar je bilo povsem pričakovano po rezultatih predsedniških volitev. Priznam, da me je presenetil z izjavo, da lahko vlada odstopi, kajti bil sem prepričan, da pride najprej zamenjava dveh ministrov. Prvi bi bil Dimitrij Rupel in drugi Andrej Bajuk, s tem bi se sesula koalicija in bi tako imel Janez Janša proste roke. Kasneje bi prišla objava poroke z Urško Bačovnik in kakšen mesec pred parlamentarnimi volitvami še fotografije Urše s povečanim trebuhom in v pričakovanju naraščaja. Kako pravljično in starejšim ljudem bi se smejalo srce bo pogledu na premiera in bi ga definitivno volili.

Me zanima, če ima premier Janez Janša jajca, da naredi to potezo dva meseca pred predsedovanjem Slovenije EU?

Pobiram stave :evil:

 1. to je samo prednovoletno draženje :twisted: želijo samo preusmeriti pozornost iz orožrske afere

 2. s podobno taktiko je LDSu nekoc uspelo … ce pa se grem nekega kvazi vizionarja … moj obcutek je tak, da ce mu rata se enkrat, bo to zgolj na racun Jelincica, ker bo pobral dobrsen del glasov ostalih …

  .::PiPi::.

 3. […] Sem šel gledat v Google Reader-ja, če je Had, že kej napisal in ugotovim, da nič. Sem hitro začel pisat’ svoj zapis, zdajle pa ugotovim, da Had že pobira stave, če ima Janez Janša jajca, da razpusti vlado 2 meseca pred predsedovanjem Slovenije EU?! […]

 4. ce ima jajca, bo padla vlada.. sicer pa se en dokaz vec, da je od besed do dejanj dolga pot.. in on obvlada samo prvo stvar :)

 5. Ja, kako tipično! Iz njegove izjave veje govorica majhnih otrok: “Ne grem se več, ker me ne marate!” Pa na drevo pa vse igrače s sabo …

 6. Čeprav bi tudi sam zelo zelo rad videl Janševo vlado pasti, menim, da to ne bi bilo ravno najbolje sedaj tik pred predsedovanjem EU in ob teh trenutno slabih gospodarskih razmerah.. Naj speljejo sedaj do konca, kar so si zastavili. Itak imajo najbrž za zadnje leto mandata pripravljene kakšne ljudstvu bolj naklonjene reforme.

  Se strinjam z Jelinčičem, da je to bil bolj znak koaliciji naj se zresni. Bi bilo pa super če bi, kot praviš, odletela Bajuk in Rupel. Ampak res dvomim..

  Bomo videli kako bodo še delavske demonstracije vplivale na vse skupaj. Če sploh.

 7. Kot had pravi tud jst mislm da je samo metanje peska v oči in damage control. Do parlementarnih bojo skušali narest vse da popravijo splošn vtis. Po mojem Rupsi ne bo letel, Bajuk mogoče prej. Poroka bo… Pa tud na Urško bo planil ;).

  Tole bo še jeba… Mislm da bomo zdej skoz na udaru njihovih PR-jev. Be affraif be very affraid

 8. Rupsi je JJ-ev tabul prjatu, BajumBajuk je pa u bistvu argentinc, tko da je jasn’, kdo bo šu prej ;)

 9. Pri tej zadevi, ne gre za nobena jajca, gre za političen manever. Janša=vlada=žrtev, slednjo iz Janše in vlade delajo nasprotniki, ki jo ves čas diskreditirajo. Povzemam Janševo dikcijo, ne svojo. Če ima Janša prav, bo pokazal čas… Hipotetično: če bi vlada res odstopila, to v tem občutljivem času ne bi bilo modro, še manj koristno…

 10. V bistvu bi človek pričakoval, da se bodo najbolj sekirali najmanjši. Desus je danes praktično že zunaj parlamenta in če nekaj hitro ne ukrenejo, se bodo lahko po oktobru 2008 s SMS dobivali na pivu kot izvenparlamentarci. Za NSi in SLS velja podobno. Desus bi po moje sicer že spokal iz koalicije, če se ne bi šlo Erjavcu za službo ministra.

  Malo upanja za koalicijo daje predsedovanje EU, ker se bodo dogovorili glede pakta o nenapadanju v taktično odločilnem času pred volitvami (v to sam ne verjemem, da je možno), samo če se še predsedovanje izkaže za polom, potem bo SDS nekje na 10%, ostale tri stranke koalicije pa zunaj parlamenta.

 11. Po tej izjavi sledi naslednje:
  No, zaradi predsedovanja EU bomo ostali in oddelali.
  a/predsedovanje bo kolaps – saj ni bilo možno drugače, ko so nam pa vsi polena metali pod noge, za slabo izvedbo je kriva opozicija!
  b/predsedovanje bo v redu – kljub temu, da so nam vsi metali polena pod noge, smo predsedovanje izpeljali odlično, za dobro izvedbo je zaslužna vlada!
  Volitve bodo na vsak način takoj po predsedovanju, čas bo določil JJ!

 12. Jaz+ :) saj nisem rekel, da bo EU zahtevala nadaljevanje dela te vlade. Samo JJ ne bo odstopil! To je samo taktični manever.

 13. Prihaja čas, ko si moramo priznat,da imamo zakonodajo pisano za kriminalne združbe in pravosodje z sodniki in tožilci na plačilni listi brez veze.Smo v resni krizi in zato je čas da se razpiše izredne razmere in razpusti celotni parlament, ki je krivec za sprejete zakone in anarhijo v zakonodaji, posledično v celotnem Pravosodju.
  Primer:
  delavec ki ukrade strojček v vrednosti 200€ bo ob službo in obsojen pogojno na 6 mes.ter vpisan v evidenčni kartoteki kriminalcev.
  menedžer ki podjetju ukrade 1.000.000 € bo prejel odlikovanje za uspešnost, novi audi in ponudbo delovnega mesta sekretarja.
  To je rezultat dela vlade v 17 letih z istimi ljudmi na vseh pregretih stolih dosedanjih strank……vsi so odgovorni, ker so vsi prejeli plačo za sprejete nore zakone…kriminal je v vseh področjih v porastu, nasilje in korupcija tudi,policaje imamo samo še za prometne prekrške, vojsko pa za tujino…..dejstvo je, da smo v razsulu.

Komentarji so zaprti.