Borut Pahor in Gregor Golobič naj bi bila kriva, da je Slovenija očrnjena v svetu, vsaj tako je izjavil Janez Janša. Prav tako je problem v interpelacijah ministrov in v kršitvi podpisanega nenapadanja za čas predsedovanja Slovenije EU.

Dober odgovor je dal Gregor Golobič – Dramatizacija zaradi preusmerjanja pozornosti od izida volitev (vir),
Vojko na Razgledih – Janez Janša spet v domačem peskovniku (vir),
Katarina Kresal – Janševe izjave so neresne in neodgovorne (vir)

Izjava vodje poslanske skupine SDS, Jožeta Tanka, pa je še posebej zanimiva (vir): “je vlada naredila izjemno velike korake na vseh področjih, ob tem pa je izpostavljena mnogim nekritičnim napadom, ki nimajo realne podlage”

19 Responses to Socialni demokrati in Zares sta kriva za sedanje stanje v Sloveniji

 1. blogar pravi:

  Vedno bolj je narod proti njemu, vedno bolj se kaže njegovi pravi obraz. Spet so vse krivi drugi, po možnosti neki sile. Sedaj že več ni prav, da opozicija kakšno reče, ko pa je on sekal z vsemi kozli 2004 je bilo pa vse sprejemljivo in ok. s takšnimi izjavami sam sebi dela medvedjo uslubo. posvoje je pa tudi prav. spet se bo lahko delal ubogega in spet bo lahko krivil druge. ostalo tako nič ne zna.

 2. Lance pravi:

  In izjava prodajalca v kiosku: “Ne bo odstopil. Otroci se radi igrajo v peskovniku in hitro jih ne spraviš ven.”

 3. IcEmAn pravi:

  zdej ga hoče srat še on tako nad bodočim zmagovalcem, kot je peterle nad Türkom? Å e pred sm prebral, kdo je to izjavil, sem vedu, da je to kkšn janša, če pa ne on pa Rupel al pa Bajuk. Raj nj Janša prej pred svojim pragom pomede. Nj se raj zamisl, kaj je naredu v teh 3 letih.

 4. Kitaj pravi:

  Niso za vse krivi drugi! Za napake že, ne pa tudi za uspehe, ki si jih tako rad lasti izključno zase.

 5. J. Mikec pravi:

  Tole prerekanje glede opozicije in pozicije mi je tako smešno. Kaj mislite, da bo naslednja vlada toliko boljša kot sedanja? bah, živite v iluzijah. Po bitki je lahko biti general… Vsa pametovanja, kaj bi ta opozicija in … naredili na tem mestu so odveč. Enako je obljubljala SDS pred tremi leti in so bili na račun tega izvoljeni. Zakaj ni bila takrat levica? Ker POPOLNOMA ENAKO ni držla svojih obljub, ki jih je obljubljala v predvolilni tekmi mandat poprej -> popolnoma enako so delali sranje in niso bili izvoljeni.

  Torej vse skupaj le začaran krog izmenjavanja levice in desnice v vodstvu, za kar mi je potem pač enostavno bedno pogrevanje vseh teh napak itd. Nobena vlada ni bila perfektna, vendar sem mnenja, da je sedanja vseeno naredila manj napak kot prejšnja. Ja tudi Janševa vlada dela napake, ampak Ropova jih je tudi! Face it.

  p.s.: ta komentar je bil napisan izključno po navdihu, glede na tvojo (Had) tolikšno politično aktivnost zadnje čase, vendar nikakor ni uperjen proti tebi/tvojemu razmišljanju :)

 6. had pravi:

  ah :) saj jaz se zelo dobro zavedam kako vse te stvari potekajo.. ampak nekako ne morem iz svoje koze, ceprav sem si ze zdavnaj rekel, da bom nehal s tem.. ne morem :) enostavno moram zapisati, ce sem kje blizu racunalnika, da se bom cez kaksno leto spomnil kaj so govorili :) in cesa niso naredili.. ce bi pisal blog ze prej, bi bile verjetno tudi kritike na racun levice.. sedaj so pac ti na ablasti in je mogoce moja kritika malce bolj pogosta :evil:

  v politiki vedno izbiras med manjsim zlom :) sicer ne bi potrebovali politikov :)

 7. J. Mikec pravi:

  Ablast… tvoje rodne korenine morda segajo kam na Dolenjsko? :)

 8. had pravi:

  sem cist pristen zasavc :) ampak beseda ablast mi je bila vsec od prvega trenutka.. tako grosupeljsko se slisi :)

 9. doknir pravi:

  > ablast mi je bila vsec od prvega trenutka

  A bos na volitvah 2008 kandidiral za poslanca? :twisted:

 10. Herkul pravi:

  Verjetno nisem še nikoli slišal zasavca govoriti čez prejšnjo oblast, tako da bi bilo nedvomno zanimivo.

  Sicer pa so smešne sveže izjave opozicije:

  Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je dejal, da “gre za pretirano dramatizacijo”. Slovenija ni ne v politični, ne v gospodarski in ne v siceršnji krizi, je poudaril Golobič.

  Predsednik največje opozicijske stranke SD Borut Pahor meni, da odstop vlade v tem trenutku ne bi bila dobra poteza. Trenutno namreč ne vidi “dovolj prepričljivih razlogov za vložitev nezaupnice”.

  Opozicija ni enotna glede interpelacije ministra Mateja, zato razmišljajo, ali jo je smiselno vložiti.
  Vodja poslanske skupine SD Miran Potrč je dejal, da poslanci SD ne bodo podpisali predloga za interpelacijo zoper Mateja.

  vir: 24ur

 11. tovaris pravi:

  Vsa stvar gre absolutno čez mejo s strani Janše. Seveda, najlažje je kriviti novinarje, vlada je pa brezmadežna kot sv. Marička. Sami so krivi, če novinarje gonijo medijski boj, saj je bila sedanja koalicija tista, ki je posegla v uredniško politiko RTVSLO in Dela. S tem, kar pa zdaj dela Janša, se pa zares ustvarja Belorusijo.

 12. bosstjanz pravi:

  grem staviti, da bo vlada res odstopila pa vsem rekla “Pa jeb***e se zdaj z vsem tem, kar smo vam pustili…”

 13. J. Mikec pravi:

  bosstjanz… raje se zamisli, kaj je prejšnja (Ropova vlada) pustila Janševi. Koliko so se morali šele oni zaje*****i s tistim, kar so ga oni srali…

 14. HowHow pravi:

  U, kakšen akademski krožek. Slovenski izobraženci ali nekaj takega.

 15. persson pravi:

  Danes sem slišal od nekoga, da so vsi, ki so volili Peterleta neizobraženi.
  Če to izreče človek, ki je končal FDV, si lahko o marsičem veliko mislimo.
  Veseli me, da je v Sloveniji 70% izobražencev. Le rezultatov od njih ni…

  Pa še komentar na vlado: A je zato, da je meni včeraj crknila žrnica tudi kriva vlada?
  Večinoma živimo dobro in smo postali lakomni in bi želeli imeti še več.
  V eni od kolumen je pisalo: kam si se skril, kam si šel moj čas? Imamo hitrejše računalnike, imamo mobitele imamo tehniko, zaradi katere naj bi porabili manj časa za delo in te zadeve. In paradoks: Ali imamo res več prostega časa? Kje pa je?

 16. markopigac pravi:

  Seveda. Lastne napake ja najlažje iskati pri drugih.

 17. Davor pravi:

  Kaj pa je rekla JJ kraljica?
  After you finish here, Janša, go home!

 18. bosstjanz pravi:

  @J. Mikec: se popolnoma strinjam s tabo. Razlika pri Ropu (matr ma dober priimek) je samo to, da so bili arogantni. Tile pa vsaj (kao) priznajo.

  Strategija je pa odlična, moram rečt.

 19. irena pravi:

  Res je, da je Gospod Kučan rešil Janeza Janšo pred leti in vsa Ljubljana je bila na nogah, tudi dr. Drnovšek ga je podprl…Zdaj nihče ni nič vreden (na žlost), čudno je, da je to ravnanje ravno obnašanje predsednika, ki bi moral biti narodu v zgled in dajati občutek varnosti, miru, strpnosti…No, denarja smo pa prihranili na vseh možnih resorjih, tudi na sociali. Če bo šlo tako naprej smetarji ne bodo imeli več dela…

  Pozdrav Irena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.