had blog roni kordis had blog roni kordis

Nezaupnica vladi

Janez Janša se je očitno odločil, vsaj tako je povedal sedaj na RTV Slo, da se bo odločil za glasovanje o zaupnici vladi. Pahor ga ne bo podprl, Jelinčič ga ne bo podprl, Kresalova ga ne bo podprla!
A ni Janez govoril o odstopu vlade? Ali pa se mi je samo zdelo :evil:

p.s.: a ni malce nesmiselno, da se z večino v parlamentu, odloča za glasovanje o zaupnici vlade?
p.p.s.: a potem niso za to situacijo krivi novinarji, ki “blatijo Slovenijo”, delavci, ki se pripravljajo na demonstracije, volivci, ki so podprli Danila Türka… Zanimivo :evil:

  1. Enkrat bi lahko bil tudi za njihove! Tako za spremembo. :)

    Dokler ima vlada večino v parlamentu, je popolnoma nesmiselno prirejati takšne predstave. Ali pač?

  2. Janševa taktika je enostavna: Vlada odstopi, opozicija sestavi novo vlado, ki pa do volitev preveč slabo vodi držvo, da bi jo volilci še enkrat izvolili. Torej bolje je izgubiti eno leto oblasti, kot pa 4.

  3. Miro Cerar ml. je za Delo pojasnil, da če Janšić misli resno z odstopom, mora najprej skozi postpek o zaupnici v parlamentu. Drugače ne gre, da bi kar mrknil i nikome ništa…No, tko nekak.

  4. Kaj pa je narobe z večino? Saj je z absolutni večino tudi izvoljen. Res pa ne vem, kaj je mislil s to potezo. Je hotel zagroziti opoziciji, a je ta kar z veseljem pograbila izjavo in se je JJ nategnil? Mogoče bi sedaj lahko DeSuS samovoljno zapustil koalicijo, če že celo jebeno leto sikajo o tem. Pahor inu kompanija pa pametno zatrjujejo, da ne grejo v vlado, dokler ne bodo redne volitve. Normalno, v trenutnem stanju bi postrgal samo drek in kup težv. Torej, z veseljem čakam na razplet te Igre bez granica. Samo što nije.

  5. Janša je tako kot otrok v peskovniku. Ko se ostali po njegovem ne igrajo prav in po njegovo, pospravi igrače in gre domov k mamici…Samo to je igra za odrasle in bolj prekanjene.

Komentarji so zaprti.