Ali pokličete nazaj, ko imate zgrešen klic? Ali lahko preživite dan brez mobilnega telefona?
Dejstvo je, da smo postali odvisniki od mobilnega telefona. Preko 3 milijarde ljudi po svetu uporablja mobilno komuniciranje in večina od nas se sploh ne zaveda, da obstaja na GSM telefonu OFF gumbek.
Pred leti je bilo to drugače. Dogovori so veljali, zamujanja ni bilo toliko, pogovarjali smo se po stacionarnih telefonih, najprej po tistih ki so bili na žicah, potem po brezžičnih, pa vendar smo živeli. Danes pa si je težko predstavljati življenje brez mobilca. MP3 player, fotoaparat, beležnica, SMS-anje in v končni fazi tudi telefoniranje, so nam spremenili pogled na življenje in tudi stil življenja. Zamujanje je postalo nekaj povsem normalnega, opravičila preko SMS-ov, plačevanje z mobilniki… Lahko bi našteval do nezavesti, pa vendar ne bi prišel do konca. Mobilnik je spremenil svet. Tako kot sta ga spremenila računalnik in internet.

In sedaj me zanima. Ali vedno vrnete zgrešen klic? Ali je bil kdaj vaš mobilnik primoran, da je noč preživel ugasnjen?
Sam sem se zadnje čase precej odvadil, da kličem veliko in pogosto. Nekako se poskušam odvaditi te odvisnosti. Poskušam živeti brez telefona in priznam, da v večini primerov ne vrnem zgrešenega klica, oz. da se niti ne oglašam na številke, ki jih nimam v imeniku. Glede na to, da imam v imeniku preko 800 številk, je verjetno res majhno naključje da bi me res kdo poskušal namenoma dobiti. Prav tako ne dam vsakomu telefonske številke. In zakaj? Preprosto. Ker ne želim biti odvisen od mobilnika in ko mi zazvoni, da skočim pokonci in da opravim “držvljansko dolžnost”. Marsikomu se zdi ta način čuden, vendar v končni fazi imam mobilnik zato, da sporočim, če je kaj narobe in ne za dolge večurne pogovore, tako, kot sem ga imel pred leti. Življenje se spreminja in jaz očitno z njim :evil: