had blog roni kordis had blog roni kordis

Zakaj je moral oditi Kasim Kamenica?

Mesec dni pred začetkom EP je dobil “sporazumno odpovedtrener (sedaj že bivši) rokometne reprezentance Kasim Kamenica. Na trenerske mestu ga bo zamenjal Miro Požun. Zakaj se je to zgodilo, je velika skrivnost, ki je ni pojasnil niti sam predsednik Rokometne zveze Žiga Debeljak, sicer tudi predsednik upravnega odbora Mercatorja. Glede na dejstvo, da je Kamenica moral pred parimi tedni odstopiti tudi kot trener rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, lahko razloge za njegovo zamenjavo iščemo tudi v lastnih interesih pivovarjev.
Zakaj mora odstopiti trener, ki je sposoben, realizira zadane cilje in ga igralci v reprezentanci spoštujejo, je veliko vprašanje, ki pa na žlost nima odgovora. Glede na to, da je rokometna zveza Slovenije o tem skrajno tiho, Žiga Debeljak pa na tiskovni konferenci namesto odgovorov novinarjem, ki so mu jih zastavili, vsem prisotnim čestita Miklavž in jih vabi v novo odprti Mercator center, je vse skupaj precej groteskno!
Ali v športu res ni več pomemben šport, bitka za zmago, uživanje v samem športu, ampak je vse skupaj povezano samo z ekonomskimi interesi in močjo izbrancev, pa je povsem drugo vprašanje!

  1. Zelo dobro napisano. Točno to mislim tudi jaz. Me pa zanima kako se bodo odzvali igralci.

  2. Sicer nimam pojma, kaj se dogaja v reprezentanci, ampak Kamenica si je v zadnjem letu v Celju zapravil precej simpatij. Slaba selekcija igralcev, slabo vodenje tekem, slabo…

    Je pa res, da klubsko vodenje ne bi smelo vplivati na reprezentanco, pa očitno je…

  3. Tokrat si simpatije zapravlja rokometna zveza Slovenije. Če že moramo imeti športno “zelenega” predsednika zveze bi pričakovali, da bo le ta vsaj poslovno na nivoju. Z zadnjo burlesko, ko so že upokojenci, ki ne berejo športnih strani vedeli za Kamenico in njegov odhod je kriv edino in le g. Debeljak. Dečko je tako zaposlen, da je potreboval 10 dni za sestanek s Kamenico. Sramota. Tudi uradno pojasnilo bi navijači pričakovali s strani RZS. Pa ga ne bo očitno. Frajerji ni kaj. ko bo rokomet na kanti kot nogomet pa se bodo spraševali kje so gledalci.

  4. Ej, folk…ma zdaj če je kaj pravice na svetu…bi morala Slovenija biti zadnja na Eurotu. Kasim Kamenica je dobro vodil reprezentanco. Ž. Debeljak in šport popolnoma dva različna pojma!
    Had…dobro napisano!
    LP!

Komentarji so zaprti.