Mesec dni pred začetkom EP je dobil “sporazumno odpovedtrener (sedaj že bivši) rokometne reprezentance Kasim Kamenica. Na trenerske mestu ga bo zamenjal Miro Požun. Zakaj se je to zgodilo, je velika skrivnost, ki je ni pojasnil niti sam predsednik Rokometne zveze Žiga Debeljak, sicer tudi predsednik upravnega odbora Mercatorja. Glede na dejstvo, da je Kamenica moral pred parimi tedni odstopiti tudi kot trener rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, lahko razloge za njegovo zamenjavo iščemo tudi v lastnih interesih pivovarjev.
Zakaj mora odstopiti trener, ki je sposoben, realizira zadane cilje in ga igralci v reprezentanci spoštujejo, je veliko vprašanje, ki pa na žlost nima odgovora. Glede na to, da je rokometna zveza Slovenije o tem skrajno tiho, Žiga Debeljak pa na tiskovni konferenci namesto odgovorov novinarjem, ki so mu jih zastavili, vsem prisotnim čestita Miklavž in jih vabi v novo odprti Mercator center, je vse skupaj precej groteskno!
Ali v športu res ni več pomemben šport, bitka za zmago, uživanje v samem športu, ampak je vse skupaj povezano samo z ekonomskimi interesi in močjo izbrancev, pa je povsem drugo vprašanje!