Finance so se sesule pod težo delnice NKBM – KBMR in povpraševanja po njih. In zanimivo je, da že po parih urah njena vrednost narasla za več kot +35%.

NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR 10.12.2007 12:37:04 (vir)
KBMR Enot. tečaj 36,26 Promet v 1000 EUR 21.367,41

Minister Bajuk, ali res mislite, da ste dobro prodali NAŠE premoženje? Matej Lahovnik je imel prav!

19 Responses to Vrednost delnice NKBM – KBMR prvi dan trgovanja na borzi gre visoko v nebo

 1. Mirko pravi:

  Na srečo 100.000+ Slovencev z vsaj nekaj premoženja sploh ne gane če je bila banka pordana pod ceno, ker se jim svetlikajo oči ob dobičku in megli um.

  Kaj pa si mislijo tisti, ki v banko niso mogli vložiti denarja pa tako nikogar ne briga, ker ljudje brez premoženja v današnjem času pač nimajo posebnega vpliva (še demonstracije revnih vedno vodijo in dirigirajo premožni – z zadnjimi delovskimi demonstracijami vred)

 2. Jure pravi:

  Lahovnik je imel prav? :)

  Kje je bil, ko je njegova bivša stranka, iz katere je pobegnil, pod ceno prodala Lek in še kup drugih podjetij.
  Od te prodaje (ki bi roko na srce lahko in bi morala biti izpeljana bolje) ima nekaj vsaj vsak dvajseti Slovenec. Vsak, ki ni poslušal napovedi raznih “strokovnjakov” (ki so se podobno kot Mencinger pred dobrim desetletjem) spet osmešili. Poslušaj njih in lajaj še naprej po internetu, karavana gre dalje.

 3. had pravi:

  @jure: ocitno imas ti dokaze, ki jih nihce drug nima.. seveda si vabljen, da poves, kaj je bilo narobe in kdo je bil oskodovan pri prodaju leka? lahko tudi napises se kaj o mercatorju..

  od te prodaje, nima od malih ljudi, nihce nic.. ker tisto malo delnic, ki so jih dobili, ne bo prinasalo dobicka.. tisti ta vecji, iz bahamov, pa so si ze prvi dan napolnili malhe.. da o tistih, ki so jih slucajno pozabili, niti ne govorimo, kajne..

  in ja.. lahovnik je imel prav.. dokler ne dokazes nasprotno, pa lahko rencis kolikor hoces.. bo slo?

 4. had pravi:

  @mirko: strinjam se.. in res je.. kako lepo na zelo preprost nacin zaslepis narod.. in potem bo cela slovenija verjela, da je politika odsla iz podjetij, da so se borili proti klientelizmu in korupciji.. kakopak :) volitve se blizajo..

 5. Jure pravi:

  A da nima nihče drugo dokazov? :) Nihče izven politike noče mešati dreka, ne pa da nima dokazov. To, da je bil Lek prodan pod ceno je splošno znano dejstvo, ne pa kaka blazno nova ugotovitev. Potrdil ti jo bo vsak (apolitičen) borzni analitik, če pa ti oni niso kredibilni se obrni na koga z EF. Če ni ravno član ene od strank, ki sta bile udeležene pri prodaji, ti bo to rade volje dokazal.
  Mercator je bila neumnost in to sem trdil že takrat, ko so ga prodajali.

  ps: če so si tisti iz Bahamov že prvi dan napolnili malhe so držvi obenem prispevali tudi delež v davkih na dobiček. In ja mali ljudje (pogovarjal sem se z delavci z n krat nižjo plačo od tvoje na Ultri, ki so nesli tja svoje prihranke), ki so čakali v vrstah na poštah so že profitirali. Če so prodali včeraj oz. bodo v času borzne evforije so profitirali nekaj deset odstotkov (včeraj 35%), če bodo potrpežljivi in čakali na prevzem lahko še več.

  Od tvojih abotnih poskusov politikanstva te bo še bolela glava. :)

 6. had pravi:

  @jure: toliko o dokazih, kajne

  “z n krat nižjo plačo od tvoje na Ultri, ki so nesli tja svoje prihranke”

  kako pa ves, kaksne place imamo na ultri? si bil kdaj zaposlen pri nas?

  “bodo v času borzne evforije so profitirali nekaj deset odstotkov”

  sploh tisti, ki so dobili 21 delnic, kajne.. jeap.. lahko bodo kupili hrano za cel mesec..

  selektivno odgovarjanje ti gre zelo dobro od rok, priznam..

  “Od tvojih abotnih poskusov politikanstva te bo še bolela glava”

  a tudi zdravnik si? vauu.. skoraj taksne sposobnosti imas kot cudezni decek jj-ja..

 7. Popotnik pravi:

  Jaz se pri NKBM ne ukvarjam s politiko. Sem jo že dost šinfal. Upam samo, da bo vrednost delnic še bolj rasla in da bom imel tudi jaz kaj od tega. :) Vladajočih strank pa zaradi tega zagotovo ne bom volil.

 8. Mirko pravi:

  Če boš volil kakšne druge bodo tisti vladajoči… in po zgodovini sodeč bomo spet na istem… pa boš čez štriri leta (ali prej) lahko spt rekel “vladajočih ne bom volil”.

 9. Popotnik pravi:

  Jaz močno upam, da ne bomo na istem.

 10. Mirko pravi:

  Glede na to da ni na vidiku novih ljudi (razen sem in tja mogoče kakšne marionete) vemo kaj lahko pričakujemo. In kaj dosti drugače to ni.

 11. Popotnik pravi:

  Kako da ne? Dokaz je Ljubljana, ki ima v mestnem svetu en kup novi ljudi. In kaj je rezultat? En kup novih gradbišč, iz katerih bo zraslo en kup novih stvari. :)

  Skratka še je upanje tudi za držvo.

 12. Jure pravi:

  “kako pa ves, kaksne place imamo na ultri? si bil kdaj zaposlen pri nas?”

  recimo temu poslovno sodelovanje.

 13. had pravi:

  @jure: potem pa na dan z besedo.. ker me res zanima, kaksno placo imam v oceh nekoga, ki poslovno sodeluje z ultro?

 14. Mirko pravi:

  Popotnik: Če bi kdajkoli v zadnjem času sodeloval z mestno upravo bi videl da je mestna uprava postala takorekoč one-men-band in da gre vse čez Jankovića. Volil ga nisem (iz moralnih razlogov), ampak njegovo delavnost vseeno globoko spoštujem. Brez njega bi mestna uprava delovala točno tako kot so vse prejšnje.

  V vladi ki se pripravlja za prevzem stolčkov po naslednjih volitvah ne vidim niti novih ljudi, niti starih, ki bi kdajkoli pokazali kakšno resno delovno vnemo ali željo po spremembah. Vidim samo politike, ki tisto kar delajo delajo iz želje po politični igri, debati oziroma manj politično korektno rečeno “podjebavanju”, dobri so za debatne krožke, kjer mora nekdo zavzemati nasprotno stališče čeprav ne verjame vanj – da pač zmaga in povozi nasprotnika. Za kakšne resne spremembe v stilu mesta Ljubljane pa ni niti volje niti idej… saj vse glavne akterje poznamo že leta.

 15. Popotnik pravi:

  Poglej Mirko,

  očitno sva malce zašla s poti oz. se preveč oddaljila od zgornjega zapisa. :)

  Se strinjam s tabo. Politiki so pač vsi isti, skrbijo samo za svoje riti, za nas navadne držvljane pa jih prav malo briga. Ni čudno, da pravijo, da je politika kurba. Ker je res.

  Zato bom pač na volitvah naslednje leto volil za najboljše med slabimi. Kaj pa mi drugega preostane.

 16. borza pravi:

  ja zdej pa sam še dol pada. kdaj se bo to ustavlo?
  upam da cim prej :)

 17. coffee pravi:

  Se še ti zmeraj zdi, da so bile delnice na IPO prepoceni? :)

 18. Ano Nimen pravi:

  Vedeli nismo, zato pa nismo trdili, da so prepoceni. Za razliko od nekaterih.

  Kaj pa če bi danes kako banko prodali (čisto hipotetične, se ve)?
  Bi spet nekdo trdil, da so prepoceni?
  Čeprav vemo, da jih ni za vzet, pa če zraven še milijardo EUR dobi kupec?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.