had blog roni kordis had blog roni kordis

Podeljene nagrade Netko 2007

Netko je nagrada za najboljšo poslovno in upravno spletno stran v Sloveniji, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – Direktoratom za informacijsko družbo.

Nagrajenci Netko 2007 so (po kategorijah):

1. Predstavitve podjetij s področij industrije, storitev, trgovine in financ
Visoka poslovna šola Doba Maribor (www.vpsm.si)
2. Predstavitve institucij s področij držvne in javne uprave ter skupnosti
Zavod za zdravstveno varstvo Celje (www.tosemjaz.net)
3. Mediji in informativni portali
Dnevnik d.d. (www.dnevnik.si)
4. E-trgovine in druge e-storitve
TI, d.o.o. (www.mimovrste.com)
5. Produkti in blagovne znamke
Gorenje GTI d.o.o. (www.go-design.si)

Sam sem sicer navijal za blogorolo, ki je dosegla zlato priznanje v kategoriji mediji in informativni portali!

 1. Seveda so pri blogoroli gledali vsebino, ne dizajn… ki seveda ne vzdrži Internet Explorerja in bi bila zato lahko kvečjem nekje pri repu lestvice

 2. Verjetno komisija še ni naredila pravega nakupa na mimovrste.com. Kajti takšna stran, kjer moraš po naročilu robe čakati skoraj cel dan preden dobiš po mailu predračun (čakalna vrsta????) je pa res malo too much. Glede tega je enaa.com dosti boljša.

 3. @en pač: glede na to, da nakupujem pri obeh omenjenih trgovcih, mi je tole smesno.. namrec, tako pri enem, kot drugem, sem dobil predracun v roku pol ure..

  sem pa preprican, ce posljes mail na mv, s taksno pritozbo, da bodo preverili, kje se je vse skupaj ustavilo..

 4. moja slaba izkusnja pri mv je bila v tem, da sem enkrat narocil ( v razmiku pol ure ) dva artikla, torej nista bila narocena v sklopu ene kosarice in so mi poslali kot dve popolnoma loceni posiljki, ki sta seveda prispeli na dom hkrati, torej dve postnini! PAZI, v casu narocanja ( tiste pol ure ) nisem dobil nikakrsnega potrdivenega maila, da je recimo prvo narocilo ze bilo sprocesirano, torej ta izgovor gladko odpade! To je zame malomarnost in totalna ne-proaktivnost. Tako, da svetujem vsem, ki narocate vec kot en izdelek ne naenkrat, raje skenslajte vsa narocila in se enkrat narocite vse skupaj v okviru ene “kosarice”, s tem boste zagotovo placali zgolj eno postnino, v nasprotem primeru pa lahko za vsak izdelek posebaj, ceprav vam jih bo postar prinesel vse skupaj v narocju in to z nasmeskom :)

  .::PiPi::.

 5. @pipi: zanimiva izkusnja :) in ja, se strinjam, da je boljse narediti po tvojem nasvetu, kot imeti dvojne stroske :)

 6. O vsebini pa dosti pove že to, da znajo hvaliti samo sebe. Dnevnik poudarja, da je premagal Blogorolo, pri kateri sodeluje Večer (a tudi na spletu sodelujejo, ne samo na papirju?), še boljši pa je zapis na RTVSLO, kjer se pohvalijo, da so med najboljšimi (srebrni), zmagovalca pa sploh ne omenijo.

 7. @prgmr: hudo.. vidis tole na rtv, sploh nisem opazil :) zapis na dnevniku pa sem opazil, ko sem ze postnil tole.. in ja, zanimivo, da se gre tukaj predvsem za boj, namesto, da bi se iskala sinergija :)

 8. Upam, da ni realno stanje takšno kot ga prikazujejo te nagrade ker potem je z našim spletom nekaj konkretno narobe.

  Hiter predogled nagrajencev, firm ,ki so sodelovale pri nagrajenih projektih, žirije in kakovosti sodelujočih spletnih strani pove veliko o relevantnosti nagrad….

  …ali pa se je samo moje oko preveč izostrilo in enostavno zahtevam preveč.

  Å ola Doba vsaka čast, stran nekoliko poznam in si zaslužijo nagrado, pri drugi točki bi kot glavnega nagrajenca raje videl Genspot, vendar pa je že sama zasnova rubrike povsem sfaljena. mediji, kdo drug kot dnevnik tako ni mogel dobit nagrade,… nekako si ne prdstavljam kako bi bila lahko nagrajena spletna stran ki v IE sploh ne deluje, pa če sem še ne vem kakšen simpatizer, je terba dat karte na mizo in si prinzati resnico.
  MImovrste, uporabljan in nisem imel nikakršnih težv, razn da mi je crknu disk ki sem ga tam kupu in s mzgubu vse podatke :) vendar tega vrjetno v žiriji niso upoštevali :) :) :)

  Go design pa nimam komentarja, ker ne obiskujem spljoh.

 9. Mene načeloma razne takšne in drugačne nagrade ne zanimajo. Dosti bolj mi je pomembno kaj hoče s tem nek projekt doseči. Po pravici povedano se mi niti ne sanja kaj je fora Blogorole. Ok, tole da bere RSS in da favorizira določene blogerje. Zastopim. To, da je na netu popolnoma neuspešna in čisto brez uspeha tudi. (nabere nekje 3500 uniq dnevno – v štirih držvah – WTF???) To, da jo dajo na papir, ker je na netu ne morejo prodati – pa ne… Tega – pa ne zastopim. Konvergenca medijev… back to the future…. al neki podobnega. Če nimaš uspešnega spletnega projekta pol ga natisni … proglasi za medij … in dobiš “netkota”. Pa blogorola ni medij, še manj iskalnik, še manj agregat….
  In spet služiš na račun naivnih in tako ali tako slave željnih blogerjev. Zraven pa porivaš svoje BZ (blagovne znamke) in prijatelje… Za nameček pa še služiš s SMS…(glasovanje) Fantje Blogorola je za en k****. Zakaj. Ker ne zna rangirat prispevkov, ker ne zna čekirat postov / komentarjev in podobnega, ker nima neke blog PR, ker ne spiderira… (pa bi morala), ker ne ponuja nobenega dodatnega servisa in na koncu… Naprimer vtičnika za izmenjavo postov (da bi saj neki prometa generirala, pa da bi se folk prek tega promoviral) Ker ne dela v IE / CSS gre po gobe, itd… Pa še neki… palačinka blogerji mi grejo na…. jetra, da se lepše izrazim. Kasta zase, ki misli, da…. Ja…je nahekala par projektov v mambo jambo… in zdej.. zdej smo pa carji. S slovenji je par projektov, ki so za spremembo od nasilo porinjenih uspešni… sami od sebe… pa nobeden ne dela takšnega haloja… Had… take a break to the wild side … Ne porivat naprej neče, kar je tako… s+++++

 10. @PiPi: Žal je število naročil, ki jih obdelamo vsak dan tako veliko, obdeluje jih pa več različnih ekip, da žl ni možnosti, da bi kdo opazil take primere. Imaš pa možnost naročilo preklicati v roku ene ure in oddati novo naročilo, ki lahko vsebuje dodatne artikle… Na možnost preklica te opozorimo večkrat tekom postopka nakupa in še potem v potrditvenem mailu… Sistem je narejen tako ravno za takšne primere, kot si ga imel ti.

  @Samson: Imaš ti boljši / uspešnejši projekt?

Komentarji so zaprti.