Peto leto zapored je Val 202 organiziral akcijo Ime leta, ki poteka v okviru akcije Ime minulega tedna. In tokrat je zmagal Marjan Pečan, ki je že 369-krat daroval kri. Zmagal je med kandidati kot so: Janez Janša, Andrej Jerman, Špela Veselič, Gregor Virant, Katarina Kresal, Marjan Pečan, Janez Janša, Ivo Boscarol, Janez Janša, Sandi Ritter, Peter Peterka, Pankrti.
Jeap, pravilno ste prebrali. Janez Janša je bil trikrat izbran za ime meseca. Vendar je treba upoštevati, da so lahko glasovi negativni, ali pozitivni, šteje pa se njihov seštevek!
Sam sem bil najbolj naklonjen Sandiju Ritterju, sokrajanu in borcu proti kadilskemu zakonu!
Zanimivo je, da postane Ime leta neznana oseba, ki jo ljudje cenijo po njegovih dejanjih in ne po tem, kateri politični opciji pripada! Čestitke Marjanju Pečanu!

4 Responses to Ime leta 2007 na Valu 202

 1. Morska pravi:

  Tudi mene je prav zanimalo, če bo dejstvo, da je bil Janša trikrat “zmagovalec” kaj vplivalo na končni rezultat, občutek pa sem imela, da ne bo izbran ravno zato, ker je najbrž bil ime treh mesecev bolj v negativnem smislu.
  To, da je zmagal krvodajalec pa se mi zdi zelo pozitivno.

 2. BigWhale pravi:

  369x je daroval kri? Huh. Sem mislil, da lahko kri darujes samo vsake tri mesece. Ce lahko darujes kri vsak mesec, je potem mozakar 30 let vsak mesec enkrat daroval kri. Zanimivo.

 3. Herkul pravi:

  Å e vedno nisem prišel k sebi ob dejstvu da med kandidati ni Kučana in Drnovška… do sedaj sta bila abonirana pa čeprav nista naredila tisto leto nič (podobno kot Siddharta).

 4. paul pravi:

  Samo toliko v razlago. 369x ne moreš darovati krvi, to je res možno le vsake tri mesece. Lahko pa se daruje plazma, kar pa je nekaj čisto drugega.

  Je pa to seveda časti vredno dejanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.