Sem se počutil danes, ko sem po otroških oddelkih trgovin iskal oblačila za Barbkinega nečaka Roka. Zakaj?
Ker ko sem zagledal vse te majhne cunje, so mi postale všeč, ampak na koncu sem ugotovil, da so vse na isto temo. Prijazne živali, pisane barve, itd. Kaj pa nosijo otroci malce bolj subkulturnih staršev?
Ker so vse stvari majhne, zelo majhne in niti najmanj nisem imel pojma, kako velika oblačila potrebuje fantek pri enem letu starosti.
Ker se je cel kup mladih mamic z vozički zaletaval vame, ki sem očitno zgrešil prostor in čas in se pojavil na napačnem oddelku, ko so vse iskale najboljše cunjice za svoje malčke.
Ker sem ugotovil, da so cunje za otročke skoraj istih cen, kot pa za odrasle osebe (konkreten primer H&M), vendar s to razliko, da jih otroci prerastejo v parih mesecih.
Ker se pogovori na otroških oddelkih sučejo samo o velikosti otrok, o tem kaj kdo je, kakšne probleme ima kdo z otrokom in seveda kako je vsak otrok najlepši.
Ker je praznični čas in je treba kupiti vse, tudi tisto, kar nihče ne bo nikoli potreboval, ampak ker je ravno tisti pravi feeling, je treba to izkoristiti in zapraviti vse, tudi tisto, česar sploh ni :)

In ja, žlosten sem ugotovil, da je za otroka zelo težko kupovati cunje in sem se preprosto odločil, da z dobro igračo itak ne morem zgrešiti. In stvar je bila rešena v minuti!

8 Responses to Kot slon v trgovini s porcelanom

 1. Lesi pravi:

  Čaki, da boš imel svojega… k sreči si toliko neprespan, da o stroških niti razmišljati ne moreš :)

 2. moytsah pravi:

  Sicer ne vem kaj nosijo otroci alternaitvcev na splošno, ampak mali metalčki so kar lepo opravljeni. Na letošnjem metalcampovem merchandice območju je bilo videti kar precej raznih cunjic za otroke, celo slinček sem videla. Kar srčkano je blo videt. Kolegica je celo padla v filing da bi imela eno dete, da bi ja lahko kaj tam kupila. ;) Joke. Joke. Sem ji obljubila, da dobi nekaj od tam ko bo kaj njenega privekalo na svet.
  In ja, najbolj pametno je kupovat igrače. Če kupiš oblačila, je to praktično darilo za starše, pa itak vedno fališ. Mučno, v glavnem.

 3. anazupan pravi:

  Super odločitev glede igrače. Te je vse skupaj kaj omehčalo ali si še vedno proti jokajočim zadevam?

  Včeraj v službi sem se uro in pol morala ukvarjat z enim 8mesečnim otrokom (njegova mama je prišla na en sestanek) in hopa, kljub mojemu skoraj cvilečemu opozorilu, da šenikolinisemdržladojenčkavrokahdljekotdesetsekund, sva se po parih nerodnih pogledih in prijemih z dojenčkom slikala z digitalcem, smejala in plesala. No, verjetno sem se smejala in plesala samo jaz…

  Zdaj sem še bolj ZA za 3 otroke! ;)

 4. nada pravi:

  Aha, sedaj veš, zakaj možje, sinovi in zeti…skrb za darila najmlajšim, prepustijo ženski iznajdljivosti hi,hi…a z nakupom igrače, ne boš veliko zgrešil, le previdno, da ne bosta dve enaki……

 5. ČrtB pravi:

  Če so otroci pravih alternativcev hodijo po svetu nagi. Tudi pozimi.

  LP
  Črt

 6. BigWhale pravi:

  Z igraco ne mores zgresiti?! Eh. Ne mores zgresiti z darilnim bonom z Baby Center recimo.

  Z igraco pa v 3/4 primerih tako mimo usekas, da kar joj. Igraca je pateticen izhod v sili. Igraca je nekaj, kar bo otroku zanimivo prve pol ure, potem bo pa pozabil na to.

  Kupovanje daril otrokom, se posebej dojenckom je precej trapsto pocetje. Podaris darilni bon starsem, desetkrat bolje vedo kaj njihov malcek rabi.

  Sicer pa, a kdo nuca kake copatke? Se vedno lepo pospravljene v plasticni embalazi in neuporabljene. ;>

 7. BigWhale pravi:

  PS: Zbrcaj tvojega host providerja, ker ti blog dela prepocasi za 25 userjev kolikor pise tukaj na desni, da jih je gor.

  PPS: Tole siljenje subscribanja na komentarje je blesavo. Res. Naj bo default izklopljeno in naj se prijavi tisti, ki si tega zeli. :)

 8. BigWhale pravi:

  Morda je problem ravno v tem, da se 3/4 bralcev pozabi odsubscribati in potem med postanjem komentarja posilja maile se stotini ljudi… Server pa pokasljuje… ;>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.