Policija, oz. policisti na avtocesti so me danes popolnoma presenetili in očarali. Mogoče je vse skupaj povezano z Božičem in prazniki, ki so pred nami. Zakaj?

Ker se zelo veliko prevažm po avtocestah in vedno “bentim” nad takšnimi in drugačnimi bebci, ki so prvič na avtocesti, se “pizdim” nad tovornjakarji, ki ne upoštevajo prometnih predpisov, se jezim nad kolone, ki so stalnica in imam sebe za “najboljšega voznika na celem svetu” (joke, šala, vic), sem v zadnjem letu opazil, da nisem opazil policistov na naših avtocestah. V smislu policistov v civilnih avtomobilih, patrulj na avtocestah in podobnega.
In danes se je zgodil čudež. Na relaciji od Kopra do Ljubljane sem opazil 6 (beri šest) patrulj, ki so na odstavnem pasu imele prižgane modre luči in so kontrolirale prehitre voznike, jih lovile in jim pisale novoletne kazni. Zakaj se mi zdi to zelo dobra ideja? Ker so policisti s svojo prisotnostjo na avtocesti naredili čudež. Najprej sem bil seveda prepričan, da so ljudi fascinirale modre lučke, ki pašejo v ta čas, vendar je dejstvo bilo drugačno. Ljudje so po avtocesti vozili NORMALNO! Po predpisih, nobenih norih divjanj, niti prepočasne vožnje. Skratka, sem presenečen in to mi je v veselje, da sem dočakal tak dan. Bravo policija, bravo minister Mate! Če bodo policisti vsakodnevno na avtocestah, bo mogoče kmalu se spet užitek voziti po njih.

Ampak zgodba, ki jo pišem jaz, ne more biti samo pozitivna. Ko sem na Trojanah zapeljal iz avtocesta, sem videl korenjaka s CE tablicami, ki je peljal proti meni na izvozu!! Ko sem mu “ablendal” in “hupal”, se je za trenutek ustavil in ker se mi ni dalo ukvarjati z njim, sem se odpeljal naprej, on pa direktno po izvoznem pasu, po enosmernem pasu, v nasprotno smer in na avtocesto. Edina olajševalna okoliščina je to, da je peljal vsaj proti Celju in ne proti Ljubljani v nasprotno smer čez tunel!
Ima ludih i posle rata!