had blog roni kordis had blog roni kordis

Alojzij Uran, Geza Erniša in Janez Janša

Kaj imajo skupnega Alojzij Uran nadškof in metropolit, Geza Erniša škof evangeličanske cerkve in Janez Janša predsednik Vlade Republike Slovenije?


To, da so vsi trije zaželeli Slovencem prijetne božične praznike. Vendar zakaj hudiča je mora eden izmed govorcev biti Janez Janša? Veliko bolj primerno bi se mi zdelo, da bi to poslanstvo opravil Predsednik Republike Slovenije Danilo Türk!
Se motim?

  1. Hmnja, mogoče bi bilo malo prezgodaj, glede na to da je šele dobro parkiral v pisarno predsednika, ne… Drugače pa dodaj še mene in imaš kvartet božičnih poslanic na kupu :)

  2. Meni pa je zanimivo, da se toliko družijo evangeličanski duhovniki in škofje s katoliškimi. Znano je, da je ustanovitelj evangeličanske cerkve M. Luther v različnih spisih in pridikah izjavljal: “Papež je satan!” Torej so posledično katoliški kardinali satanovi generali! Zato bi tu ob držvnem evangeličanskem prazniku 31.10.(kar je seveda kršenje 7. člena ustave, ki govori o ločenosti držve in katerekoli cerkve) vprašal g. Geza Arnišo, škofa Evangeličanske cerkve v Sloveniji:

    Gospod Erniša, zakaj se toliko ukvarjate s satanovimi generali?
    Zakaj se neprestano srečujete s predstavniki katoliške cerkve v Sloveniji? Zakaj ne živite po nauku svojega ustanovitelja in glavnega »guruja« M. Luthra, ki je katoliško cerkev smatral za leglo satanskih naukov? Vas je strah protireformacije – saj se katoliška cerkev konec koncev pod sedanjim papežem Benediktom XVI. ponovno pripravlja na »evangelizacijo« Evrope? Ali pa se po tihem oportuno zavedate, da imate s paktiranjem s katoliško cerkvijo, s katero sedite v istem čolnu duhovniške kaste, samo koristi?

  3. Borislav Kosi – Opozarjam te, da nehaš javno žaliti in poniževati ljudi! Kdo in kaj pa si ti, da si pridružuješ pravico označevat in poniževat ljudi. Si mar ti boljši? V svojih komentarjih in blog-ih si zelo žaljiv in obrekovalen. Zamisli se nad samim sabo. Tvoja svoboda je omejena z svobodo in dostojanstvom drugega. Podobno bi bilo, če bi sam napisal, da ste v Križevcih vsi “žleht” ali pa še kaj hujšega. Vendar se na tvoj nivo ne bom spuščal. Želim le, da se zamisliš nad svojimi provokacijami.

Komentarji so zaprti.