had blog roni kordis had blog roni kordis

Razprodaje pred razprodajami

Jutri, 7.1.2008, se uradno začnejo razprodaje! Razprodaje so po moji definiciji čas, ko prevladajo potrošniške navade nad racionalno presojo. Seveda so razprodaje tudi čas, ko si lahko “normalni” ljudje kupijo oblačila in obutev, ki so jim sicer nedosegljive.

Smešna stran razprodaj, ki se začenjajo jutri in bodo prinesle popuste do 50% in več, je v dejstvu, da smo lahko v decembru kupovali iste izdelke in iste stvari z istimi popusti, samo ti popusti so se imenovali praznični popusti! In danes ponoči se spremenijo praznični popusti v razprodaje!
Denarnice, ki so večinoma ostale prazne po “fejst decembru” in se v januarju še niso napolnile z osebnimi prihodki, prikazujejo dejansko stanje v Sloveniji. Vendar jutri bodo trgovine polne ljudi, ki bodo nakupovali stvari, ker so znižne in so cene ugodne.

Pred leti sem bil tudi sam del tega ustroja, ki je kupoval stvari, ker so bile poceni, brez razmisleka, ali te stvari sploh potrebujem in ali jih bom sploh kdaj uporabljal. Kupovanje zaradi kupovanja. Dokler nisem ugotovil, da se mi stvari kopičijo v omarah in da so itak čez leto ali dve povsem neuporabne!

Ironično je tudi, da čas začetka razprodaj sovpada s časom podražitve mleka in mlečnih izdelkov, testenin in drugih življenjskih potrebščin.
Slovenija, dežela, kjer se cedita med in mleko in ostale puhlice, tako dobijo povsem nov pomen!

 1. Podobne razprodaje zganjajo tudi trenutno aktualni mlekarji. Mislim, da so ta teden prodali več stvari, kot kdaj koli. Folk hodi s tremi vozički ven, potem pa jamrajo, da ne morejo preživeti, cmon.

 2. @azzqim: sicer tega nisem videl, sem pa slisal na radiu o tem fenomenu.. isto, kot ko se podrazi gorivo za 0.01€, vsi cakajo par ur v vrsti, da prisparajo..

  @mikec: TOCNO TO! dol z oderuskimi marzami!

 3. Praznični popust pomeni, da trgovec ceno najprej zviša za 30%, nato pa spusti za 30%. Pri razprodajah pa gre dejansko za znižnje na osnovno ceno. Načeloma se strinjam glede potrošniških navad, a kljub vsemu, pomisli na družino z več šoloobveznimi otroki in nizlimi dohodki. Ne gre meteti v isti koš z zdravljenjem depre.

 4. @bojan: popolnoma se strinjam glede druzin z nizkimi dohodki.. v bistvu se mi zdijo umetniki, da lahko s taksnimi prihodki prezivijo cel mesec in si zraven kupijo se kaj za oblect.. in ravno to je najvecji problem nase slovenije..

 5. uuu tale tvoj prvi stavek sem zjutraj slišal na Radiu CITY, ko je moderator omenil izjavo blogerja, ki meni da so:

  “Razprodaje so po moji definiciji čas, ko prevladajo potrošniške navade nad racionalno presojo”

  žl ni povedal, da je to zapisal HAD

  lp

 6. hehe, ja te je citiral, žl brez tvojega imena :-(

  js sm tud penu od jeze, da te ni omenil….

  že pišem pritožbo, aja se je pa komoderatorka Eva tud strinjala z to izjavo, sam ona se itak z vsem strinja

  lp

 7. @milkey: pa ni potrebe po omembi imena.. sej je cist kul, ce kdo najde kaj uporabnega, razen golih zensk, na blogu :)

Komentarji so zaprti.