Jutri, 7.1.2008, se uradno začnejo razprodaje! Razprodaje so po moji definiciji čas, ko prevladajo potrošniške navade nad racionalno presojo. Seveda so razprodaje tudi čas, ko si lahko “normalni” ljudje kupijo oblačila in obutev, ki so jim sicer nedosegljive.

Smešna stran razprodaj, ki se začenjajo jutri in bodo prinesle popuste do 50% in več, je v dejstvu, da smo lahko v decembru kupovali iste izdelke in iste stvari z istimi popusti, samo ti popusti so se imenovali praznični popusti! In danes ponoči se spremenijo praznični popusti v razprodaje!
Denarnice, ki so večinoma ostale prazne po “fejst decembru” in se v januarju še niso napolnile z osebnimi prihodki, prikazujejo dejansko stanje v Sloveniji. Vendar jutri bodo trgovine polne ljudi, ki bodo nakupovali stvari, ker so znižne in so cene ugodne.

Pred leti sem bil tudi sam del tega ustroja, ki je kupoval stvari, ker so bile poceni, brez razmisleka, ali te stvari sploh potrebujem in ali jih bom sploh kdaj uporabljal. Kupovanje zaradi kupovanja. Dokler nisem ugotovil, da se mi stvari kopičijo v omarah in da so itak čez leto ali dve povsem neuporabne!

Ironično je tudi, da čas začetka razprodaj sovpada s časom podražitve mleka in mlečnih izdelkov, testenin in drugih življenjskih potrebščin.
Slovenija, dežela, kjer se cedita med in mleko in ostale puhlice, tako dobijo povsem nov pomen!