had blog roni kordis had blog roni kordis

Slovenske blogerske mikrozvezde

Osebnost leta 2006, tako je izbral Time Magazine, smo bili vsi, ki tako, ali drugače ustvarjamo vsebine na internetu. Tako bi bil najbolj preprost odgovor, da smo vsi pisci blogov blogerske mikrozvezde v Sloveniji. Pa je temu res tako?

Ali je res pomembno, da se blogerji ukvarjamo sami s seboj, namesto da bi se ukvarjali, opozarjali, raziskovali, poročali o stvareh, ki so veliko bolj pomembne, kot smo mi sami?
Priznam, nikoli mi ni bila jasna definicija bloga, vsak si jo lahko prikroji po svoje, kakor mu v danem trenutku najbolj prija. Kajti vse je lahko blog in zavedam se, da bi bila razprava o tej teoriji lahko neskončno dolga, zato jo bom pustil za kakšno drugo priliko.
Na drugi strani blogov pa so ljudje, bralci, ki nas, pisce blogov, berejo, komentirajo, spremljajo naše zapise. Ki se poistovetijo z našimi zapisi, ki razmišljajo o tem, kar je nekdo zapisal in iz tega tudi črpajo informacije.
Se pisci blogov kdaj vprašamo, ali jim postrežemo z zadostnimi informacijami, jim damo odgovore na vprašanja, ko najdejo naš zapis preko iskalnikov, jih naš, sicer subjektivni, pogled na stvari resnično zadovolji?
Mikrozvezde? Smo samo pisci blogov, ki vsak na svoj način sporočamo stvari in svoje misli preko bloga. In o mikrozvezdah definitivno ne moremo razpravljati pisci blogov, ampak lahko to naredijo bralci blogov, oni so merodajni za takšne presoje. Sicer se “zaciklamo” v neskončno zanko, kjer lahko ugotovimo, da so blogi in pisci blogov še vedno sami sebi namen.
Stvari je potrebno pogledati iz distance, da si lahko o njih ustvariš svoje mnenje in če si del blogerskega sveta so takšne razprave nesmiselne!

 1. hm… osebnost leta 2007 po izbori Time-a je, kolikor jaz vem, vladimir putin. tisti “youo” je bil leto poprej. oziroma, zdaj mi ni jasno, ali to oni izbirajo za nazaj, ali za naprej.

 2. @nimiy: seveda imas prav! res je, moja napaka, da sem namesto osebnosti leta 2006 (kar sem sedaj spremenil v zapisu), napisal 2007..

  hvala!

 3. Ti si dejansko mikrozvezda, obisk za nase razmere imas fantasticen, posledicno te kot osebnost, ki stojis za zapisi verjetno analizira kar precej ljudi. Branje zapisov je nekaj, ko pa te ljudje kot osebnost dejansko povezejo z zapisi pa je prag, kjer postanes mikrozvezda. In verjetno vecina ljudi, ki spremlja bloge pri nas, ve kdo je had in ravno tako vedo vsaj par stvari s katerimi se ukvarjas, na kaj prisegas … Je pa res, da pri nas imamo tudi bolj ali manj smesne mikrozvezde.

  Vsak pa naj sodi sam, kok smesna mikrozveda si ti … in ja, meni si s svojo zaresno politiko brez meja in raznimi fetisi na pleh, strahovi do otrok, … , zelo ;)

  Kokerkoli, spremljam te se naprej, verjetno zato, ker cakam na poste, ki bodo kazali znake, da nam pokazes se nekaj vec … you can do it ;)

  .::PiPi::.

 4. @pipi: hvala za tale egotrip :)
  ampak na zalost se ne morem strinjati :) itak.. preprosto.. ce bi bil zvezda, bi dobil vedno, ko pridem v katerikoli lokal, najboljso mizo in najboljse zenske bi bile vedno za to mizo.. osebje v lokalu bi tocno vedelo, da pijem coca colo, brez ledu in tudi brez kozarca.. pa na zalost nic od tega ni :)
  strinjam se glede zapisov.. zelo se strinjam.. sem pristranski, kadar mi to ugaja, sem smesen in sem otrocji.. sem samo clovek, ki uziva, ce nekaj zapise.. ce me kdo bere kul, ce me nihce, tudi kul.. poskusam pa vedno podati informacije, ki bi bralcu prisle prav..

  Hvala! se bom potrudil :)

 5. @had, lokal je makro okolje za blogerje, v katerem mikrozvezd (se) ne poznajo, zato pa govorimo o mikrozvezdah ;)

  .::PiPi::.

 6. Da smo vsi pisci v resnici blogerske zvezde, je dejstvo in blogerje postavljati v neke lestvice, jih rangirati kdo je najboljši, se mi ne zdi najbolj posrečeno. V osnovi naj bi bloger v prvi vrsti pisal le svoja opažnja, občutke in vtise. Moje mnenje je, da pisci naj ne bi posegali v globok in temeljit zapis. Saj tisti, ki bi želi, kaj več, lahko preberejo v poglobljenih člankih, ki so jih napisali raziskovalnih novinarji..

 7. Mikrozvezd ni! Zvezda je nekaj velikega, nekaj kar vsi poznajo, nekaj kar sveti. Primerjamo lahko z goro. Imaš gore, hribe, griče, gričke,… ni pa mikrogore.

  Zvezda je oseba, za katero so se tradicionalni mediji odločili, da je vredna pozornosti, zato o njej pišejo in zato jo folk pozna. O blogerjih tradicionalni mediji (praviloma) ne pišejo, če pa že, pa to niso tisti najbolj brani rumeni mediji. Nisem še videl naslova npr. “Bloger Tapata obležl na tejpatej zabavi. Več slik v prispevku”.

  Zatorej, dokler bomo ignorirani s strani rumenih medijev ne bomo zvezde…ko ne bomo več, ne bom več bloger ;) :P

 8. @Mih@, merilo za biti zvezda ali (1/n)zvezda je v koncni fazi zgolj subjektivno in ne more biti bazirano zgolj na kolicini pojavljanja v nekih tradicionalnih medijih … ze v vrtcu ima vsaka skupina superminizvezdnike, pa se brati ne znajo … po mojem, nisi najbolje zadel bistva.

  Jonas je ze pred casom via futer dal zanimiv link na to temo http://www.wired.com/techbiz/people/magazine/15-12/st_thompson

  .::PiPi::.

 9. @Miha: hvala za obrazložitev, sem mislil pri sebi to dodat, pa sem očitno pozabil. Čeprav tudi Slovenija je po količini zvezd na nuli. Vsaj za moje pojme. Razen če jih spet delimo na lokalne in globalne :D

  @Pipi: a si poskušal, tole 1/n dat v limito. Ko boš to rešil, bo odgovor na dlani :D

Komentarji so zaprti.