Za moškega ki je obseden z dolžino, so lahko štirje centimetri usodni. Vendar bom preskočil pisanje o moški samozavesti. Za časopis Delo pa lahko štirje centimetri pomenijo spremembo.

Dejstvo je, da Delo že precej časa izgublja naročnike. Poskusi raznih akcij s katerimi bi privabili nove, so bili bolj ali manj neuspešni. Tudi menjave urednikov niso prinesle večjih sprememb. Pivovarna Laško, ki je 94-odstotna lastnica Dela in Boško Šrot, njen direktor, si definitivno želita drugačnih poslovnih izidov, kot so sedaj. In potrebne so bile spremembe.
Najprej so Laščani pretrgali navezo z Janšo in s tem zanetili Janšev boj proti tajkunom. Sedaj gredo še na spremembo velikosti časopisa Delo, ki je bila, vsaj zame, nujno potrebna. Bodo s tem pridobili naročnike, ki si želijo boljši časopis?
Čeprav se štirje centimetri sliši precej, je to, vsaj zame, še vedno premalo. Še vedno Delo ne bo primerno za branje na WC-ju. In seveda bi bil že čas, da spremenijo podobo svoje internetne prezence. Ali je dovolj da se spremeni forma, če se ne spremeni vsebina?
Ali so štirje centimetri manj, za bralce več, pa bom lahko kmalu ugotovil!

6 Responses to Kaj pomeni štiri centimetre manj – časopis Delo

 1. Black Betty pravi:

  Če ne moreš brati Dela na WC-ju je verjetno čas za nov – večji Wc. ;)

 2. had pravi:

  @betty: dobra.. priznam :) sam je pa delo fajn, ce ti zmanjka straniscnega papirja.. k je tako velik, ga lahko konkretno uporabis :)

 3. Mikec pravi:

  ampak boli :) hehe

 4. JaJebiGa pravi:

  Å tirje centimetri mi ne pomenijo prav nič! No verjetno se kakšen list, ki bi se sicer kam zahaklal, sedaj ne bo… Dvomim pa, da se bo zaradi njih povečala branost, vsekakor bo pa tisk cenejši in zato zaslužek večji. Verjetno je to optimalna sprememba, če bi spremenili format v WC primeren format bi morali narediti vezavo. Res bi bilo to drago, vendar ljudje lažje sirjemo prepognjeni naprej kot prepognjeni nazaj. In več sranja pomeni boljše počutje! Å koda!

 5. darja pravi:

  Manjši format, manj stroškov, manj vsebine. Računajo, da večina bralcev ne bo opazila, da za enako ceno dobijo manj.

 6. UrosG pravi:

  Mogoče bojo prišparal na papirju! Če bojo pa želel dobit bralce, bo treba pa vsebino in ali še kaj drugega menjat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.