Rezultati izbora Slovenski avto leta 2008 bodo znani danes zvečer. Jaz samo ugibam in napovedujem, da bo postal avto leta 2008Audi A4/A5! V finalu mu bodo konkurirali še: Mazda 2, Toyota auris, Peugeot 308 in Renault Twingo.

Obrazložitev je zelo preprosta. Slovenski avto leta je lahko samo tisti, ki ni dostopen vsem držvljanom Slovenije. In vsi ostali finalisti so veliko bolj dostopni, kot pa je Audi A4/A5. Lansko leto je bilo sicer malce drugače. Avto leta 2007 je bila Opel Corsa. V preteklih letih pa so bili sledeči zmagovalci (vir):
2006: VW passat
2005: VW golf
2004: mazda3
2003: mazda6
2002: peugeot 307
2001: fiat punto
2000: ford focus
1999: volkswagen golf
1998: audi A6
1997: renault mégane
1996: volkswagen polo
1995: renault laguna
1994: mercedes-benz razred C
1993: BMW serija 3 coupe

Sicer bi želel, da postane avto leta 2008 Renault Twingo, edini avto, ki ga izdelujemo pri nas. Vendar Audi že dolgo let ni bil izbran za avto leta!
Še ena stvar mi je padla v oči. Namreč Audi A4/A5?? Ali ni Audi A4 en model in Audi A5 povsem druga zgodba? No, kdo bi razumel komisijo, ki je sestavljala spisek!

Zvečer bom videl, ali sem pravilno ugibal, ali pa sem se zmotil?!

8 Responses to Slovenski avto leta 2008 je Audi A4/A5

 1. Anže F pravi:

  Ja Audi A5 je dober avto in verjetno si bo tudi prislužil naslov avto leta. Ni mi pa jasno zakaj izbirajo med tako (vsaj nekaterim) finančno nedostopnimi znamkami/modeli.

 2. Kristjan pravi:

  Ti že veš zakaj Audija :D ;)

 3. IcEmAn pravi:

  No ja, od finalistov mi je edino Audi všeč. Ker praviš, zakaj sta A4 in A5 skupaj. Mogoče zato, ker sta si dost enaka. Mi pa tud ni jasno, zakaj nista Kia Ceed in Hyundai i30 kot eno. V finalu mal pogrešam Fiata Brava in pa Mercedesa C.

  Bi pa zanimivo tud zgledal, če bi v finale pršla Antara in zmagala (če gledam zadnjih par let: 2krat mazda, 2x VW itd)

 4. Mitja pravi:

  In zakaj Focus, Punto, Mazda3 in Golf niso dostopni takšnemu povprečju kot ga predstavlja Opel Corsa? Dobro Golf ravno ne, ostali pa. Pa še nekaj. Če že izbiramo SLOVENSKI avto leta, bi bilo lahko kaškno glasovanje ali pa bi bil to avtomobil, ki je bil v zadnjem letu najbolj prodajan v Sloveniji. Takšen princip bi veliko bolj realno predstavljal vsaj prvi del naziva. Torej, “slovenski”.

  Lp.

 5. mala pravi:

  Mitja,
  saj je potekalo glasovanje bralcev in poslusalcev. audi je zmagal po glasovnicah in po glasov urednistev.

  prav je, da je Audi zmagal. mislim, da za izbor ni pomembno kolikim je audi a4/a5 dostopen, ampak kako vsecen je ljudem. a4/a5 pa zato, ker sta si podobna in oba novost v letu 2007.

 6. Matevz pravi:

  Valjda da je Audi zmagal. Saj je tekmoval z dvema avtoma :-)

 7. had pravi:

  jupi.. imel sem prav :evil: kako predvidljivo..

  pa gremo po vrsti..
  a4 in a5 se mi ne zdita niti najmanj podobna.. ce ne drugega, a5 2.0 tdi – 38.220,78 in a4 2.0 tdi – 29.945,17, nista primerljiva niti najmanj.. prav tako segment v katerega paseta se povsem razlikuje.. in mogoce se motim, ampak takrat, ko se je zacela akcija, se ni bilo novega a4 zunaj, za navadne smrtnike??

  kot sem ze uvodma zapisal.. audi je zato slovenski avto, ker je nedostopen vecini slovencev.. na zalost je to kruta realnost, da je tisto, kar je nedostopno in nedosegljivo, najboljse..

  v bistvu gre pri tem izboru bolj kot ne za to, da se naredi zelo dobra promocija avtomobilov in tudi gostje v studiju so potrdili to tezo, da je samo temu namenjen ta izbor..

  no, drugo leto pa pride na vrsto bmw.. verjetno bo kar kaksna nova trojka :)

 8. jm pravi:

  Zdravo!

  Sodeč po tvojem seznamu niso zmagovali le nedostopni avti. Že pri predlanskem passatu so ravno zaradi širše dostopnosti dodali na paleto motorjev še 1.6l motor, ki drugače nima v taki kravi nič iskati. Kupec bo navsezadnje v njem dobil udobje, prostornost, enako dolžino in s tem tudi določeno mero varnosti.

  Da so dali A4 in A5 skupaj, se mi ne zdi fer, saj navsezadnje tekmuje avto kot tak in ne njegov dizajner s svojim izumom bikovih rogov(dnevnih led luči). Drugače se pa strinjam z Anžejem, to je odličen avto.
  Audi je dostopen. V Sloveniji jih je malo morje. Da pa je v njem voznik Slovenec, je potrebno dodati še delitelja v enačbo z malim morjem, da dobimo ustrezen količnik.

  Lpj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.