Film Pomlad v Bosni, režiserja Richarda Sheparda in v glavni vlogi igralca Richarda Gerea, je eden redkih filmov, ki prikazuje dogodke v Bosni in Srbiji po končanju vojne. Ali je film The Hunting Party samo fikcija ali prikaz realnega stanja, je vprašanje, na katerega si lahko odgovori vsak gledalec sam.

Na koncu filma je definitivno vredno prebrati še zaključne besede režiserja. In v njih se skriva celoten odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje. Namreč, zakaj se Američani ukvarjajo z lovljenjem Osame Bin Ladna, namesto, da bi se ukvarjali z lovljenjem vojnih zločincev iz Bosne – Ratko Mladić (CRIMES AGAINST LIFE AND HEALTH, HOOLIGANISM/VANDALISM/DAMAGE , WAR CRIMES), Radovan Karadžić (CRIMES AGAINST LIFE AND HEALTH, GENOCIDE, HOOLIGANISM/VANDALISM/DAMAGE , WAR CRIMES). Zakaj so stvari, ki so se dogajale v Bosni še vedno tako skrivnostne in zakaj se te stvari ne razrešijo takoj?
Mogoče vse skupaj ni v interesu Američanov in ostalih pripadnikov Združenih narodov in se zato te zgodbe prikrivajo. Teorij zarot je veliko in odgovorov zelo malo. Definitivno pa je Pomlad v Bosni film, ki odpira mnoga vprašanja in ki odpira mnoge nezaceljene rane.