Film Pomlad v Bosni, režiserja Richarda Sheparda in v glavni vlogi igralca Richarda Gerea, je eden redkih filmov, ki prikazuje dogodke v Bosni in Srbiji po končanju vojne. Ali je film The Hunting Party samo fikcija ali prikaz realnega stanja, je vprašanje, na katerega si lahko odgovori vsak gledalec sam.

Na koncu filma je definitivno vredno prebrati še zaključne besede režiserja. In v njih se skriva celoten odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje. Namreč, zakaj se Američani ukvarjajo z lovljenjem Osame Bin Ladna, namesto, da bi se ukvarjali z lovljenjem vojnih zločincev iz Bosne – Ratko Mladić (CRIMES AGAINST LIFE AND HEALTH, HOOLIGANISM/VANDALISM/DAMAGE , WAR CRIMES), Radovan Karadžić (CRIMES AGAINST LIFE AND HEALTH, GENOCIDE, HOOLIGANISM/VANDALISM/DAMAGE , WAR CRIMES). Zakaj so stvari, ki so se dogajale v Bosni še vedno tako skrivnostne in zakaj se te stvari ne razrešijo takoj?
Mogoče vse skupaj ni v interesu Američanov in ostalih pripadnikov Združenih narodov in se zato te zgodbe prikrivajo. Teorij zarot je veliko in odgovorov zelo malo. Definitivno pa je Pomlad v Bosni film, ki odpira mnoga vprašanja in ki odpira mnoge nezaceljene rane.

5 Responses to Pomlad v Bosni – The Hunting Party

 1. Morska pravi:

  Danes je na “sporedu”, pa potem povem svoje mnenje. :)

 2. ŽonPjer pravi:

  Si gledal prejšnji teden dokumentarec o Carli del Ponte? Med vrstcami je bilo razbrati, da nekomu zalo ni do tega, da se tadva modela ujameta. Najbrž bi blahko kakega big time pajaca precej obremenila. Bo pa najbrž povedala kaj več, ko ji funkcija preneha. Ampak, seveda, takrat bo prepozno.

 3. Peter pravi:

  če koga res zanima zakaj ta dva modela še niso ujeli, naj gre 1x v bosno najde koga, ki dela na terenu kao “povojna obnova” in ti bo povedal zakaj sta modela še vedno na begu.

  ja, določenim držvam zelo ni do tega da se ju ujame.

  in koliko mi je znano, je nek bosanski časopis, katerega ime si nisem zapomnil baje že 2x zelo natančno lociral skrivališče mladića a ga “nihče” ni “šel pobrat”.

 4. ŽonPjer pravi:

  Zelo mešani občutki ob gledanju tega filma. Težko ga je gledat neobremenjeno. Preveč za lase privlečenih elementov je v njem, da bi sicer dobra poanta o lovu na Karadžiča ne izpadla smešna oziroma plehka. Rahlo poflast film, no. Savior z Dennisom Quaidom je bil posnet z veliko več občutka za realnost. Vreden ogleda, čeprav nekako prezrt.

 5. Žon, zato pa nam že na začetku pojasnijo, da so resnični samo najbolj neverjetni deli zgodbe. To seveda pomeni, da bi bilo fino, če bi bili, pa žl niso.

  Glede Savior, hudo dober film, ki ga ne bom nikoli pozabil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.