Bil sem prepričan, da je omejitev na naših avtocestah 130km/h (vir), vendar sem očitno živel v zmoti. Namreč Urša Čepin, ponosna lastnica Ferrarija F430 v prispevku “Lepotička Urša Čepin se v službo vozi v belem ferrariju” (vir) pravi, da se je vozila s hitrostjo preko 300km/h po gorenjski avtocesti. Khm, khm!

Verjetno se bo našel nekdo, ki bo rekel da sem ji fouš. Nisem ji, naj uživa v vožnji, vendar naj vozi po predpisih! Na žlost takšnega avtomobila v Sloveniji ne moreš izkoristiti nikjer drugje, kot na letališki stezi, če jo zakupiš za par ur, vse ostalo je nesmiselno.
Dejansko me je presenetila njena izjava o hitrosti na naši avtocesti. Če bi vsaj rekla, da je to hitrost dosegla v Nemčiji, bi bilo še nekako v redu. In potem se potrdi domneva, če imaš veliko denarja, da ti je vseeno za prometne prekrške, ker jih brez problema plačaš in policisti nimajo tako hitrih avtomobilov, da bi lahko koga lovili pri takšnih hitrostih!
In potem dobi kazen za prehitro vožnjo nekdo, ki prekorači dovoljeno hitrost za par kilometrov zaradi svoje nepazljivosti in trenutka nezbranosti.