Prejšnji teden je policija dobila 25 novih terenskih vozil Volkswagen touareg 2.5 TDI (vir), v vrednosti skoraj milijon eurov. Vozila so bila kupljena s finančnim najemom za obdobje petih let preko podjetja Porsche Slovenija.

Namen nakupa je bil preprost: “da bodo novega terenca potrebovali predvsem takrat, ko z drugimi vozili ne bodo (z)mogli do mesta dogodka. Denimo ob naravnih in gorskih nesrečah ter pri iskanju pogrešanih oseb na območjih, ki z drugimi vozili niso dostopna” (vir)

Cena osnovnega touarega je okrog 45.000€ (vir), v primerjavi s Škodo Škodo octavio combi 4X4 SCOUT, ki je 28.000€, je cena precej visoka. In vsak, ki se je peljal s touaregom ve, da ni to avto, ki bi ga imel za v gozd in vožnjo po brezpotjih, ampak je precej bolj uporaben za vožnjo po avtocesti. V končni fazi, če je policija kupovala avto za reševanje na težko dostopnih terenih je edina rešitev Lada niva, ali Zetor.

In nad Trbovljami, na prizorišču letalske nesreče, je tourage pokazal vso svojo brutalno moč. “Policisti se namreč z luksuznim terencem najvišjega cenovnega razreda po naših podatkih niso uspeli prebiti do kraja dogodka na strmem pobočju, čeprav so avto kupili prav za takšne primere.” (vir)

Odlično opravljeno delo! In odlično porabljen davkoplačevalski denar! Zanima me, glede na to, da policisti razbijejo veliko avtomobilov, koliko časa bodo ti touaregi ostali celi?
In zakaj hudiča ni policija rajši kupila Porsche cayena, ali Mercedes-Benz ML-a. Sta bolj opremljena, imata več usnja in prestiž. Ljudje živijo na pragu revščine, naša policija pa se kiti s prestižnim plehom! Odlično nam gre!