Prejšnji teden je policija dobila 25 novih terenskih vozil Volkswagen touareg 2.5 TDI (vir), v vrednosti skoraj milijon eurov. Vozila so bila kupljena s finančnim najemom za obdobje petih let preko podjetja Porsche Slovenija.

Namen nakupa je bil preprost: “da bodo novega terenca potrebovali predvsem takrat, ko z drugimi vozili ne bodo (z)mogli do mesta dogodka. Denimo ob naravnih in gorskih nesrečah ter pri iskanju pogrešanih oseb na območjih, ki z drugimi vozili niso dostopna” (vir)

Cena osnovnega touarega je okrog 45.000€ (vir), v primerjavi s Škodo Škodo octavio combi 4X4 SCOUT, ki je 28.000€, je cena precej visoka. In vsak, ki se je peljal s touaregom ve, da ni to avto, ki bi ga imel za v gozd in vožnjo po brezpotjih, ampak je precej bolj uporaben za vožnjo po avtocesti. V končni fazi, če je policija kupovala avto za reševanje na težko dostopnih terenih je edina rešitev Lada niva, ali Zetor.

In nad Trbovljami, na prizorišču letalske nesreče, je tourage pokazal vso svojo brutalno moč. “Policisti se namreč z luksuznim terencem najvišjega cenovnega razreda po naših podatkih niso uspeli prebiti do kraja dogodka na strmem pobočju, čeprav so avto kupili prav za takšne primere.” (vir)

Odlično opravljeno delo! In odlično porabljen davkoplačevalski denar! Zanima me, glede na to, da policisti razbijejo veliko avtomobilov, koliko časa bodo ti touaregi ostali celi?
In zakaj hudiča ni policija rajši kupila Porsche cayena, ali Mercedes-Benz ML-a. Sta bolj opremljena, imata več usnja in prestiž. Ljudje živijo na pragu revščine, naša policija pa se kiti s prestižnim plehom! Odlično nam gre!

13 Responses to Volkswagen touareg in slovenska policija

 1. Ipsilon pravi:

  Včasih so imeli Puche, ki so bili še dražji. Ampak so bili vsaj zaresni terenci. Tole, da bodo touaregi služili terenski vožnji, je samo pesek v oči. Po eni strani dajejo policistom nikakršne plače, kupujejo pa luksuzne terence. Ali samo jaz ne razumem ali kaj?

 2. Aleš pravi:

  So true, so true….

 3. had pravi:

  @ipsilon: ocitno nas je vec, ki ne razumemo tega fenomena.. ko bi jim vsaj nabavili unimoge ali “pitzgauerje”, ki bi lahko povsod prisli..

 4. Peter pravi:

  eni temu rečejo lobiranje, drugi korupcija, jaz pa temu rečem zelo lepe slikce… :D

  ni važno kako delajo in kdo kaj dela, važno je da lepo zgledamo… :D

 5. Abaddon pravi:

  preklete pizde! se postavljamo pred evropo mogoče? policaji so nezadovoljni s plačami ampak za luksuzne terence pa še imamo!

 6. Fish pravi:

  No… ko sva pa s kolegom vprašala plavega pedra, če mu je všeč srajca, ki smo mu jo kupili, je pa kolega za lase vlekel iz avta…
  Malo več $ za izobrazbo teh prascev, pa malo manj za pločevino… čeprav, idiota itak ne boš naučil matematike, ne glede na to kako dolge so inštrukcije

 7. Bujes pravi:

  Zgleda da rabmo nove avte za šefe policije okol furat…

 8. Pier pravi:

  Nad tem fenomenom zapravljanja sem se pa tudi jaz čudil.

 9. Matej T pravi:

  Slika:

  Slikal sem jih v soboto – menim, da se je prišel z namenom, da razkaže svoj nov služben avto :)

  LP

 10. črt pravi:

  Brez komentarja…. so že predhodniki vse povedal!

 11. gic pravi:

  očitno jih imajo res za na avtocesto… Prejšnji torek so se naši vrli policaji izkazali s tuaregom in tremi novimi kombiji na štajerski avtocesti… Pa da ne bo kdo mislil, da so se peljali po omejitvah 130…

 12. doknir pravi:

  || Ali samo jaz ne razumem ali kaj?

  IMHO ce denar za touarege razporedis na 5 let,
  to pride max 4 EUR/mesec na zaposlenega v
  policiji …

 13. had pravi:

  @doknir: dobra razlaga.. dejmo slovence zapufat za 10€ na prebivalca/mesec za naslednjih 50 let.. ups.. pa sej tolk smo se sedaj v treh letih zapufali :) (12 milijard eu)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.