had blog roni kordis had blog roni kordis

Sašo Papp plačuje vaše položnice

Sašo Papp, pisec bloga in voditelj na Radiu Center ima zanimivo akcijo – oddajo: Sašo Papp plačuje vaše položnice!
Včeraj sem med vožnjo, namesto Val 202 poslušal Radio Center in prvič slišal za to nagradno igro (oz. kakorkoli se temu reče).

Vsa stvar je zelo preprosta: “Zagotovo imate tudi vi doma kakšno položnico ali račun za katerega bi bili veseli, da ga plača nekdo drug? Hitro pošljite kopijo računa ali položnice s svojimi osebnimi podatki na faks 02 290 99 97 ali na naslov [email protected]” (vir)

In seveda sem takoj ugotovil, da se mi najbolj splača poslati položnice American Expressa, ki jih plačujem enkrat mesečno in vedno presežejo znesek 1500€. Ta mesec bo znesek še posebej “bogat”.
Nikjer nisem zasledil, kolikšen je največji znesek položnice, ki ga Sašo plača!?
Mogoče ne bi bi bilo slabo, če bi kupil avto na eno položnico in potem bi bil ravno jaz srečni izžrebanec, ki bi mu Sašo plačal to položnico. Seveda bi to prijateljsko delil z njim! Nič ne namigujem, sploh!

p.s.: tole je odlična poteza v sedanjem času in prav bi bilo, če bi to idejo posnemale še ostale radijske postaje!

Si ti že poslal/a svojo položnico?

 1. Mar ni Chef ravno ta teden pisal, da naj bi po ves teden ponavljali isto oddajo?

 2. Ti si pa počasen.

  Sašo Papp je postal zaradi te odurne zlajnane akcije daleč najbolj neprebavljiv radijski voditelj zadnjih let!

  Tudi meni se je ideja zdela dobra, ampak ko dan na dan poslušaš jebene posnetke, poskuse štosiranja in trapasto dretje izžrebanih, te prime, da bi Sašu Pappu nekaj naredil.

  Radio No.1: Center

 3. po pravici povedano mi je povsem vseeno, ce sem pocasen.. vceraj sem slisal to prvic.. in stvar se mi je zdela zanimiva.. in zato sem zapisal..
  kaj je zadaj ne vem.. in me niti ne zanima.. ocenjujem idejo in ne izvedbo.. in ideja je hudicevo dobra in potrebna v sloveniji..

  in verjetno so ljudje, ki dobijo placano poloznico v vrednosti 500€, srecni.. jaz bi bil..

 4. Koliko let je že tega kar je Mito Trefalt plačeval položnice ?

 5. No ja, Papp placuje poloznice ze drugic. :) Meni je marsikatera druga postaja precej bolj nadlezna kot center heehe

 6. Radio Fantasy že dolgo plačuje položnice.
  Sej ne bi tega počeli, če se jim ne bi splačalo.

  Tako, da oni že vedo kako pritegniti denar. :P

 7. Sploh je pa neumnost, da Papp plačuje karkoli, on samo opico dela iz sebe, med tem ko plačuje neka banka.

  Hecni so pa tisti, ki pošljejo položnico za 50 evrov in cvilijo kot da so zadeli nov avto.

 8. Vsem, ki se jim bo drugi del komenta zdel popolnoma neumen naj povem, da tudi radio ekspres plačuje položnice… zdaj pa drugi del: wtf?!? plačuje položnice?! In to se piscu zdi celo dobro in posnemanja vredno!?!? Se sprašujem kaj je z vami? A ni sramota, da si folk ni sposoben sam brez težv plačevat položnic? A ni katastrofa, da nas ni sram klicat na radio in vsem znancem in neznancem povedat, da nam bo nekdo plačal položnico? In kričimo od veselja, namesto da bi kaj naredili zase. Kje je ponos, ki je bil v naših dedih!? V kaj se spreminjamo? Gledamo infotejnmente, reality showe, radii nam plačujejo položnice in smo popolnoma odvisni od potrošništva. Ko da ni druge izbire. Čarovnik Potrošnik vas je začaral. Zbudite se.

 9. @trick: ne, ni me sram.. in tudi ostalih slovencev ni sram, ker nimajo denarja za golo prezivetje, da jim nekdo drug placa poloznice..

  sram pa me je, da ljudje v sloveniji, dezeli, kjer se cedita med in mleko, ki so zaposleni zivijo na robu revscine in ne morejo placati poloznic.. to je sramota..

  naredili zase? na dan z besedo.. odkrij 60% prebivalcem slovenije, kaj lahko naredijo zase, da ne bodo ziveli na pragu revscine.. no, da vidimo tvojo magicno palcko..

 10. @had Moja poanta ni bila v tem, da bi nas moralo biti sram. Poanta je bila v tem, da se je treba premakniti, da se zadeve spremenijo. Najlaže je sedeti doma v fotelju in čakati, da mi mama ali pa radiocenter plača položnice. Vem, da ni enostavno. In ni magične palčke. Ampak samo jamranje nič ne pomaga. Treba je razmislit kaj delamo in kako delamo. Vsak, ki ima voljo se lahko premakne. In nismo samo odvisni od velikih gospodov, ki so si sprivatizirali celo držvo. Dejansko so oni odvisni od nas.

 11. @trick: s tem se pa popolnoma strinjam.. prej sem vse skupaj vzel prevec z obrambnega stalisca in sem te napadel.. strinjam se, da bi lahko marsikdo naredil veliko vec zase, kot naredi, ker je pac utopist in mu je vseeno.. marsikdo pa nima te moznosti.. to je pa druga zgodba..

  glede zadnjega dela pa se se bolj strinjam! res je, oni so odvisni od nas.. in v demokraciji bi se lahko ljudje tega ze zaceli zavedati..

 12. Jaz sem kar zvesta poslušalka radijskih postaj Center,Hit,Dur in Ekspres in predvsem moram pohvalit način kako privabijo poslušalce….pohvalim lahko tudi spremembo pri izboru skladb ( ni več toliko xJug.slovanskih)izvzamem Dur, ki je nikoli ni vrtel.A mladi moderatorji se resnično trudijo bolj kot kdajkoli, na Hitovi budilki zjutraj se z možem do solz nasmejiva vragolijam simpatični radoživi trojki. Res moram pohvalit, vsaka novost bliskovito švigne od ene do druge radijske postaje in rojevajo se nove zvezde, kot recimo mala Lana.

 13. @nada: jaz, ki sem s kmetov :) ne lovim vseh teh postaj.. ampak priznam, da so mi zanimive te novosti, ki jih vpeljujejo.. sploh lana je kul :)

  v avtu pa imam skoraj vedno val202.. moc navade

 14. Zadnjič sem razmišljal koliko radijskih postaj je v Sloveniji. Majkemi, da jih je več kot 100. Pa kdo to vse posluša?
  Had verjemi, da ne bodo izžrebali tvoje položnice, je “pretežka” :)

 15. Had, ne morem verjeti. Na najbolj cheap marketinški trik, ki ga radio objavlja si nasedel! 1500EUR ja… le skrbno poslušaj kakšni so zneski, ki jih Sašo “izžreba”. :)

 16. @x: ja, ampak tudi 50€ je denar.. ce je v tem problem.. drzava obljublja, da bo znizala rtv narocnino, da bodo ljudje, ki so na robu revscine lahko jo placevali in folk nasede na to.. vsakomur svoje :)

Komentarji so zaprti.