Od včeraj obstaja za Apple iPhone telefon nov Firmware 1.1.3., za katerega pa še ne obstaja Jailbreake. Prav tako obstaja samo ena rešitev (ima pa več imen) za odklep iPhona z verzijo Firmwarea 1.1.2. – iTurboSim, StealthSim, TurboSim.
In kako lahko doma rešiš probleme z aktivacijo in ga Jailbreakaš?
apple-iphone-112-03.jpgapple-iphone-112-01.jpgapple-iphone-112-02.jpg

Stvar je preprosta. Včeraj sem dobil iPhone, ki je bil narejen v 46. tednu in z verzijo 1.1.2., ki se ne da odkleniti preko dosedaj znanih metod. Tako da mi ni preostalo nič drugega, kot da sem naročil TurboSim kartico, katera hardwarsko emulira AT&T Sim in se telefon lahko uporablja z vsemi karticami. Vendar nastane problem, ko priključiš iPhone preko USB kabla na računalnik in se hočeš igrati z njim preko iTunesov.
Namreč telefon, ki še ni aktiviran, zahteva aktivacijo. In če ni tvoj namen, da boš plačeval mesečno naročnino AT&T-ju, potem ti ne preostane drugega, da slediš temu postopku, ki sem ga sam uporabil in je zelo preprost za uporabo.
Jaz sem aktiviral telefon s pomočjo teh navodil, ki delujejo 100%.
Ta navodila veljajo samo za telefone, ki so bili izdelani po 45. tednu z verzijo FW 1.1.2. in bootloaderjem 4.6. NAVODILO UPORABLJATE NA LASTNO ODGOVORNOST!

Ker sem vmes naredil par napak, sem seveda moral ponavljati postopek in vedno v strahu, da mi ne ostane samo lepa škatla, ki ne bo delovala. Vendar je vse skupaj zelo preprosto in so možni tudi popravki. Ves software, ki ga potrebuješ je prav tako na sami strani.
Edina stvar na katero bi opozoril in je malce dvomljiva, je ko se spet nadgrajuje FW nazaj na 1.1.2. preko iTunesov se bo sedaj naredil Upgrade na 1.1.3., kjer pa še ni nobene rešitve za aktivacijo. Tako, da je treba prej shraniti FW verzije 1.1.2. na računalnik in ga preko Upgrade naložiti na telefon (držiš Shift in pritisneš Upgrade in izbereš file).

Ko sem sam iskal rešitev za aktivacijo sem našel cel kup strani, ki so vsaka na svoj način prikazovale kako se to naredi. Vendar mi nobena stvar ni delovala. Ta, zgoraj omenjena pa deluje preverjeno. TurboSim kartica stane 50€, ta aktivacija pa vzame pol ure časa. Vendar se potem ne sme nadgraditi FW na verzijo 1.1.3.!

No, če komu ne bo šlo, pa mi lahko zastavi vprašanje. In ne, ne bom jaz imel iPhona! Jaz za telefoniranje potrebujem telefon in ne igračko, ki me je v enem dnevu zasvojila!