Slovenski tednik je prisoten v 375.000 slovenskih gospodinjstvih. Slovenski tednik prebira več kot milijon Slovencev.
To so podatki, ki so me najprej pritegnili na novem brazplačnem tedenskem časopisu v Sloveniji. Njegova vsebina, ki je skoraj ni, je nekaj povsem drugega. V prvi številki je bil njihova tarča Milan M. Cvikl, v drugi številki je Katarina Kresal.
Se vam že svita čemu je namenjen ta časopis?

Slovenski tednik izdaja podjetje Progresija d.o.o., ki je v lasti Andreja Lasbaherja, ki je registriral s.p. leta 2005 in se ukvarja z marketingom in svetovanjem (vir). Ampak očitno mu gre dobro, da si lahko privošči raznos časopisa preko Pošte v 375.000 gospodinjstev.
Ta poteza se mi zdi povsem navaden spam, kajti sam se nisem naročil na časopis, pa vendar me pričaka v nabiralniku! Na koga se lahko potrošniki obrnemo v takšnem primeru? Ali sploh kdo ureja to področje!

In kaj me moti v tem časopisu?
Kredibilnost avtorjev, ki se podpisujejo s psevdonimi – Vid Videc, Anej Jalen, se mi zdi definitivno velik problem novega medija. Namreč iskanje po Googlu ne najde ničesar kar bi lahko zgornji dve imeni povezal z osebami.
Časopis ima 16. strani. Prva notranja stran je namenjena hvalospevom Janši – Tednik, druga stran obračunu z levico – Na prepihu, tretja stran je namenjena Obrazom, oz. prikritemu oglaševanju, četrta stran je črna kronika – Čez rob, peta stran je svetovno rumena – Svet znanih, šesta stran je Južno od raja, ki je krneki, šesta stran so oglasi, sedma stran – Kulinarika in kmetijstvo, osma stran je oglaševanje avtomobilov – Rezervno kolo, deveta stran je športna – Tretji polčas, deseta in enajsta sta namenjeni domačemu rumenemu tisku – Kokošnjak in seveda sledita še strani s križnko, horoskopom in vremensko napovedjo!

In sedaj k zapisu o Katarini Kresal. Avtor prispevka ji očita, da je prebogata, da bi se lahko šla politiko. Vozi Porscheja, živi v nadstandardnem stanovanju, ima okus za draga oblačila in okus za hrano! To so očitki, ki avtorja motijo?? WTF!
Očitno je Kresalova oseba, ki ni prišla v politiko, da bi si nabrala kup denarja, tako kot je naredil precejšenj del politikov. Če ima ženska okus, to ni nič slabega. In če je polna denarja to pomeni, da je denar ne zanima, ker ga ima.
Očitki avtorja Vida Videca, so tako povsem nesmiselni, tako nesmiselni kot je nov tednik.

Zanima me ali se samo meni zdi ta časopis krneki ali pa je moj pogled vseeno preveč kritičen?