had blog roni kordis had blog roni kordis

Slovenski tednik – nov brezplačni tedenski časopis

Slovenski tednik je prisoten v 375.000 slovenskih gospodinjstvih. Slovenski tednik prebira več kot milijon Slovencev.
To so podatki, ki so me najprej pritegnili na novem brazplačnem tedenskem časopisu v Sloveniji. Njegova vsebina, ki je skoraj ni, je nekaj povsem drugega. V prvi številki je bil njihova tarča Milan M. Cvikl, v drugi številki je Katarina Kresal.
Se vam že svita čemu je namenjen ta časopis?

Slovenski tednik izdaja podjetje Progresija d.o.o., ki je v lasti Andreja Lasbaherja, ki je registriral s.p. leta 2005 in se ukvarja z marketingom in svetovanjem (vir). Ampak očitno mu gre dobro, da si lahko privošči raznos časopisa preko Pošte v 375.000 gospodinjstev.
Ta poteza se mi zdi povsem navaden spam, kajti sam se nisem naročil na časopis, pa vendar me pričaka v nabiralniku! Na koga se lahko potrošniki obrnemo v takšnem primeru? Ali sploh kdo ureja to področje!

In kaj me moti v tem časopisu?
Kredibilnost avtorjev, ki se podpisujejo s psevdonimi – Vid Videc, Anej Jalen, se mi zdi definitivno velik problem novega medija. Namreč iskanje po Googlu ne najde ničesar kar bi lahko zgornji dve imeni povezal z osebami.
Časopis ima 16. strani. Prva notranja stran je namenjena hvalospevom Janši – Tednik, druga stran obračunu z levico – Na prepihu, tretja stran je namenjena Obrazom, oz. prikritemu oglaševanju, četrta stran je črna kronika – Čez rob, peta stran je svetovno rumena – Svet znanih, šesta stran je Južno od raja, ki je krneki, šesta stran so oglasi, sedma stran – Kulinarika in kmetijstvo, osma stran je oglaševanje avtomobilov – Rezervno kolo, deveta stran je športna – Tretji polčas, deseta in enajsta sta namenjeni domačemu rumenemu tisku – Kokošnjak in seveda sledita še strani s križnko, horoskopom in vremensko napovedjo!

In sedaj k zapisu o Katarini Kresal. Avtor prispevka ji očita, da je prebogata, da bi se lahko šla politiko. Vozi Porscheja, živi v nadstandardnem stanovanju, ima okus za draga oblačila in okus za hrano! To so očitki, ki avtorja motijo?? WTF!
Očitno je Kresalova oseba, ki ni prišla v politiko, da bi si nabrala kup denarja, tako kot je naredil precejšenj del politikov. Če ima ženska okus, to ni nič slabega. In če je polna denarja to pomeni, da je denar ne zanima, ker ga ima.
Očitki avtorja Vida Videca, so tako povsem nesmiselni, tako nesmiselni kot je nov tednik.

Zanima me ali se samo meni zdi ta časopis krneki ali pa je moj pogled vseeno preveč kritičen?

 1. Jaz pa mislim, da je Lasbaherjev casopis vendarle bolj zanimiv od tvojega bloga. Ne nazadnje se ravno ti ukvarjas z njim in ne on s tabo, kajne? Ne, ne zdis se mi kriticen, prej povrsen. Bodi drzavljanski novinar in poisci povezave, preveri stroske tiska / raznosa in posledicno se avtorjev, ter vse to zapakiraj v celoten kompletic, pa bomo veseli vsi. Ali pa si tudi ti le njihov dober reklamator? ;)

  Se nekaj, od kdaj je Google merilec kredibilnosti?

  Zoper tiskovino se lahko upres z nalepko. Casopis pa ti postar zaenkrat lahko vendarle vrze v kas’lc. Sploh pa, ali se ga bere ali ne odloca “uporabnik” na koncu vendarle sam.

 2. @pigac: a za njih tudi delas :lol:

  jaz se ne grem drzavljanskega novinarstva, kot se ga gres ti.. a ti to se ni jasno, da jaz nimam taksnih ambicij, kot jih imas ti.. da meni ni potrebno posiljati pr sporocil in provocirati, da me kdorkoli opazi..

  zapisujem samo stvari, ki se mi zdijo zanimive.. ce me kdo bere, me bere, ce me ne, me ne.. ampak, ker me dnevno bere preko 3500 ljudi, potem lahko trdim, da vseeno dobro pisem :evil:

 3. Had, prav si zapisal, desničarskega Pigaca pa bolje pustiti pri miru.
  Upajmo da bodo Kresalova, Cvikl in drugi čim hitreje vložili tožbe.
  Že res, da ima Lasbaher (beri: Janša) za to že pripravljen mošnjiček, ampak pustiti se mu ne sme.

 4. @ had: “Slovenski tednik izdaja podjetje Progresija d.o.o., ki je v lasti Andreja Lasbaherja, ki je registriral s.p. leta 2005 in se ukvarja z marketingom in svetovanjem”

  Bolj nelogični stavek je sicer težko napisati, pa vendar dopuščam možnost, da si storil lapsus linguae…

  Sam v naših enoumnih medijskih logih pozdravljam prihod tednika, ki je odkrito desničarski, saj tako vsaj malo uravnotežuje medijsko krajino, ki se je skoraj že povsem prevrnila na levo…

  Glede Pigaca: gre za novinarja/fotografa, ki si je že naredil določeno ime, zraven tega, da mu v svojih (pisnih) političnih prispevkih uspeva ohranjati kritično distanco in se ne pozicionira niti na levo niti na desno…

 5. @kaloh: kaj ti ni jasno? kaj ti razlozim? to, da je podjetje progresija last a.l., ki je registriral s.p. leta 2005? ali kaj ti ni jasno?

  kaksno ime si je ustvaril? to, da bo tozil vsakega, ki kaj napise o njem? a zato ti je vsec, ker imas iste principe..

  jaz pa se pac pozicioniram.. in kje je tukaj problem? v tem, da jaz to priznavam, kajti ne grem se wannabe novinarja, ne grem se fotografa, ampak pisem blog, ker mi je to vsec in ker mi je to zabava..

  kako pa ves, pod katerim imenom jaz pisem resne clanke za resne casopise? za resen denar?

 6. Jaz problem vidim izključno v podpisovanju avtorjev s psevdonimi, kar je pa seveda isti šit kot v blogosferi, ergo tiskani blogoroli.

  Seveda povsem verjamem, da je cajteng oduren, tako kot tudi očitki Kresalovi, ampak to je pač solata, tako kot tudi Žurnal.

 7. HAD, 3 stvari:

  1) Tozim vsakogar, ki posega v moje pravice, ki o meni pise lazi ali me na kakrsen koli nacin zali. Znam se smejati na svoj racun, vendar, ce je le konstruktivna sala, pa ce jo pove nekdo, ki se ne skriva za tipkovnico ali monitorjem v upanju, da bo izpadel Dzajic v resnici pa je ena posrana rit.
  Zanimivo, da branis ravno tiste, ki to pocnejo (pisejo lazi in zalijo), po drugi strani se pa zgrazas nad Lasbaherjevim casopisom (pa tudi nad Pozarom), ki pocne po eni strani ravno to. Posega v zasebnost posameznika, ki je mimogrede nedotakljiva, in pise nekonstruktivne neresnice. Enako neumnost si zapisal v primeru Ane Jud in Gustija, pa pred kratkim se za inDirekt. Clovek, kako lahko sodis, ko pa nimas pojma o stvari? Spet v naslednjih vrsticah bi pa rad moraliziral o slovenski zakonodaji.

  2) Cetudi bi delal zanj (Lasbaherja), to ne bi bil tvoj problem, ali pac? Ves Roni, jaz imam svoj jaz. Locim profesijo. Za vsemi svojimi besedami (tako izrecenimi kot zapisanimi) stojim. Kaj pa ti?

  3) Na svojem blogu pises ze dlje casa neumnosti, na katere te vec ne opozarjam, ker se custveno odzoves na vsak komentar, za katerega pa – tako ti – ti ni mar. Pravis, da zelis biti kriticen do vsega in vseh. Ce grem analizirat vsaj nekaj tvojih zadnjih zapisov, bi rekel prej – da zelis ugajati nekaterim, ne pa biti kriticen.

  Vse to zgolj dobronamerno, (ker jaz z razliko od preostlaih 3500 oz kolikor pac ze bilo besede preberem), da ne bos spet prevec custveno odreagiral in ob tem napisal kako oslarijo zaradi katere se ti bo spet v brk smejala preostala javnost.

  LP,

  Marko PIGAC

 8. @pigac: si se kdaj vprasal ce si ti res tako superioren, kot sam sebe predstavljas naokrog.. jaz pac nimam ambicij in mi ni treba provocirati, da me kdorkoli opazi..
  in definitivno ne potrebujem tvojih nasvetov o tem, kaj naj pisem, kako naj pisem in zakaj naj pisem.. ce bi bil ti tako superioren, bi te verjetno tudi kdo bral, mar ne? aja, saj res.. tebe bere 10k ljudi dnevno??

  branil bom kogar bom sam zelel, ne tiste, kateri bodo tebi po godu.. pisal bom tisto, kar mislim, ne tisto, kar bi ti zelel, da pisem.. in jaz ne grozim vsem, ki karkoli zapisejo na moj racun, ker tega ne jemljem tako, kot ti to jemljes.. moje zivljenje se odvija tudi izven interneta..

  in ce pisem neumnosti je to moj problem, ali je to tvoj in se cutis dolznega, da mi pomagas pri pravnih nasvetih.. no, ko bos diplomiral, oz. karkoli koncal, takrat mogoce, prej pa na zalost ne potrebujem nasvetov, ki jih dobis od profesorjev..

  ti stojis za vsemi svojimi besedami? a bos tozil prasne kartone?

  komu jaz zelim ugajati in kaj jaz pisem, definitivno ni tvoj problem.. lahko pa seveda napises kritiko vsakega zapisa, vendar poskusi na manj osebnem nacinu.. pisi kritiko zapisa, ne mene.. bo slo? ali pac ne locis teh dveh stvari..

  kdo pa se mi smeji? tvojim reakcijam se je smejalo vsaj 100 ljudi..
  me pa niti najmanj ne zanima, kdo se se tebi smeji, ker ti imas itak vedno in vse prav, kajne? skoda, ker tega ne opazi celotna slovenija.. za razliko od tebe, mene vsaj kdo bere, pa ceprav, po tvoje, pisem samo oslarije..

  uzivaj v svojem svetu!

 9. Pigac, multiple points taken.

  Sicer pa, Had, od kdaj branost določa kvaliteto zapisov?

 10. @blaz: mogoce pa mi lahko ti obrazlozis, kaj je potem merodajno? no, da slisim..

  ce ni stevilo obiskovalcev, kar je za vsako spletno stran merodajno, ali je to cas na strani? stevilko klikov na strani? ali pa je merodajno to, da nekdo rece, da je nekdo kul in potem je on kul? je to stevilo komentarjev? stevilo linkov? stevilo indeksiranih strani?

  no, dajva, razcistiva, kaj je tisti podatek, ki je merodajen?

 11. Vidis, se enkrat znova si dokazal, da ne ves kaj pises, se vmes veckrat negiras in na koncu iz celega odgovora naredis nerazumljiv in nepovezan smorn s stalisci, ki jih kvazi zagovarjas.

  Bom naredil povzetek tebe, da bos morda razumel svoj zapis (zate, drugi – vseh 3498 brez mene in Ronija zapis preskocite):
  V prispevku si zapisal, da je casopis nesmiseln, da vsebine ni. Potem pa to vsebino celo razclenis?! Kako lahko razclenis nekaj cesar ni? Kako lahko TI Ronald Kordis Roni sodis o ljudeh, ki jih ne poznas? Ne verjamem, da si Lasbaherja kdarkoli v zivljenju videl v zivo. Se manj, da si sploh spregovoril besedico s Katarino Kresal in potem v svojem zadnjem paragrafu – ti Roni Kordis zagovarjas Katarino Kresal z “Očitno je Kresalova oseba, ki ni prišla v politiko, da bi si nabrala kup denarja, tako kot je naredil precejšenj del politikov. Če ima ženska okus, to ni nič slabega. In če je polna denarja to pomeni, da je denar ne zanima, ker ga ima.”
  Ti OČITNO ves najboljse cemu je KK prisla v politiko. Ti zagotovo ves, da je v politiko prisla le zaradi vodenja. Roni Kordis, prosim nastej mi imena, ki so v parlamentu OČITNO zaradi denarja. 90 jih imas na voljo, pa bova tvoje Zaresovce odbila in ti jih ostane se vedno dobrih 80. Daj mi prosim nastej imena, da vidim, koliko smisla imas ali si zgolj se eden izmed tistih prasnih kartonov, ki za sankom streljajo v prazno.

  (poglej kako hitro so se potrdile moje vrstice iz tretje tocke zadnjega komentarja)

  Pa se za tvoj info: Amungov whois na mojem uradnem blogu oznacuje obiskovalce enega mojega drugega bloga, da ga lahko spremljam brez da ga tudi sam obiscem.

 12. Priporocam ti, da oba moja komentarja preberes pazljivo, si zanju vzames cas; preden napises odgovor pa na glas prestej do 100.

 13. @pigac: spet, kot ze tolikokrat do sedaj, klatis neumnosti.. pa saj ni drugega za pricakovati..

  kljub temu, da se mi ne da ukvarjati z nekom, cigar ego je vecji kot triglav, se bom se zadnjic, samo zate, potrudil, da ti bo mogoce kaj bolj jasno.. ker ocitno stvari ne razumes!

  kaksne veze ima whos.among.us? govoril sem o tvojem komentarju na prasnih, kateremu se je smejalo 100 ljudi.. ne razumes, kajne?

  o lasbaherju sem zapisal samo tole:
  “Slovenski tednik izdaja podjetje Progresija d.o.o., ki je v lasti Andreja Lasbaherja, ki je registriral s.p. leta 2005 in se ukvarja z marketingom in svetovanjem (vir). Ampak očitno mu gre dobro, da si lahko privošči raznos časopisa preko Pošte v 375.000 gospodinjstev.”

  nakar ti pametujes, kakor je bilo pricakovati, itak:
  “Kako lahko TI Ronald Kordis Roni sodis o ljudeh, ki jih ne poznas? Ne verjamem, da si Lasbaherja kdarkoli v zivljenju videl v zivo.”

  ce se ti zdi, da sem kakorkoli sodil o njemu, potem preberi se enkrat.. mogoce ti postane jasno? bo slo?

  pigac: razumevanje napisanega, ti spet ne gre od rok..
  “Očitno je Kresalova oseba, ki ni prišla v politiko, da bi si nabrala kup denarja, tako kot je naredil precejšenj del politikov.”

  kje sem jaz zapisal karkoli o 90 poslancih? a jih je bilo za casa slovenije samo 90? spet povrsno beres in ne dojames zapisa.. ampak nic ne de, sem navajen, da se vtikas v vsako stvar.. in da ne razumes napisanega..

  seveda ne morem parirati enemu in edinemu tebi.. res si, najboljsi si.. kapo dol.. samo se razumeti moras napisano in te mora kdo vzeti resno, kar ti kljub dejstvu, da si novinar, urednik, fotograf, ne gre dobro od rok, vsaj ne na blogu..

  in bitke z mlini na veter, mi niso bile nikoli vsec..

 14. Ne, Roni, ti si govoril o obisku mojega bloga in ga primerjal s svojim, ter govoril o cifri “sidrasev”.
  Ves, tudi v Srebrenici se je tisoce idiotov pred desetletjem smejalo, ko so brutalno ubijali nedolzne ljudi. Pa na Kosovu pred casom. Pa v Afganistanu. Pa v casu Tretjega Rajha. Toliko o etiki in morali o spostovanju zakonodaje ter soljudi. Ne nazadnje, to dovolj pove tudi o tebi samem.

  Dal sem ti na voljo 90 sedanjih poslancev in odbil tvojo stranko (ki ti je dala tudi sluzbo), da se jim po moznosti ne zameris (in ostanes brez kruha). Ker pa sam zdaj sanjas o politiki od leta 1991, ti dajem moznost, da mi zapises imena, ki so se v slovenski politiki znasla OČITNO zaradi denarja. Kar začni..

  Lej kako si se spet ujel s komentarjem st.13 (pisal si ga medtem ko sem ti oddal komentar st. 12)

 15. o kaksnih sidrasih sem jaz govoril? lahko pokazes to? sicer pa je pogled na alexo povsem zadosten..

  a sedaj si prisel ze na srebrenico? in afganistan? odlicno.. vse boljse ti gre..

  pigac.. si preprican, da ves o cem pises.. mojo stranko.. stranko, ki mi je dala sluzbo? a je s teboj kaj narobe?

  glede na to, da tako rad grozis s tozbami, me zanima, ce je obrekovanje kaznivo? je?

  kaj si mi dal ti na voljo, je tvoj problem, kajne? kaj ti bom pa jaz odgovoril, pa moj..

  in seveda enostavno preskocis stvari, ki niso po tvojem okusu..

  uzivaj.. resnicno se mi ne da ukvarjati s tvojim egom..

 16. sicer tega časopisja še nisem videla, a bi se spotaknila ob eno stvar. sicer je vse skupaj zelo zabavno brat, tako tebe kot pigaca. a vendar ti had večkat očitaš pigacu, da ma velik ego in hoče imet vedno prav… ok mogoče drži, s tem, da se isto lahko reče zate. glih tako niti ti za mm ne odstopaš od svojega, kar ti napišeš je tako in nikakor drugače. tko,sta si v tej stvari kar podobna.

 17. @jazzy: tocno to.. vendar jaz njemu ne “pametujem”, oz. “svetujem”, kaj naj pise, kako naj pise, kdaj naj pise, zakaj naj pise..

  ves, on lahko zapise svoje pogled na stvar in ce bo boljsa, me mogoce celo preprica..

 18. Kako je zdaj hudo,ker je prišel ven časopis nad katerim nimajo roke komunisti.Men je pa všeč,da lahko končno tudi drugo plat (levo)prikažejo,saj do sedaj so nam prikazovali samo vse slabo o desnici,Vedno je treba obe strani slišat,potem se pa lahko odločiš.Hvala za TEDNIK.

 19. se mi zdi, da ma had z nekaterimi podoben problem, kot ga je imel prof. lukšič s tisto svojo nalogo. njega so napadali zato, ker je pač bil v vrhu sd, s had-om pa imajo probleme tisti, ki so alergični na to, da ga berejo nadpovprečno. če bi bil had nekdo z 0.7 komentarji na objavo in nekje 25 obiski na dan, kot se to dogaja recimo meni, potem bi mu bilo s strani nekaterih osebkov marsikaj prihranjeno po moje.

 20. Prav imas, boljse da si tiho.

  Glede tozb pa – poglej si zakonodajo, ki jo mimogrede sprejema 90 tistih (se vedno cakam imena), za katere menis, da so tam zgolj zaradi denarja.

 21. HVALA ZA TEDNIK!!???

  Vse lepo in prav, ko bo Videc, Novak ali Horvat v uvodnik zapisal materialne, osebnostne ali druge karakteristike še kakšnega “revež” iz pozicije, bom verjela, da to ni vladni šasopis. Pa še to, kako bogat je šele lastnik tega tednika, da ga lahko brezplačno dobivamo vsa gospodinjstva v Sloveniji? Pa tudi to je veliko naključje , da so prispevki podpisani z najrazširnejšimi priimki v Sloveniji, a ne? KK, kot jo nekdo imenuje, je res bogata, če je tako kot pišejo, pa kaj, še več je bogatih in lepih pa so tiho kot mumije ali pa se šopirijo s funkcijami, ki so jih dobile po sorodstvenih vezeh. Pa da ne bo ugiban, nisem član LDS.

 22. @xy,

  ja, uravnoteženost in to je že ok. ampak v praksi je potem malo drugače. recimo nekako tako:

  ta levi: ta desni so pokvarjeni.

  ta desni: ta levi lažejo.

  sicer ne vem, kako je s tem pri tebi, ampak diskurz na takem nivoju meni ne pomaga dosti.

  sicer ne mislim tu konkretno na omenjen časopis, ker ga ne poznam, ampak ne verjamem, da se do resnice pride tako, da imaš dve strani, ki pač lajata v svoj rog. problem tega je pa dejansko nekritična masa volivcev, ki podpirajo ideološko in ne razumsko.

  in se mi zdi absurdno, da se govori o neki uravnoteženosti medijev, kar se meni sliši nekako tako: če lahko manipulirajo oni, potem bomo pa še mi. kakor jaz vem je resnica še vedno bila ena sama.

 23. Pa saj se to ni nikoli skrivalo, da je bil Lasbaher vodja PR takratnega neodvisnega kandidata Gregorja Pivca za zupana Maribora. Ti enacis PR sluzbo s pripadnostjo stranki? Evo, vse si mi povedal o svoji profesionalnosti. Kaj poreces na PR sluzbo Jankovica in Peterleta. Si vedel, da sta imela isto? Pa je prvi zmagal drugi pa izgubil volitve. Je Arih sedaj levi-desnicar? Kaj pa Zavrl? Aja, nimas pojma o cem govorim.

  Mimogrede, Roni – v prvi stevilki se je ta omenjeni tednik na prepihu “dotaknil” Peceta in Cvikla, v drugi pa Kresalovo in Cvikla. Torej – desnice in leve-sredine, ter sredine in leve-sredine, ce te ze zanima njihov politicen pol (omenjenih dotaknjencev).

 24. Mimogrede, ta MH, ni napisal nicesar konstruktivnega ali objektivnega. Napisal je zmazek kot ti. Sele na linku njegove blogrole sem opazil, da je napaka verjetno bila kar v izobrazevnaju, saj sta obiskovala enako solo. Enoumlje?

 25. LOOL.. pa ti pades hitreje kot muha na drek.. se enkrat preberi, kar je napisano..

  prevec si predvidljiv.. a se greva se naprej igrat? ti vrzem se kaksen cukrcek, da bos skocil in se valjal od radosti?

  ti obvladas svoj pr, kajne? imas leta izkusenj v tem poslu in ves kako stvari potekajo..

  dihaj, dihaj..

 26. Če preskočim ping pong, ki prevladuje med temi komentarji, bi se naslonil na anonimnež xy, ki pravi “Hvala za TEDNIK”.
  Naj bo hvala, ko ga bodo prodajali in se tako na odprtem trgu soočili s konkurenco. Dokler ga delijo v poštne nabiralnike, kjer potem služi psom kot podlaga za posodo za hrano, to še ne pomeni branosti in oglaševalskega učinka, kar bi po neki tržni logiki morali pričakovati oglaševalci.
  Saj desničarski tednik že izhaja, Demokracija se mu reče in vsak si ga lahko kupi. To, da me posiljujejo s tem v poštnem nabiralniku, je pa preveč. Sploh pa, ker gre na račun davkoplačevalcev preko oglaševanja držvnih podjetij. Kot sem že napisal, naj konkurirajo v prodajo in bomo potem videli koliko so v resnici vredni. Za imena avtorjev pa nisem niti pomislil, da bi lahko bili psevdonimi. Sem mislil, da kaj takega pri nas ni več mogoče, pa sem se očitno motil.

 27. Å e to, direktor podjetja, ki izdaja ta tednik, je bivši direktor Demokracije. Toliko za vse dvomljivce.

 28. Ko mački stopiš na rep zacvili.Kar cvilte sinovi in hčere komunistov.A ateki nimajo več tistih položjev ,kot so jih imeli včasih in vam ne nudijo tako lagodnega življenja,kot poprej?Hudo!Ti grdi JJ!

 29. Poden od podna ta cajteng. Pa ne zaradi tega, ker je desni, ampak zaradi mlatenja prazne slame in ker očitno mislijo, da smo bralci neumni. Tednik je čisto navaden propagandni šund na držvne stroške(pać preko držvnih podjetij, ki v njem oglašujejo, da nam ga potem lahko zastonj vsiljujejo).
  OK, vse bi še lahko vzel v zakup, če bi “uredništvo” pokazalo vsaj malo stila in takta, pri svojem početju. Naj si vzamejo za vzor recimo Mladino in prekopirajo njihovo “levo propagando in agitacijo”. To sicer ne bo enostavno, ker tam novinarji stojijo s podpisom za svojim mnenjem, za razliko od nekakšnih očitno brezjajčnih Vid Videcov.

 30. Pozdravljam Slovenski tednik, imam že poln kufer vseh člankov o “socialno pravičnih” komunistih, ki v armanijevi obleki trepljajo po rami mezdne delavce, in jih tolažijo, da tudi njim ne gre dobro v življenju.
  Dame in gospodje leta 2008 ko bo na volitvah zmagala Kučanova opcija (zavedno pravim Kučanova), bomo doživeli represijo katero bi naj doživljali sedaj. Mag so si že prisvojili, neosvojljiva trdnjava so samo še Finance, ki pa bodo še po vsej verjetnosti (na žlost) še tudi padle. Od decembra 2008 vas vse lepo pozdravljam v novi Rusiji, kjer bo transparentnost finančnih transakcij na vrhuncu in si bomo delili 121. mesto na lestvici najbolj transparentnih držv skupaj z Ruando in Haitijem.

 31. @miss mt: izpod tvojih prstov v bozja usesa, al kako pravijo, a ne :)

  a potem pravis, da ti sedaj dobro zivis? pa si prepricana, da zivis v sloveniji?

 32. Isti prepir se je začel kot pri meni, ko sem o tem pisal. Ne vem, a sploh ne ujamete poante, zakaj kritiziramo ta časopis. Gre se za to, da če bi bil sam desničar, bi me bilo sram zaradi tega časopisa. Ker je enostranski, proti temu sta Mag in Mladina izredno uravnotežena časopisa. Vse je sprogramirano v neke vrste vestičke na drugi strani, ki niso podobne novinarskemu delu. Ni niti ozadja, niti razčlembe. Nič.
  Lahko bi bil to levičarski Slovenski tednik, dvomim, da bi veliko drugače napisal.
  Zanimivo je pa, da je levica znala ponavadi veliko bolj realno pisati (moje mnenje). Ko odprem Mag, ne preberem popolnoma nič, kar bi bilo čez to vlado. Ko je bila na oblasti LDS, je Mladina jako veliko pisala čez vlado. Ker je enostavno bila politika LDS v nasprotju z usmeritvijo časopisa.
  V kratkem: Slovenski tednik je en navaden tabloid, zaradi katerega me je kar sram, ko ga dobim, tako kot me je bilo sram, ko je prišel ven Direkt. Pač, če se že oklicuje za slovenski, potem naj bo tudi Slovenski, ne pa kakršen je.

 33. A si v Sloveniji res ne smemo ustvariti svojih mnenj,vedno nam nekaj v glavo vbijate in sedaj pred volitvami bi nam radi vse očrnili , zato kričim na ves gas SLOVENSKI TEDNIK JE SRAMOTA ZA SLOVENCE.

 34. Pri novem časopisu vidim predvsem dva problema: da me posiljujejo z njim ( ker nekateri papirji, ki padejo v nabiralnik niso zanič) in ker ga najbrž financirajo iz proračuna-torej ga plačujem tudi jaz ( edina rekla v časopisu je na zadnji strani (Mobitel, ki je tako v držvni lasti…))!
  LP

 35. v tedniku me najoblj moti to da o vladi ni napisana NITI ENA slaba stran, o opozociji pa NITI ENA dobra. Malo me spominja na čase partije,…Partija je oh in sploh, na drugi strani pa gnili kapitalizem,…
  Če želite na tedniku biti resni , dajte malo bolj objektivno poročati,…

 36. Če ti nekdo posiljuje poštni nabiralnik z neko publikacijo, to še ne pomeni da jo boš tudi prebral. Tako da podatke o BRANOSTI (miljon Slovence :-))) si lahko nekam vtaknejo.

  Bolj pristranskege publikacije še nisem videl in prebral sem samo prvo številko, potem mi je bilo tako vse jasno…

 37. Slovenski tednik je katastrofa, čista reklama za vlado. Samo problem je v tem ker se mi zdi da veliko preprostih slovencev temu celo verjame in postanejo še oni pristranski. In tako pristranskega časopisa v smer levice ne najdeš – kakšni pišejo bolj tako, ampak so pač realni.

  Pa še nekaj – v mesta ta časopis ne pride…

 38. Had, tovaris, miso, florijan drot, andrej, Darjan, Pedestrian nightmare itd. itd., povsem prav imate s svojim pljuvanjem po Tedniku in njegovih pristaših! Kaj pa nam je treba nekega provladnega časopisa? Preko 60 let je vse lepo teklo po levi strani, tako prepričljivo in demokratično, da so danes vsi mediji povsem temno roza. Ljudske množice pa enoumno preparirane. Zdaj pa je začel izhajati tednik, ki namiguje na to, da je trikrat tri devet tudi v primeru, če to trdi Janša in njegova vlada. Lepo vas prosim! Odgovornega urednika S. tednika bi bilo potrebno postaviti pred sodišče, saj vznemirja neposredne proizvajalce. Zato pravim, tovariši, da imate prav. Naj ostane vse lepo tradicionalno levo, pa bo mir v hiši…

 39. Zdi se mi Slovesnki tednik malo preveč kritičen do opozicije. samo to me moti. drugače dober časopis.

 40. Mene pa najbolj moti, ker so novinarji tega tednika očitno v službi velikega diktatorja Janeza Janše, ne pa v službi resnice.

  Janšo hvalijo po njegovi konkurenci pa pljuvajo

 41. Slovenski tednik je največja novinarska sramota vseh časov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ANA

 42. Pedestrian Nightmare, kaj misliš s tem povedat, da v mesta ta časopis ne pride?

 43. Čudno, da se tokrat ne držijo svoje trditve, da je resnica samo ena, ko imajo eno propagando za “ruralce” drugo pa za “urbane”…

 44. Slovenski tednik je OČITNO pro-Janša časopis in obenem na res nizkoten način pljuva po političnih nasprotnikih, kar pomeni, da ni neodvisen. Časopis je že tako predvidljiv, da je že prav žlostno. Koalicija je s to publikacijo izgubila še tisti kanček dostojanstva, ki ga je imela. Res želite, da našo držvo vodijo ljudje, ki se poslužujejo tako nizkotnih metod, da ostanejo na oblasti? (S tem ne pravim, da so vsi ostali politiki moralno neoporečni)

 45. Zakaj ne pljuvate po vseh ostalih medijih, ki pljuvajo po Janši?

 46. @uros: in kateri so ti mediji? rtv slo? demokracija? reporter? ekspres? ali pa delo, ki ga je zelel in ga ni dobil.. takisto mag :)

 47. Mislim, da ti mediji, ki si jih navedel niso strogo “desno” naravni kot vsi ala boško medij? al se motim? katerih je več?

  In navedi mi 10 razlogov zakaj so levi boljši od desnih?

 48. ti mediji, ki sem jih napisal, so samo in izkljucno desno naravnani.. saj je taksna njihova lastniska struktura..

  in ravno zato sem omenil delo, oz. srotove medije.. ko je jansa dobil mandat, so postali mediji ala delo tipicno desni, ceprav so bili prej povsem drugacni.. ampak vse skupaj se je zacelo spreminjati, ko so na dan prisle podrobnosti, kako si jih je jansa zelel prisvojiti..

  katerih je vec? ce pogledam, da je rascan lastnik delo revij, potem je razmerje skoraj enako.. namrec tezko je delati razvrstitev drugace kot pa po lastnikih..

  zakaj deset razlogov, ce je dovolj samo eden.. objektivnost.. poglej si vse te “pamfletarske medije”, ki so nastali v zadnjem casu.. prodajajo buce in se to zelo gnile..

 49. mislim, da temu ni tako. če najdeš eno ali dve novici še ne pomeni, da je desno naravnan.

  Mislim, čutim in vidim, da gre Sloveniji sedaj najbolje. In prav tako vem, da bo ta vlada še vsaj en mandat ostala.

  to je dobro tudi zate. boš lahko vsaj do koga kritičen :)

 50. mislim, da temu ni tako. če najdeš eno ali dve novici še ne pomeni, da je desno naravnan.

  Mislim, čutim in vidim, da gre Sloveniji sedaj najbolje. In prav tako vem, da bo ta vlada še vsaj en mandat ostala.

  to je dobro tudi zate. boš lahko vsaj do koga kritičen :)

  p.s.
  Upam, da slišimo kaj v MB v oktobru.

 51. ravno v tem je problem.. da ima slovenski tednik, ali pa ekspres samo dve novici.. ostalo je pa kopi/paste material.. in se tisti dve novici sta krneki.. v bistvu izkoriscajo “rumenost”, da poskusajo obracunati z nasprotniki..

  jeap.. bomo videli, kaj bo prinesla jesen :)

 52. To z avtorji je čist tipična Janševska fora. Potuhnjeni, zahrbti ljudje, ki se ne upajo pokazati.

  Bolj kot to, da je časopis spam (sicer ga je zanimivo prebrati, se nasmeješ) me skrbi, da to plačujemo vsi davkoplačevalci, saj so v reviji predvsem rekelame od držvnih podjetji. Me prav zanima kakšna je cena celostranskega oglasa za Pošto Slovenijo? Po mojem astronomska!

 53. Poglejte si oglas za sodelavce, ki jih išče Slovenski tednik. V njem piše, da so zaznali ogromno luknjo (mogoče v glavi tistih, ki v njem sodelujejo), ki bi jo radi kvalitetno zapolnili. Priporočam vsem, ki nameravajo kvalitetno zapolniti katero koli luknjo, da gredo raje smeti pobirati, kot pa pisat, za ta neumen časopis. To, da je bo ta časopis za marsikaterega Slovenca zelo pomemben, ne vem, Morda za tistih nevem koliko odstotkov, ki še vedno mislijo, da je Janša care in potrebujejo nekoga, ki jim na idiotski način to še enkrat bolj trdno vcepi v glavo. Sram me je, da si držvljanstvo delim z ljudmi, ki so sposobni izdati nekaj tako podcenjujočega. Sprašujem se, ali se delajo norca iz razgledanih ljudi ali pa dejansko celo iz svojega lastnega volilnega telesa?

 54. sinonim za slovenski tednik in ekspres – absolutna politična manipulacija!
  glavni igralec – Janez Berluscon… pardon, Janša.

 55. Glavni akterji tovrstnih medijev, so nekje med vrsticami pozabili omeniti REALNE dosežke naše ljube koalicije (podvojen zunanji dolg, naraščujoči stroški življenja,…), in seveda je potemtakem potrebno pozornost ljudi preusmeriti na take floskule.
  Gre za načrtno poneumljanje držvljanov, dogodki so do tolikšne mere inscenirani, da je vse skupaj že tragikomično.

Komentarji so zaprti.