Malce drugačen je spletni magazin za moške – . Ne zaradi vsebine, ki je pač znana, saj se točno ve, kaj privlači moške, ampak zaradi oblike. EgoistMagazin želi biti papirnati izvod magazina na internetu, z vsemi dodatki (zvok, video), ki nam jih internet omogoča.

Vsebina “nulte” številke je povprečna. Vsak, ki vsaj malce spremlja internet, je večino stvari videl že pred tem. Na tem mestu se mi pojavi vprašanje, ali so vse fotografije kupljene, oz. njihovo avtorsko delo, ali pa so jih pobrali po internetu, ker na “internetu je itak vse zastonj”.
Izbrali so sistem podjetja Cerosmedia, ki ga uporablja Monkey Magazine, Inghams…

Funkcija, da magazin spremenimo v PDF format in ga natisnemo, kar bi nam omogočalo da vzamemo Egoist Magazin na WC-e, ne deluje. Nulta številka magazina se nahaja na strani , kar je očitno zahteva produkta Cerosmedia in bo to stalnica, kar pomeni, da jih Google ne bo imel rad.

Definitivno jih čaka še veliko dela, da bodo dobili svoj prostor v binarnih številkah na internetu, kajti z že videno in slišano vsebino bo le malo obiskovalcev in posledično tudi malo oglaševalskega denarja.

6 Responses to EgoistMagazin.com – brezplačni spletni magazin za moške

 1. JaJebiGa pravi:

  Res je vsebina povprečna, videna, slišana… In tudi meni se pojavlja isto vprašanje. Močno dvomim, da je vsebina, razen željenega oglasnega prostora, tudi plačana. In če ni? Kdo tukaj ukrepa? JaJebiGa!

 2. JaJebiGa pravi:

  Pizda materna! Čeprav sem amaterski fotograf in na blogu (s katerim se skoraj ne ukvarja) nimam objavljenih avtorskih odškodnin, v smislu copy/paste = 500€, me je razpizidla že sama misel na še eno izkorišanje! Jaz bom ukrepal! Bom kurac…

 3. had pravi:

  tocno to.. sicer “verjamem”, da je samo nulta stevilka taksna, kot je, da bodo potem upostevali stvari.. ampak clovek nikoli ne ve.. in v sloveniji je to vse precej nedoreceno..

  v bistvu lahko zelo preprosto pokrades vse fotke in vsebino in jo malce spremenis in potem to lepo zapakiras in “prodajas”..

  ker ta projekt je, kot sem danes opazil, precej precej oglasevan.. se pravi imajo dovolj denarja..

 4. arles pravi:

  Na http://www.mamut.si je podobna zadeva, sicer ze prva stevilka in ce vredu razumem tedenska periodika izhajanja.
  Ce primerjam zadevo z Egoistom, je vsaj meni Mamut boljsi.
  Vsaj predstavljena stevilka ima kar nekaj lastne produkcije, pravtako nimam obcutka da bi si urednistvo kaksno zadevo kar prisvojilo. Pa se ena bistvena razlika – tako na prvo zogo, mogoce se motim – zadeva ne tece na Cerosu, ne najdem pa na kateri platformi je narejena?

 5. had pravi:

  @arles: zanimivo.. tega pa nisem opazil.. stvar je narejena z istim orodjem :)

  je pa res vsebina veliko bolj kvalitetna in definitivno avtorska.. se par stvari popravijo (klik na magazin ga zarotira, namesto poveca) in bo zakon..

  hvala!

 6. Primož pravi:

  Področje, ki ste ga odprli zagotovo prinaša neko novost, hkrati pa je ean izmed pomembnejših točk našega projekta prav pravilen pristop do avtorskih pravic.
  Pravkar bomo začeli še dodatna usklajevanja s pravnikom glede avotrstva in morem povedati, da smo včasih v dilemi. Kar lahko kupimo oz. se dogovorimo za objave smo seveda naredili in nikakor ne bi želeli rušiti avtorskega prava. Sam medij je sestavljen iz uredniško obdelan in dodelanih vsebin na spletu in produkcije, ki bo seveda čisto naša in vrhunska. Velikokrat smo namreč na spletu zasledili vsebino, ki je zabavna in primerna za tak medij, nikakor pa ne moremo razrešiti avtorskih pravi ali priti do nekoga, s katerim bi se glede avtorstva lahko dogovorili.
  Tako smo ubrali pot ponazarjanja povezave, kje se določena vsebina nahaja in kot takšni le promviramo vsebino nekoga na strani, ki je nekje drugje in ne pri nas.
  Zagotovo je tukaj še veliko vprašanj in dilem, morda je prav ta diskusija tukaj primerna, da najdemo najprimernejše načine, kako v najboljši meri upoštevati avtorske pravice v tovrstnih mejnih primerih.
  Hvala za opopzorila glede snemanja medija v pdf datotekah, so angleži že popravili in deluje.
  Kar se pa tiče podobnega medija, ki deluje na enaki osnovi pa je to šeena tistih slovenskih zgodb, ki pa v resnici govori o kraji avtorskega koncepta in ideje, katere ozadje je vse prej kot korektno. Sedaj je situacija pač takšna, da smo prva držva na svetu, kjer sta dva zelo podobna projekta, tako da smo na enem področju le prvi.
  Sam egoistmagazin je projekt, ki kot ideja stoji že nekaj časa, ko pa je naša ekipa odkrila orodje ceros in vzorčni primer monkey, ki je bila prva tovrstna revija na svetu, lansirana konec predlanskega leta, pa smo dobili tudi priložnosti in orodje, da to izpeljemo v Sloveniji. Na Ceros platformi, ki je kolikor smo mi iskali po svetu najbolj tehnično dovršena in napredna, ta trenutek deluje 7 tovrstnih revij po celem svetu in med njimi je tudi Egoist. Ogledate si jih lahko tukaj:
  Guts (Francija):
  Monkey ste že videli (pionirji na tem področju)
  http://www.monkeymag.co.uk/
  On Board (ZDA)

  WELT (revija za paintball)

  BLUE (Å panija)

  Hvala za dodatne predloge in lep pozdrav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.