had blog roni kordis had blog roni kordis

Beneški karneval – Carnevale di Venezia – Venice Carnival

Beneški karneval je povsem drugačen od ostalih pustnih karnevalov. Zgodovina beneškega karnevala, oz. prvi ohranjeni zapis o uporabi mask, sega v leto 1268.
Beseda karneval (ang. carnival – ita. carnevale) izvira iz latinske besede carnem levare ali carnelevarium, kar pomeni vzeti s seboj, oz. odstraniti, meso. Obstaja še druga razlaga, da naj bi beseda carnevale izvirala iz latinskih besed carne in vale, kar pomeni zbogom meso!
Prvi del fotografij beneškega karnevala.

  1. ooo :D Kateri dan pa si bil to? js sm bil na sami otvoritvi 27ga :P

  2. O, lepo! Fine fotke…Sicer je pa v Benetkah itak nemogoče naredit nezanimivih posnetkov… ;)

  3. Bil lani, enako na petek in prav fajn, da ni blo gužve. Ker 2 milijona ljudi + da imajo samo 2 javna WC-ja je kar malo krize… Najbolj so se mi v spomin vtisnili prodajalci tistih torbic na pomolu -> na rutah imajo razgrnjene torbice in ko vidijo, da se sprehajajo policaji vsi v 10ih sekundah že tečejo po malih ulicah. Čista dablju ti ef situacija.

  4. Veš, da te ga pa najbrš še nihče ni vedel, niti videl! Waw res zakon članek! jihhhhaaaaa

  5. Res si dobil lepe fotke, jaz sem bila v soboto in je bila gromozanska gužva. Sami turisti kam si se obrnil in le tu in tam kakšna maska. Vprašanje, če me bodo Benetke še kdaj videle v času karnevala ;).

  6. Benetke v času karnevala so čist kul, le v soboto nimaš tam kaj iskat, razen če te veseli gužvanje z drugimi turisti… Ostale dneve je povsem znosno.

  7. Zanima me ce ima kdo slucajno kak plac, iscem prevoz v Benetke Sob ali Ned!!!!

Komentarji so zaprti.