Zmagovalka Eme 2008 je Rebeka Dremelj – Vrag naj vzame!
V finalni oddaji Ema 2008, danes zvečer, ki jo bosta vodila Bernarda Žarn in Mario Galunič, bodo nastopili: Manca Špik – Še vedno nekaj čutim, Eva Černe – Dovolj, Skupina Langa in Civili – Za svobodo divjega srca, 4Play – DJ, Johnny Bravo – Butn …, butn, Tina Gačnik (Tiana) – Povej, Cole in predsednik – Dober planet, Rebeka Dremelj – Vrag naj vzame, Turbo Angels – Zabava, Brigita Šuler – Samara
Predstavljal sem si, da je Ema – Eurovision Song Contest, nekaj zabavnega, nekaj lahkotnega.

Vendar sem živel v zmoti. Včeraj sem naredil napako in za par minut preklopil na predizbor, ki je namenjeno, da “naša in vaša televizija” potegne čim več denarja iz žepov glasovalcev. Za danes je sistem takšen:

Nato vas bosta voditelja pozvala h glasovanj in za svoje favorite boste lahko klicali s stacionarnih telefonov (089-33-zaporedna številka) in iz mobilnih omrežij (*303*zaporedna številka # in kliči). Vsak klic vas bo stal 0,42 evra. Tako bomo dobili superfinalista, dve skladbi, ki bosta dobili največ klicev gledalcev in poslušalcev. Ti skladbi se bosta predstavili še enkrat, sledilo bo še eno glasovanjem (na nove telefonske številke) in med dvema superfinalnima skladbama bomo dobili zmagovalko tekmovanja EMA 08. (vir)

Če mi kdo zna razložiti, zakaj tak sistem, kot zaradi služenja denarja, potem naj mi prosim obelodani to skrivnost.
In sedaj k voditeljema. Tjaša Hrobat in Jure Sešek?? Kdo hudiča sta ta dva? Verjetno je res kriza na nacionalki, če sta morala ona dva voditi predizbor. Da ne bo pomote, ocenjujem ju po tistih parih minutah, ko sem ju videl na ekranu in sta mi delovala precej nezainteresirano in še daleč do voditeljev, ki bi bila primerna za takšen izbor. Že to, da nista bila snemana na samem odru prireditve in da ni bilo gledalcev v studiu (upam, da se ne motim??? če je kdo gledal do konca, naj me popravi..) je hudičevo slaba stvar! In njuno komentiranje in pametovanje? Ah, bom rajši tiho, ko pa sam počnem to prav velikokrat, vendar ne pred kamerami in pred celo Slovenijo!
In še k pesmim, ki so se uvrstile v finalni izbor Eme 2008! Kriza! Namreč včeraj sem slišal multipraktično Rebeko Dremelj in skupino 4Play. Naj me nekdo vščipne in reče, da se mi meša?! Kaj hudiča to dela na izboru za Emo? Ali je res to, kar sem videl, še sreča ima TV funkcijo MUTE, najboljše, kar obstaja na glasbenem področju v Sloveniji?
Če je to to, potem lahko samo rečem, da smo v riti!
Ampak naj zmaga boljši med slabšimi in naj uživa v slavi, ki jo prinaša Ema! Kljub temu, da bomo to plačali davkoplačevalci! Kruha in iger!

p.s.: zmagala bo Eva Črne!