had blog roni kordis had blog roni kordis

Ema 2008

Zmagovalka Eme 2008 je Rebeka Dremelj – Vrag naj vzame!
V finalni oddaji Ema 2008, danes zvečer, ki jo bosta vodila Bernarda Žarn in Mario Galunič, bodo nastopili: Manca Špik – Še vedno nekaj čutim, Eva Černe – Dovolj, Skupina Langa in Civili – Za svobodo divjega srca, 4Play – DJ, Johnny Bravo – Butn …, butn, Tina Gačnik (Tiana) – Povej, Cole in predsednik – Dober planet, Rebeka Dremelj – Vrag naj vzame, Turbo Angels – Zabava, Brigita Šuler – Samara
Predstavljal sem si, da je Ema – Eurovision Song Contest, nekaj zabavnega, nekaj lahkotnega.

Vendar sem živel v zmoti. Včeraj sem naredil napako in za par minut preklopil na predizbor, ki je namenjeno, da “naša in vaša televizija” potegne čim več denarja iz žepov glasovalcev. Za danes je sistem takšen:

Nato vas bosta voditelja pozvala h glasovanj in za svoje favorite boste lahko klicali s stacionarnih telefonov (089-33-zaporedna številka) in iz mobilnih omrežij (*303*zaporedna številka # in kliči). Vsak klic vas bo stal 0,42 evra. Tako bomo dobili superfinalista, dve skladbi, ki bosta dobili največ klicev gledalcev in poslušalcev. Ti skladbi se bosta predstavili še enkrat, sledilo bo še eno glasovanjem (na nove telefonske številke) in med dvema superfinalnima skladbama bomo dobili zmagovalko tekmovanja EMA 08. (vir)

Če mi kdo zna razložiti, zakaj tak sistem, kot zaradi služenja denarja, potem naj mi prosim obelodani to skrivnost.
In sedaj k voditeljema. Tjaša Hrobat in Jure Sešek?? Kdo hudiča sta ta dva? Verjetno je res kriza na nacionalki, če sta morala ona dva voditi predizbor. Da ne bo pomote, ocenjujem ju po tistih parih minutah, ko sem ju videl na ekranu in sta mi delovala precej nezainteresirano in še daleč do voditeljev, ki bi bila primerna za takšen izbor. Že to, da nista bila snemana na samem odru prireditve in da ni bilo gledalcev v studiu (upam, da se ne motim??? če je kdo gledal do konca, naj me popravi..) je hudičevo slaba stvar! In njuno komentiranje in pametovanje? Ah, bom rajši tiho, ko pa sam počnem to prav velikokrat, vendar ne pred kamerami in pred celo Slovenijo!
In še k pesmim, ki so se uvrstile v finalni izbor Eme 2008! Kriza! Namreč včeraj sem slišal multipraktično Rebeko Dremelj in skupino 4Play. Naj me nekdo vščipne in reče, da se mi meša?! Kaj hudiča to dela na izboru za Emo? Ali je res to, kar sem videl, še sreča ima TV funkcijo MUTE, najboljše, kar obstaja na glasbenem področju v Sloveniji?
Če je to to, potem lahko samo rečem, da smo v riti!
Ampak naj zmaga boljši med slabšimi in naj uživa v slavi, ki jo prinaša Ema! Kljub temu, da bomo to plačali davkoplačevalci! Kruha in iger!

p.s.: zmagala bo Eva Črne!

 1. Eva Černe ne bo zmagala. Tale voditejlski par je mel pa tok elana kot moji štumfi. Gledalci so bili v studiu, ene 10 maximalno… vsaj glede na aplavze in kot se spomnem iz lanskega leta :)

  Rebeka sicer ni bila tako slaba… žl pa se ne pojavlja nič novega razen morda Mala malica s svojim SPAM, ki pa je seveda folk ne bi pustu naprej. Å e vedno se mi zdi, da bi morale takrat zmagat Rožmarinke, in bi bilo kul :).

 2. Za večraj ti ne morem reči, kako je bilo, bil sem predvčeraj. Je pa bilo najbrž isto. Snema se v studiu 1 kjer sta dve tribunci, skupaj za ene 100 folka.
  To da voditelja nista snemala na odru je ideja, ki je tam izključno zaradi postavitve odra in scene. Če hočeš, da se bendi lepo menjajo in pripravijo svoje, moraš kamero spraviti stran z odra. Pomožen oder je edina varjanta.
  Kot pravim, včeraj nisem gledal, vendar je isto kot predvčerajšnjim – voditelja imata tekste že napisane in nadrkane in to jima naredijo drugi, zato je tukaj voditelj samo tisti, ki govori zadeve, ki mu jih napišejo drugi in stoji pred kamero.
  Glasba je bila pa na emi vedno zanič, to je fora pri nas :D

  P.S.: Jure Sešek je kar precej znan, veš :D Pobral že tolk unih Vikendovih gongov, da glava peče :D

 3. Ja naši glasbeniki niso na tako visokem nivoju, kot Vi blogerji.
  Sicer pa le čevlje sodi naj kopitar in naj enkrat za vselej ukinejo telefonsko glasovane.

 4. Ojej Grega, nekdo je pa užljen… Mogoče pa je med blogerji tudi kak glasbenik? Drugače pa… EMA je izbor glasbe za LJUDI, in morajo LJUDJE ocenit tisto skladbo, ki jim je najbolj všeč. Da ne omenim da tehnično ocenjenvanje ne bi bilo pošteno če bi lahko imeli posnete podlage… kaj pa če jaz dam 100k EUR za studio in produkcijo, nekdo pa le 10k? Da ne omenim da je skoraj vseeno, ker tako ali tako ene 5 ljudi napiše aranžmaje, in jih potem samo različni izvajalci odpojejo.

  Komisija torej nima pol k*** za ocenjevat vnaprej posnetih komadov. Če pa bi VSI odpeli & odigrali v živo, potem pa bi bil takoj za.

 5. Mene samo zanima, kaj delajo 4play v finalu??!! Mislim, to je sramota. Da gredo v finale štirje mulci, ob katerih Fredy Miler poje znosno.

  Pa tisto spakovanje voditeljice, o groza…

 6. Se strinjam. Ema je en veliki produkcijski pofl. Dejansko kvalitativno degenerirana prireditev, kjer se najdejo tudi primadone štanc kot sta Dremljeva in Å ulerjeva. Svetla izjema, tako vokalno kot v performansu je mlada Eva Črne…

 7. Sej niso (ampak je šlo pa za mišji k…). Pa tud če bi šli Langa, sj bi bli “domači” dol :D :D

 8. hehe, mas prav ja…
  ampak vseeno.. ze to, da so v finale prisli se mi ne zdi v redu.. no, pa saj ni vazno, nekdo pac mora zmagat. bolje rebeka kot pa brigita suler :p

 9. Å e vedno nekaj čutim! Dovolj Za svobodo divjega srca. D(e)J Butn …, butn! Povej, Dober planet (in) Vrag naj vzame Zabava(o), Samara

  Nej mi en pove dober planet in jst grem tja.

 10. Hja, Ema je mimo, kot vsako leto. Slovenci že dolgo ne iščemo zmagovalne kombinacije. Čeprav, če dobro pomislim: beograd, cigani, balanski napev…Le kaj bi imelo to skupnega z Lango? PRavzaprav vse:):)Ampak ok…Gre pač Dremelca naprej..

  Kar se pa Seška tiče. Res je, pobral je že ogromno vikendovih gongov in poleg tega, da je zelo dober radijski voditelj, se zadnje čase vedno bolje znajde tudi na TV, pa tudi oderske deske mu niso tuje. Kdor pozna Studenec pri Domžlah, ga gotovo pozna kot zelo dobrega igralca, ki je upodobil nazadnje Bedanca, pa prej recimo Martina Krpana itd…Pač do slave ga loči le to, da dela na Radiu Ognjišče. S takšnim talentom bi kje drugje precej hitreje uspel.

  So se mi pa zdeli voditeljski pari dokaj znosni in v redu. Pač to je jasno, da morajo odigrati svojo vlogo na napisano besedilo in mislim, da so se kar potrudili….

 11. No, mi smo maškerado spremljali bolj površno….sem pa zelo navdušena nad slišanim med odmorom glasovanja in sicer v izvedbi treh opernih pevcev, ter Alenke,Darje in Nuše… ja takšno izvedbo bi si jaz želela slišat in videt na Emi, to je dokaz, da imamo vrhunske glasove, čudovite osebe ki to znajo.Vsaka jim čast, mi smo kar onemeli.

 12. če že veste jim so crknile povezave in niso sprejemali glasov za lango in civile!!!!
  potem bi zmagali langa in civili kar bi blo 1000000000000%bolš kot pa ta rebeka!!!vrag naj vzame rebekoooooooo!!!!!!!!!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja