had blog roni kordis had blog roni kordis

Akcija 40 dni brez alkohola

Akcija 40 dni brez alkohola, se je začela 6. februarja, vendar se ji vseeno lahko še pridružiš.
In kaj je namen te akcije?

S pridružitvijo pobudi “40 dni brez alkohola” lahko simbolno izrazite solidarnost z vsemi, ki se trudijo rešiti iz sveta zasvojenosti z alkoholom in z vsemi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah


Ideja akcije mi je všeč zaradi dejstva, ker sam ne pijem alkohola.
Zaradi te akcije se ne bo zmanjšalo število mrtvih na cestah, ker za smrt na cestah ni kriv edino alkohol, ampak je dejavnikov veliko več. Prav tako se zaradi te akcije ne bo zmanjšalo nasilje v družinah.
In potem se človek vpraša, zakaj bi nekdo sodeloval v takšni akciji? Razlog zame je preprost. Če bo ena smrtna žrtev zaradi alkohola manj na cestah, se bo poznal učinek akcije. In če bo en primer nasilja v družini, ki je posledica alkohola, manj, potem je akcija pozitivna. Iz majhnega raste veliko!

  1. Had, ti itq ne piješ, tako da si v tej akciji že od rojstva :D Osebno pa se na akcijo ne mislim ozirati, ker vedno (če/ko) pijem v zmernih količinah in pijem samo ob kakšnih posebnih priložnostih ;)

  2. Had, … težka bo … je pa res, da (skor’ nikol’ več) ne vozim pod gasom, pa tut familije (še) ne pretepam :twisted:

    Bajdvej: asociacija na ta zapis in anketo: “Mat kurba, fotr pjanc!” :twisted:

  3. hmm, sam bi uvedel akcijo 20 min. brez dihanja. Tako bi vsi tisti, ki jim mora držva zapovedovati kaj da in kaj ne v življenju, lepo zaspali. Sliši se sicer kruto, ampak niti ni, saj ima vsak svojo voljo in se odloči sodelovati ali pa ne… Zakaj pa 40 dni? Je to RKC sponzorirala? ;)

  4. OK, jaz sem itak v tem, čeprav sem opazila šele danes. 40, 60, 400 meni je itak vseeno, ker ne pijem, ampak takšnih kot sva midva tale akcija itak ne rabi, tisti, ki bi bili pa pravi pa po takšnih idejah pljuvajo.

  5. Ker pijem samo ob redkih priložnostih, se pridružujem akciji!

  6. Pa ravno sem se hotel pridružiti akciji… odsurfam na page in vidim, da trenutno ne deluje. Očitno je to message from the above. ;)

Komentarji so zaprti.