Akcija 40 dni brez alkohola, se je začela 6. februarja, vendar se ji vseeno lahko še pridružiš.
In kaj je namen te akcije?

S pridružitvijo pobudi “40 dni brez alkohola” lahko simbolno izrazite solidarnost z vsemi, ki se trudijo rešiti iz sveta zasvojenosti z alkoholom in z vsemi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah


Ideja akcije mi je všeč zaradi dejstva, ker sam ne pijem alkohola.
Zaradi te akcije se ne bo zmanjšalo število mrtvih na cestah, ker za smrt na cestah ni kriv edino alkohol, ampak je dejavnikov veliko več. Prav tako se zaradi te akcije ne bo zmanjšalo nasilje v družinah.
In potem se človek vpraša, zakaj bi nekdo sodeloval v takšni akciji? Razlog zame je preprost. Če bo ena smrtna žrtev zaradi alkohola manj na cestah, se bo poznal učinek akcije. In če bo en primer nasilja v družini, ki je posledica alkohola, manj, potem je akcija pozitivna. Iz majhnega raste veliko!

10 Responses to Akcija 40 dni brez alkohola

 1. Nordstar pravi:

  Malo si kontradiktoren.

 2. had pravi:

  @nordstar: precej.. upam, da bo vsak zacutil, kaj sem hotel povedati

 3. Had, ti itq ne piješ, tako da si v tej akciji že od rojstva :D Osebno pa se na akcijo ne mislim ozirati, ker vedno (če/ko) pijem v zmernih količinah in pijem samo ob kakšnih posebnih priložnostih ;)

 4. Davorin pravi:

  Had, … težka bo … je pa res, da (skor’ nikol’ več) ne vozim pod gasom, pa tut familije (še) ne pretepam :twisted:

  Bajdvej: asociacija na ta zapis in anketo: “Mat kurba, fotr pjanc!” :twisted:

 5. Clovek pravi:

  hmm, sam bi uvedel akcijo 20 min. brez dihanja. Tako bi vsi tisti, ki jim mora držva zapovedovati kaj da in kaj ne v življenju, lepo zaspali. Sliši se sicer kruto, ampak niti ni, saj ima vsak svojo voljo in se odloči sodelovati ali pa ne… Zakaj pa 40 dni? Je to RKC sponzorirala? ;)

 6. Saška pravi:

  OK, jaz sem itak v tem, čeprav sem opazila šele danes. 40, 60, 400 meni je itak vseeno, ker ne pijem, ampak takšnih kot sva midva tale akcija itak ne rabi, tisti, ki bi bili pa pravi pa po takšnih idejah pljuvajo.

 7. AlesPU pravi:

  Ker pijem po pameti takih akcij ne rabim…

 8. Matej T pravi:

  Ker pijem samo ob redkih priložnostih, se pridružujem akciji!

 9. Cyb3r pravi:

  Pa ravno sem se hotel pridružiti akciji… odsurfam na page in vidim, da trenutno ne deluje. Očitno je to message from the above. ;)

 10. Miha J. pravi:

  Pozimi ko je sneg je na pokljuki kot v pravljici. Takoj bi mel vikend gor :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.