In God We Trust - Silver American Eagle 7 In God We Trust - Silver American Eagle 7

In God We Trust – Silver American Eagle

Ameriški kongres je leta 1956 sprejel nacionalni moto – In God We Trust. Trgovci so dodali In God We Trust – All Others Pay Cash. Prvič pa se je ta moto na kovancih pojavil leta 1864, med držvljansko vojno, na bankovcih pa se pojavlja od 1. oktobra, leta 1957.

Fotografije srebrnika – Silver American Eagle
in-god-we-trust-all-others-we-monitor-silver-american-eagle-03.jpgin-god-we-trust-all-others-we-monitor-silver-american-eagle-02.jpgin-god-we-trust-all-others-we-monitor-silver-american-eagle-01.jpg

Sicer je veliko zahtev, da naj se moto In God We Trust odstrani iz kovancev in bankovcev, saj je v prvem amandmaju njihove ustave zapisano

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

Ampak je to le utopija. Za njih bolj velja In God We Trust – All Others Are Monitored

  1. Ampak ta napis dejansko obstaja in je zaščiten, imajo ga namreč piloti vohunskih letal (U-2) na nosu svojih letal in je njihov zaščitni znak:
    “In God we trust – all others we monitored”.

    Sicer pa: Mož, ki je tožil Boga. Pa še par absurdnih primerov.

Komentarji so zaprti.