had blog roni kordis had blog roni kordis

Kosovska skupščina razglasila svobodno in neodvisno Kosovo

Hashim Thaci, premier, je pred poslanci kosovske skupščine prebral deklaracijo o neodvisnosti Kosova,. Tako je Kosovo postalo svobodno in neodvisno! Svetovni odzivi so različni. Irska bo priznala Kosovo, Amerika bodo preprečili nasilje na Kosovem in ga priznali, prav tako tudi Britanija, Rusija pa nasprotuje neodvisnosti!
Seveda čakam, kakšna bo odločitev Slovenije v tem primeru. Ali bomo med prvimi priznali Kosovo ali pa bomo rajši počakali, da vidimo, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh!

Tuji mediji poročajo:
Kosovo Parliament Declares Independence (vir)
Kosovo Declares Independence, Seeks U.S., EU Backing (vir)
Kosovo Declares Its Independence From Serbia (vir)
EU members bicker over Kosovo (vir)
Britain ready to recognise Kosovo (vir)
Kosovo sparks other independence claims (vir)
Georgia has no plans to recognize Kosovo (vir)
Kosovo declares independence (vir)
Kosovo: In Pristina and Mitrovica, Two Families, Two Moods (vir)

 1. Čestitke prebivalcem Kosova in njenemu vodstvu.
  Od velike Srbije pa ostaja bore malo. Danes Kosovo, jutri Vojvodina.

 2. Taci,Taci, I wanna feel your Country…Taci, Taci, Taci now!

 3. Treba ga je priznat takoj! Tut če se bo treba skregat s Srbi zarad tega. Mi smo bili v podobnem položju 1991 in bi jim morali biti v podporo zdej.

 4. Zdaj pa samo pocakat kdaj bo pocilo pa bo se ena vojna na balkanu. Kot je nekoc napisala Desanka Maksimovic:

  Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu..

 5. Veliko ljudem (in voditeljem) je očitno beseda “pravo” popolna neznanka. Ampak se ne čudim, ker jih še doma nategujejo z zakoni.

 6. @Dejane: a tebi nikako historija ne ide u pamćenje, a… Res je, vse skupaj je protipravno, a tudisrbsko ukinjanje avtonomne pokrajine leta 89 je bilo protipravno, kaj šele Softfuckerjev teror deset let kasneje. Zdej greš pa lohk kosilat.

 7. Ti je lepo Kacin povedal v 24ur. Pri nas itak traja, preden se kaj zgane, tudi za priznanje neodvisnosti držve, zato ne bomo med prvimi, tudi med drugimi ne, ker so med drugim tudi riti in raje varno čepijo v kotu, ampak priznali Kosovo definitivno bomo.

 8. blogbuster: “Danes Kosovo, jutri Vojvodina.”

  To more biti ena izmed bolj neumnih izjav. Nisem še vido naroda, ki bi se odcepil od svoje držve. V Vojvodini so Srbi namreč v gladki večini.

 9. Meni se zdi neverjetno kako lahko neke držve, dobesedno odrežejo ozemlje druge suverene držve. Vse to kar se dogaja s Kosovom je nezakonito…Albanci so se načrtno množili na Kosovu..20, 30 let nazaj sploh ni bilo toliko Albancev tam kot jih je zdaj…to je vse delano načrtno s strani nekaetrih zahodnih držv ala ZDA.
  Zdaj upam, da se odcepijo še Baski v Å paniji, Kurdi v Turčiji in Korzičani v Franciji.

  Zakaj npr. Srbija s pomočjo Rusije ne začne lobirat za nastanek Baskije, samostojne Korzike?! Zdaj vidimo kako lahko velike držve lepo rišejo nove in nove zemljevide. To je v bistvu dokaz, da Slovenija obstaja kot samostojna držva le zato ker so velike držve (ZDA, VB, Francija,…) tako odločile in ne zato, ker so si Slovenci to želeli!

 10. En srbski pregovor: nijedna supa se još nije brzo pokusala… Sam sem se odločil, da nikoli več ne kupim nobenega šiptarskega proizvoda. Drugače pa vsem, ki podpirajo neodvisnost, čestitam za prvo nelegalno mafijsko držvo(ki je v bistvu ameriško oporišče na Balkanu)!

 11. ZDA bodo lahko zdaj lepo nemoteno trgovali z orožjem, drogo, ljudmi s pomočjo albanske mafije in del tega denarja bodo porabili za pasjo zvestobo Rupla, Janše, … in krog je sklenjen.

  Upam, da se zdaj odcepijo še Korzičani, Baski, Tirolci v Italiji, Čečenci, Tibetanci,…aja sej res….rabijo ameriški žegen..ki ga seveda ne bodo dobile, ker Veliki brat ne želi užliti svojih dobrih prijateljev.

  Tako zahrbtno kot je Zahod risal meje na Balkanu v zadnjih 30 letih pa še ne! Albance so načrtno naseljevali na Kosovu in načrtno so se množili, da lahko potem predstavljajo tako visok % prebivalstva na Kosovu. FUJ!!!

 12. vsi ste vi kreteni od rupla do vseh vas malih ljubljancanov ki mislite da ste boga za jajca potegnili.kaj vas briga kaj delajo drugi za sebe se brigajte kreteni.a si kdo od vas predstavlja da v sloveniji zivijo ljudje ki nimajo za jesti ali pa imajo zemljo na tleh v svojih sobah .niste normalni

 13. @peter: lepo, da si tako argumentiral svoje trditve..
  ja, nekateri se zavedamo, da nismo vsi enaki v sloveniji.. in nekateri na to opozarjamo.. kaj pa drugi pocnete?

Komentarji so zaprti.