had blog roni kordis had blog roni kordis

Prva pomoč – boš uspel/a rešiti življenje?

Ali boš ostal v blodnjaku? Zanimiv test iz prve pomoči! Predvsem pa nas spomni na stvari, ki smo jih že pozabili.
Priznam, meni bi ponesrečenec umrl!

  1. Samo ena izmed banalnih napak v vprašanjih:

    Prvo se pogovarjaš z njim pa mu poveš, kako si vešč ipd. a kasneje greš preverjati, če ponesrečenec diha :) kako se je potem lahko pogovarjal s tabo 1 minuto prej? :)

  2. imaš prav….meni je poškodovanec izdihnil, doživela sem šok in rešilc je mene odpeljal.

  3. @nada: imava sreco, da ni toliko taksnih nesrec in da nisva ravno prisotna pri njih :)

  4. Meni je sicer preživel, ker vem kako naj bi šla teorija, bi pa v praksi verjetno kaj storil malo drugače

  5. HAHA! Ko ga pa vprašaš, če želi, da mu pomakaž pa ne prikima in ne ohromi? Test je malce zgrešen. Ne vem zakaj nas učijo, naj najprej pokličemo NA POMOČ nato pa naročimo nekomu naj pokliče 112. Najprej nimaš informacije, potem pa jo kar imaš. Jaz bi sam klical 112, potem na hitro pogledal kako je s ponesrečencem. Sam in z očividci bi med čakanjem na reševalce začel oskrbovati ponesrečenca. Če bi bil v bližini avtomobila bi takoj naročil 4im naj ga pomagajo previdno odnesti od vozila, ker bi lahko imel poškodovano hrbtenico. Potem pa tako dalje….

  6. Mitja, ne razumem, zakaj bi moral stran od avtomobila, če ima poškodovano hrbtenico. V tem primeru ga ne smeš niti malo premaknit. Razen seveda, če mu moraš dati umetno dihanje, ker je pač prednostno, da preživi.

  7. Stran od avtomobila, če je nevarnost, da se avtomobil vname. Zato pa bi ga nesli 4je na nekakšno nahitro improviziranih nosilih ali kaj podobnega.

Komentarji so zaprti.