had blog roni kordis had blog roni kordis

Slovenija spet “zmaguje”, spet smo “prvi”

Letna stopnja inflacije v Sloveniji je bila namreč 6,4 odstotka, kar nas uvršča na prvo mesto med držvami z uvedenim eurom. Lahko se seveda tolažimo, da v EU obstajajo držve, ki imajo višjo inflacijo kot mi: Estonija – 11,3 odstotka, Bolgarija – 11,7 odstotka, Latvija – 15,6 odstotka.
Pomembno je, da se borimo proti tajkunom, da bodo vrtci brezplačni in da bodo imeli srednješolci zastonj prehrano. Da se bosta slednji stvari začeli uveljavljati leta 2010, ko Janša ne bo več premier, pa je povsem nepomemben podatek.

Po eni strani si prav želim, da bi dobil še en mandat in da bi moral svoje obljube, ki jih daje sedaj, “v predvolilne času”, uresničiti. Ampak verjetno bi bilo enako, kot je v tem mandatu, ko je tako veliko obljubljal, naredil pa, hmmmmmmm, kaj že? Me kdo spomni prosim? Aha, notarske tarife so se pocenile, ukinil je nalepke za avte, hmmmm, še kaj? Da ne pozabim, RTV prispevek se je znižl, oz. ni se znižl, samo ni šel gor, kar je isto za nekatere! Držva se je začela umikati iz gospodarstva, kao in seveda ne moremo mimo boja proti klientelizmu in korupciji, ki ga je začel ravno v pravšnjem času za volitve. Ampak Slovenci smo kot zlate ribice, hitro pozabimo, tako da je ta taktika samo trenutno uspešna!

 1. Ma no, tudi jaz sploh nisem naklonjena tej vladi in tudi po svetovnem nazoru sem “leva”, ampak nekatere stvari so pa vseeno naredili. Recimo sprejeli so zakon o istospolnih partnerskih skupnostih, ki je resda pomankljiv in jim ne ureja vseh pravic, a nek napredek je. Medtem ko so prejšnji dvanajst let to samo obljubljali in imeli vedno polna usta strpnosti do drugače mislečih.

  Potem, če pogledava na področje kulture, je res da je zdaj štala na Filmskem skladu, a če se spomnim obdobja ministrovanja Jožefa Å kolča (pustiva Andrejo Rihter ob strani), je (sicer arogantni) Simoniti neprimerno boljši.

  Korupcija je pa bila takrat in je tudi sedaj. ;)

 2. @leila: mas prav… z zakonon o istospolnih partnerskih skupnostih so res naredili neki za vecino slovencev – lol… me pa veseli, da so s tem teb polepsal zivljenje ob 6.4 odstotni inflaciji….

 3. Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti pa res bistveno vpliva na življenje povprečnega slovenca, podobno kot filmski sklad. Plače in inflacija sta ob tem minornega pomena. Ne me jebat s takimi no.

 4. Saj so se tudi geji pritoževali nad sprejetim zakonom, da je pomankljiv. Hočem povedat samo to, da ni res, da niso v svoji vladavini naredili čisto nič koristnega. Ta zakon sem navedla le kot primer, da nekaj so naredili. Pa BTW, tudi meni se ni nič izboljšalo s tem zakonom, imam mož, če smo že pri tem. :)

  Glede inflacije se pa strinjam. Kruh si od zdaj naprej pečem kar doma. :)

 5. @leila: kruh tudi jaz ze neki casa pecem doma… no vidis… nekaj so pa le naredili – postali smo ze peki ;)

 6. Je pa res malo čudna primerjava, ne paše v kontekst. To je bilo napisano kot odgovor Hadu, kaj so uresničili v tem mandatu. :)

 7. @niko: ja to je zdaj trend… rataj gay in posnami film… thats tha point! :D

 8. @leila: no… upam, da si mislila to ironicno… kakorkoli… nic nimam proti istospolnih partnerstvih in bednih slovenskih filmih… za oboje sem happy, ce tega ne vidim…

 9. @vasijav: Greva počas…na začetku sem napisala, da jaz te vlade NE podpiram in da mi ni všeč inflacija. (sej nobenemu ni) Tisto spodaj sicer ne paše v kontekst in je v primerjavi z inflacijo res majhnega pomena, a to je bil samo odgovor na to kaj od napovedanega so uresničili. Beri: Ni treba vsega kritizirati. Niti nisem hotela povezovati tega z inflacijo, povedala sem samo to, kar so v tem mandatu uresničili. Je pa butasto izpadlo, to sem ugotovila takoj, ko sem oddala komentar. :lol:

 10. @leila: odkar si to napisala se nekak ne moram losat filinga, da je sedanja vlada vse to naredila lih zaradi sebe… zgleda da so med njimi sami gayi in patoloski laznivci, ki so pravzaprav super pisci scenarijev in nekih tric trac zadev – no, to kar je dons… prazaprav ja… imas prav! se kok prav imas! torej: buzeranti & patoloski laznivci… to je to!

 11. Lej, med poslanci SDSa ziher ni nobenega geja. Grem stavit jurja (v evrih). Pravzaprav so celo šovinistični do njih (recimo Pavel Rupar). Ta zakon so sprejeli zato, ker je na njih pritiskala EU. Sprejeli so ga pa.

  Glede Simonitija pa sem samo rekla, da je boljši v primerjavi s Å kolčem.

  Ne sekiraj se, kmalu bodo volitve. :)

 12. @leila: sej se ne sekiram… volit pa tudi ne bom sel,… vseeno pa se vedno mislim, da so vsi buzeranti (ker nas buzerirajo) in patoliski laznivci…

 13. @had glavno da se borimo proti tajkunom ? bravo.. najbrž ne veš resnice in verjameš samo medijem!!!!

  Nihče pa se ne zaveda, da so zgradila ta podjetja polovico slovenskih cest, polovico naselij in navsezadnje zaposlujejo preko 10000 ljudi.

  mimogrde ta podjetja za moje pojme naredla več kot trenutna vlada.. kradejo pa oboji :)

Komentarji so zaprti.