Letna stopnja inflacije v Sloveniji je bila namreč 6,4 odstotka, kar nas uvršča na prvo mesto med držvami z uvedenim eurom. Lahko se seveda tolažimo, da v EU obstajajo držve, ki imajo višjo inflacijo kot mi: Estonija – 11,3 odstotka, Bolgarija – 11,7 odstotka, Latvija – 15,6 odstotka.
Pomembno je, da se borimo proti tajkunom, da bodo vrtci brezplačni in da bodo imeli srednješolci zastonj prehrano. Da se bosta slednji stvari začeli uveljavljati leta 2010, ko Janša ne bo več premier, pa je povsem nepomemben podatek.

Po eni strani si prav želim, da bi dobil še en mandat in da bi moral svoje obljube, ki jih daje sedaj, “v predvolilne času”, uresničiti. Ampak verjetno bi bilo enako, kot je v tem mandatu, ko je tako veliko obljubljal, naredil pa, hmmmmmmm, kaj že? Me kdo spomni prosim? Aha, notarske tarife so se pocenile, ukinil je nalepke za avte, hmmmm, še kaj? Da ne pozabim, RTV prispevek se je znižl, oz. ni se znižl, samo ni šel gor, kar je isto za nekatere! Držva se je začela umikati iz gospodarstva, kao in seveda ne moremo mimo boja proti klientelizmu in korupciji, ki ga je začel ravno v pravšnjem času za volitve. Ampak Slovenci smo kot zlate ribice, hitro pozabimo, tako da je ta taktika samo trenutno uspešna!