had blog roni kordis had blog roni kordis

Microsoft Office Live Workspace

Microsoft Office Live Workspacehttp://workspace.officelive.com je Microsoftova novost in “nekakšna spletna nadgradnja” Offica. Omogoča shranjevanje in izmenjavo dokumentov preko spleta?!
Zakaj hudiča bi človek uporabljal Microsoftovo orodje, če obstaja Google Docs, ki mi omogoča veliko več. Omogoča mi celo kreiranje novih dokumentov, kar Office Live Workspace ne omogoča. Ali pa samo jaz nisem uspel najti te funkcije??

Kot vsaka novost, me je tudi ta nov “izdelek” Microsofta pritegnil. Ker sem uporabnik Google Docsov, me je zanimalo, kako izgleda “podobna” stvar pri Microsoftu. In bil razočaran. Že sama registracija je precej zakomplicirana, da o vseh potrditvah in ostalem niti ne pišem. In ko mi končno uspe vse skupaj “nastaviti”, ugotovim da sem precej površno bral tekst in da Workspace ne omogoča kreiranja novih dokumentov, ampak samo shranjevanje in izmenjavo!
Ok. Naložim si še “connector”, ki poskrbi, da lahko podatke iz Worda, Excela, itd. shranjuješ direktno v Workspace. In to deluje brez problema.
Kaj pa uporabniki, ki ne uporabljajo monopolista? Ah, marginalci za Microsoft. Le kdo bi pomislil na njih.

Zanimiv je tudi prevod dela teksta:
“By combining the rich client experience of Microsoft Office with flexible, intuitive service offerings, we’re providing seamless computing experiences for our 500 million Office users worldwide.”
“Z združevanjem izkušnje bogatih odjemalcev zbirke Microsoft Office in prilagodljive, intuitivne ponudbe storitev zagotavljamo 500 milijonom uporabnikom programov Office po svetu preprosto računalniško izkušnjo.”

 1. rich client=bogati odjemalec (v nasprotju s thin clientom, tankim odjemalcem); prevod je povsem pravilen.

 2. izkusnje bogatih odjemalcev ali bogate izkusnje odjemalcev?

  mogoce pa sem samo jaz napacno razumel vse skupaj :)

 3. pisuka poldi.. ker tole mi je bilo pa cist cist strange..

  hvala za razlago! dolzan sem ti pivo!

 4. Pri google docs me moti da Spreadsheet ne omogoča filtriranja, kot ga imaš npr. v exelu. Za mene ključna funkcija.

 5. @polde: imas obcutek, da me res zanima tvoje mnenje? ali pa mi bos povedal, kaj naj pisem, oz. kaj naj ne?

 6. Jaz ne razumem a ljudje res ne preberete kar piše? Na prvi strani lepo piše da je namenjen shranjevanju dokumentov. In dejstvo je, da Microsoft podpira svoj Office suite in dvomim da bo v prihodnosti naredil brezplačno spletno alternativo.

  Glede smiselnosti uporabe nečesa tako zaenKur* kot je Google Docs pa raje ne bi pisal. Vsaj najdi kakšno konkretno alternativo, ki omogoča da dokument celo napišeš in oblikuješ, morda .

  Mi je pa ideja za Workspaceom od Microsofta odlična. Velikokrat se zgodi da bi rad s kom napisal dokument, pa je pač na drugi lokaciji in med nama ni npr. SharePointa. Ga pa moram še sprobat :).

 7. @Polde …hehe… se strinjam, to ni vec blog, ampak kopiranje postov iz ene sajte ali bloga na drugo.

  Včasih ko sem prisrfal na ta blog so bili posti res odlični in unikatni, sedaj preberem nekaj, kar sem že drugje 5x!!!

 8. @had
  Evo, če znaš uporabljati najdi…Tole sem našel v 3 sekundah.

  Tudi druge poste, sem videl vsaj 5x zapisane na drugih blogih..

  1. Fafanje, oz. felatio, oz. oralni seks povzroča raka v ustni votlini
  2. Tokio hotel v Ljubljani
  3. Ni zapadlo pol metra snega

  Naprej pa sam preveri koliko si kvaliteten!

 9. @mihec: no pa greva..
  5x ni enako 2x.. ampak nic hudega..
  objavil sem pred konzolo.. ampak tudi to ni nic hudega..
  in ups.. objavil sem tudi pred mojim mikrom.. sicer za samo 8 minut, ampak nic ne de..
  no, cakam da pokazes, kje si to se videl.. gremo!

  1. Fafanje, oz. felatio, oz. oralni seks povzroča raka v ustni votlini
  2. Tokio hotel v Ljubljani
  3. Ni zapadlo pol metra snega

  linki so pomembni.. pokazi mi jih, pa ti bom verjel.. bo slo? in poglej se zraven datum objave..

  in ja, verjetno je res ze kdo pisal o tokio hotelu in verjetno tudi o fafanju in o snegu tudi..

  ko jaz pridem v tujo hiso ne pizdim nad njihovimi slikami, ce niso povsem unikatne, niti ce se peljem s prijateljem v avtu se ne razburjam, zakaj nima drugacnih sedezev kot ostali..

  p.s.: o kvaliteti pa ne bi sploh.. a prav..

 10. @had poisci si!!! Ce ne verjames pa kot sam pravis nic hudega!

  Vidim, da zelo nerad kritike sprejemaš!

 11. @mihec: ljubim kritike.. ampak ne pavsalnih.. iz kritike se veliko naucim.. ampak taksne, kot je bila tvoja zgornja, ne morem jemati resno..

  ti si meni ocital, da si videl to ze drugje.. zato sem te vprasal kje.. nasel si dva linka, ki sta bila objavljena za menoj.. potem pa mi ocitas se ostale objave.. in jaz te prosim za linke, da bom vedel, da res kopiram od drugih in da sem nicvreden.. bo slo?

 12. Zakaj je pa zdaj datum problem ?.. so pače nakateri pisali leto pred teboj ? Te to moti, da imas tako stare novicke in poste ? Zakaj nisi o tem pisal, takrat ko nihce ni ? Mogoče preprosto zato, ker ne najdes ideje ? Vsekakor se posti ponavljajo, razen nekaj blogerjev v Sloveniji, ima res zakon poste!

  Ne razumem kaj je problem, od nekje prevzet in preuredit novicko ? Sestavi sam kaj!

 13. @mihec: se enkrat.. podaj linke.. kje si videl tiste zapise? ce si jih prebral, pa se bos ja spomnil, kje je bilo to, kajne?

  datum objave.. ce nekaj objavim pred drugim in mi ti reces, da si to ze videl, si v nasprotju s svojo trditvijo.. ali pa ti mogoce to ni jasno?

  kje je kdo pisal kaj o fafanju leto pred menoj (govoriva o raku in fafanju)
  kje je kdo pisal o snegu na prhovcu leto pred menoj??
  kje je kdo pisal o tokio hotelu sredi ljubljane??

  podkrepi svoje trditve z linki, oz. dokazi.. upam, da ti je sedaj jasno..

  seveda.. glede na tvoje ime, mihec, sklepam, da bi ti rad bral moje osebne stvari, kot dela veliko blogerjev.. zato ti svetujem, da si vzames cas za njih in jih obcudujes.. in tam bos nasel unikatno vsebino, ki si jo tako zelis..

  se enkrat.. o cem in kako bom pisal, bom odlocal sam.. ne ti, ne kdo drug, mi ne bo povedal kaj lahko in kaj ne.. upam, da se tukaj razumeva.. in da ti je to jasno..

  ko bos napisal kritiko, ki bo imela smisel, pa bom razmislil, ce res ne delam cesa narobe.. razumes?

 14. lool, kaj ti ne razumeš, da si sam poišči ? Če te tako zanima boš malo poklikal kajne ? Jaz sem prebral to pred tvojim postom, o tem pa se je pisalo že lansko leto.

  Če potrebuješ dokaz, si ga poišči sam… malo prebrskaj po agregatorjih pa iskalnikih… bo šlo ? Res misliš, da sem tako butast, da bom sedaj brskal po spletu in ti iskal link ? Alo naredi si to za domačo nalogo, mogoče mimogrede najdeš kje na kakem drugem blogu kaj kvalitetnega za skopirat …

 15. @mihec: a imas ti res obcutek, da mene to zanima? ocitno me ne, ampak glede na to, da ti tezis s tem, te prosim za podkrepitev podatkov.. ampak ti ocitno ne gre od rok..

  res mislim, da si se bolj butast, ker ne najdes stvari, ki mi jo oporekas.. glede na to, da si mi podal dva linka, ki sem ti ju anuliral, sem bil preprican, da ves o cem pises..

  ampak sem se motil.. kajne mihec..

 16. Zakaj mi pa ne gre od rok ? Ker se do sedaj nisem niti trudil. A imas ti res obcutek, da mene to zanima ? sem pač nekje bral in nisem tok butast, da bom zdaj to iskal!

  Tudi ti nisi prav pameten ronči, saj nisi sposoben napisati niti 20 stavkov, brez da ne bi nekje prej videl samo novico..

  Mimogrede se umikam iz tega sranja, veselo kopiranje in smetenje interneta ;)

 17. @mihec: ocitno te zanima.. poglej si kako vesel si bil, ko si lahko objavil dva linka.. cisti zmagovalec si bil, kajne?

  mihec, frustracije, ki jih imas, resuj kje drugje.. verjamem da obstajajo ljudje, ki ti bodo rade volje pomagali..

  “Tudi ti nisi prav pameten ronči, saj nisi sposoben napisati niti 20 stavkov, brez da ne bi nekje prej videl samo novico..”

  kaj si zelel s tem povedati???

 18. Ti si zmagovalec, vsi drugi ki pač tebi nismo všeč smo luzerji!

  veselo kopiranje in smetenje interneta

 19. @mihec: “Mimogrede se umikam iz tega sranja”

  ocitno se ne.. :)

  ti meni nisi vsec? hmm.. mihec, le zakaj bi mi bil ti vsec? ves, priznam, moski mi niso vsec.. na zalost.. upam, da nisi prevec razocaran sedaj..

 20. loool… kako si zabit :) ne razumeš kako je bilo mišljeno a ?

 21. @mihec: vprasanje je, kaj si ti hotel povedati, pa nisi znal.. ne pa ali jaz ne razumem, kako ti razmisljas.. ti pa verjamem, da imas probleme z izrazanjem..

 22. Itq vse posiljas k zdravniku, mogoce bi ga moral sam obiskati!

  In kako se drugače napiše, če ti pač sogovornik ni všeč ?

  Mimogrede, se niti ne trudim pisati slovnično pravilno, ker v komentarjih tega nihce ne počne!

  Sem pa opazil, če kdo napiše, kaj čez tebe, čez tvoj blog, takoj udariš nazaj! Ti moraš bit res cool (poglej v slovar, kaj to pomeni, ker ved, da ti anglescina dela probleme)!!!!

  P.S In kako napreduje tvoje znanje angleščine ?

  Enjoy (poglej v slovar, kaj to pomeni)

 23. No, saj te imam dovolj, saj veš kako pravijo: “ta pametn odneha”

Komentarji so zaprti.