Microsoft Office Live Workspacehttp://workspace.officelive.com je Microsoftova novost in “nekakšna spletna nadgradnja” Offica. Omogoča shranjevanje in izmenjavo dokumentov preko spleta?!
Zakaj hudiča bi človek uporabljal Microsoftovo orodje, če obstaja Google Docs, ki mi omogoča veliko več. Omogoča mi celo kreiranje novih dokumentov, kar Office Live Workspace ne omogoča. Ali pa samo jaz nisem uspel najti te funkcije??

Kot vsaka novost, me je tudi ta nov “izdelek” Microsofta pritegnil. Ker sem uporabnik Google Docsov, me je zanimalo, kako izgleda “podobna” stvar pri Microsoftu. In bil razočaran. Že sama registracija je precej zakomplicirana, da o vseh potrditvah in ostalem niti ne pišem. In ko mi končno uspe vse skupaj “nastaviti”, ugotovim da sem precej površno bral tekst in da Workspace ne omogoča kreiranja novih dokumentov, ampak samo shranjevanje in izmenjavo!
Ok. Naložim si še “connector”, ki poskrbi, da lahko podatke iz Worda, Excela, itd. shranjuješ direktno v Workspace. In to deluje brez problema.
Kaj pa uporabniki, ki ne uporabljajo monopolista? Ah, marginalci za Microsoft. Le kdo bi pomislil na njih.

Zanimiv je tudi prevod dela teksta:
“By combining the rich client experience of Microsoft Office with flexible, intuitive service offerings, we’re providing seamless computing experiences for our 500 million Office users worldwide.”
“Z združevanjem izkušnje bogatih odjemalcev zbirke Microsoft Office in prilagodljive, intuitivne ponudbe storitev zagotavljamo 500 milijonom uporabnikom programov Office po svetu preprosto računalniško izkušnjo.”