Peticija za začasno prepoved namernega sproščanja gensko spremenjenih rastlin v okolje

8 Responses to Peticija Zares

 1. Dejan Kaloh pravi:

  Mislim, podpiram vsako dobro idejo, ki bo prinesla kaj pozitivnega v slovenski in globalni prostor, a zdi se, da so zaresovske peticije kar nekaj in zgolj poskus nabiranja političnih točk. Kot da bi denimo rekel: peticija za permanentno neosnažvanje travnikov, v svrho nabiranja regreta… Res zaresna politika…

 2. had pravi:

  @dejan: lahko bi se strinjal s teboj.. ampak se ne morem.. iz preprostega razloga.. si prebral peticijo in vse ostalo, kar je zapisanega na to temo.. no, verjamem, da si marsikdo zeli, da bi bili slovenci podobni americanom, sam pa si tega ne zelim.. in zatorej sem za taksno peticijo

 3. ElQurc pravi:

  “šlang” cvetka #4 je natera žlahto k podpisovanje: #14, #22, #5940, #8364 – ostali še podpisujejo !

 4. had pravi:

  @bashi: hvala za ta link.. slisal sem veliko o tej dilemi, ki je bila tudi v odmevih in o kateri so govorili tako strokovnjaki, kot tudi biokmetje..
  ce je v igri res samo ena sorte koruze, potem je taksna peticija lahko res pod vprasajem.. ampak glede na to, da so nase podnebne razmere precej drugacne, kot so bile, bo verjetno potrebno tudi to upostevati..
  sicer pa verjetno ti ves veliko vec o tem.. hvala

 5. Bashi pravi:

  Ni za kaj, vedno rad promoviram pozitivne vplive svoje stroke :D
  Največji problem mislim da je v nevednosti, pa ne ljudstva, ampak tistih, ki sestavljajo takšne peticije…
  Jaz osebno sem za rabo GSO na ta način, ker s tem zmanjšamo količino pesticidov, ki se jih ob klasičnem zatiranju škodljivcev nasuva po njivah. ŽAl je pa negativna stran to, da bo evolucija ravno tako kot proti umetnim strupom ustvarila žužke odporne na “GSO” (BT toksin, o katerem piše prof. Dolinar).

 6. rabm pravi:

  had…a nisi ti bil apolitičen?!
  GSO bo k nam prišla na tak ali drugačen način. Nihče nas ne bo vprašal ali si tega želimo ali ne.
  Had a veš, da je skoraj vsa soja gensko modificrana? Iz soje pa se dela ogromno stvari…
  LP!

 7. Herkul pravi:

  Kje je peticija proti Zaresovskim peticijam?

  Spama njihovih peticij imam več kot spama prodajalcev viagre in nigerijskih prevar (ta peticija je od ustanovitve stranke verjetno že vsaj 524.).

  Me zanima če obstajajo kje kakšne črne liste slovenskih ‘mail prevar’ med katere bi tole lahko uvrstil… poleg naprimer najbolj znane oddaje legla kužkov in darovanja za kar nekaj hudo bolnih deklic (za katere ni nihče nikoli slišal, tudi podpisani zdravniki ne)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.