had blog roni kordis had blog roni kordis

Materinski dan – 25. marec

Materinski dan lani, ko sem se spraševal zakaj ta praznik:

Koliko mladih žensk se v sedanjem času odloči, da bodo imele otroke? Kako držva pomaga pri tem? Kako si naj mlada družina kupi stanovanje, kjer bodo živeli in uživali družinsko življenje?
Na žlost ne gre, oz. gre z zelo velikim odrekanjem za naslednjih 20 let! Namesto da bi držva s programom poskrbela za nataliteto Slovencev, jih to ne zanima, razen, da pridigajo o tem! Zakaj je cena vrtca tako visoka? Zakaj je hrana za otroke tako draga? Zakaj so obdavčene otroške stvari?


Držva je v tem letu naredila korak naprej. Omogočila bo zastonj vrtce za drugega otroka (in vse naprej) ki bo v vrtcu istočasno s prvim, od 1. septembra 2008 dalje. Vendar se mi zastavlja vprašanje, komu pride prav tak zakon?
Samo tistim osebam, ki se odločijo za “zaporedje otrok”. Namreč v primeru, da se odločiš za otroka v obdobju štirih let in daš otroka v vrtec pri dveh letih, potem v tem času pri dveh otrocih ne plačaš samo enega leta vrtca. In smo spet na začetku poti, ko se za velikimi besedami skriva bolj malo.
Vse ostalo, kar sem omenjal lani, se ni spremenilo, vsaj ne na boljše.

Ampak da ne bom tako črnogled. Čestitke vsem, ki praznujejo materinski dan!

Kdaj pa moški v Sloveniji praznujejo očetovski dan?? Imam občutek, da smo prikrajšani pri praznikih, mar ne? Lahko bi si izborili kakšen svoj praznik??

 1. za otroke sem se odločila popolnoma brez vsake računice. Prvi se je rodil, ko sem bila še študentka, mama ni govorila z menoj, mož je bil pri vojakih .-(
  Bilo je….čudno nenavadno :-)
  Potem smo gradili hišo in denarja je bilo kot pečka, hehe…
  Ampak…NITI enkrat samkrat nisem imela občutka, da delam narobe, da me otrok za karkoli prikrajša.
  NITI danes, ko v bistvu nikoli ničesar nimam, ker otrokom pomagam- tako in drugače.
  Pa to ne govorim zato, da bi izpadla uboga žrtev, ampak zato, ker – taka pač sem.
  otrok mi strašno veliko pomeni.
  In zato, ker jih imam, NIKOLI ne jamram.
  Jamrajo kvečjemu oni, ker imajo mene :-)
  :-)

 2. Kaj ko bi ti vsaj 1x v svojem življenju ne kompliciral in sprejel zadeve takšne kot so!

  Če nimaš denarja, otroka ne imej! Kot, da ti je kriva držva, da si bogi!

 3. @tine:
  “Kot, da ti je kriva držva, da si bogi!”
  imas obcutek, da sem res bogi?

  in ja, lahko sem ovca, kot si ti in sprejmem vse, kar mi kdo rece, kajne? a to pomaga? to verjetno lahko poves iz prve roke..

 4. @had bogiiii, bogiii a buci buci.. upam, da sem te potolažil!

 5. lool.. oprosti, če si iz revne družine in so te poslali za “hlapca” !!

 6. Tine, malo nivoja ne bi škodilo. Mnenje lahko izražš tudi na kulturen način. Pristop “če nimaš denarja, pa ne imej otroka” je pa povrh vsega še butast. Kot da imajo ljudje otroke, zato ker imajo denar. Da ga nimajo slučajno zato, ker hočejo otroka?

  In če hočeš otroka, nimaš pa denarja, kljub temu, da bi držva lahko pomagala v duhu spodbujanja natalitete, se lahko človek pritoži, ne? Å e posebej, ker držva po lastnih besedah blazno pomaga, v praksi pa ljudje vidijo, da to ni res.

 7. Glede na zadnji komentar… denar zakaj že, če je vsako delo častno???

 8. @fett vse lepo in prav, če bi had znal kdaj požreti kritiko in priznati kako napako. Tako pa je le kritičen do drugih (saj je lepo napisano v naslovu tega bloga).

  Skratka, kdor hadu nasprotuje, ga le ta nazaj na vsak način zabije pa četudi ima bralec prav!

  Samo moje mnenje..

 9. ne mislim braniti hada, to se mi ne zdi potrebno, saj ni otrok ;). In v principu se celo strinjam s tabo — lahko bi priznal napako in požrl kritiko. Ampak. Nikakor ne razumem, kje naj bi naredil napako, ki bi jo moral priznati? V postu ni naredil napake. In katero kritiko naj bi požrl? Komentar, ki vsebuje stavek “če nimaš denarja, ne imej otrok” (in eno žlitev) po nobenem objektivnem kriteriju ni kritika, ampak traparija iz ust nezrele osebe.

  Ko praviš, “kdor hadu nasprotuje, ga le-ta zabije, pa četudi ima bralec prav”; mogoče je to res (ne bi vedel), ampak tukaj nisem opazil nobenega korektnega nasprotovanja, temveč samo trapast izpad, zato se pač s tabo ne strinjam.

 10. Had, odgovor na vprašanje, kdaj praznujete: lahko 15. junija ko nej bi bil ‘dan očetov’, lahko na 10. marca (se mi zdi?) ko je 40 mučenikov. Ampak kdor bo praznovov dan očetov bo spet označen za jenkija (ker zadnje čase opažm, da za praktično vsak praznik vrli slovenceljni napišejo, da je ‘jenkijevski’?!), kdor pa 9. marec pa za staromodnež. Torej si bo treba neki novega zmislit? :P
  res pa je neki – vi niste rabili si izborit enakopravnosti (naš 8. marec) in vaše ‘seme’ vas tudi k ničemur ne obvezuje (naš 25. marec ;) )
  (ne vzet kot žlitve, prosim)

 11. @fett sama ne podpiram Tineta, ki ima osoren nastop, vsekakor pa “bralci” dobijo večji filing zajebavati had-a, ker je do svojih napaka zelo trd!

  Kaj drugega lahko človek pričakuje kot neko drkanje, če se oseba dela vzvišenega ?

  Pa še en primer: pred časom je pisal o neki temi in neki bralec je samo povedal, da je to nekje že bral.. had pa ga je pričel samo poniževati.

  Ponavadi je tako kot delaš s sočlovekom, tako ti je vrnjeno!

  lp

 12. No pa še to sem pozabila povedati, da sramota, da se had zapleta z otroci, ki so lahko stari 10,11,12.. let. Navsezadnje lahko, na blog uleti, kak osnovnošolec, ki ima preveč časa…!

  Mislim, da bi se lahko had, ki je nekoliko starejše take poste preskočil, kot pa da si z pobrteniki podaja besede! Sramota za odraslega človeka!

  lp

 13. Had, najbolj prav pride ta novi zakon o vrtcih nam, ki imamo dvojčke :)

  Sicer pa nima smisla računati in pričakovati od držve, da bo kaj dala ali poskrbela za dobrobit mladih družin. Če bi sam kalkuliral, ali se mi finančno splača in izide imeti otroke ali čakati, da mi držva dá ali subvencionira stanovanje, bi umrl brez potomcev. Pač, enkrat je tudi potrebno skočiti v vodo in se tako hitreje naučiti plavati.

 14. @anka: poglej si tinetov prvi komentar.. jaz sem svoj zapis vsaj argumentiral.. in ja, to je moje, subjektivno sicer, mnenje..
  kaksne veze ima starost komentatorja sicer ne vem, ker me niti ne zanima ali je to 12 letnik ali pa nekdo, ki jih ima vec od mene.. ce mi lahko razlozi stvar, kje ljudje delajo narobe, oz. zakaj nimajo vec otrok, potem je lahko tudi 8 let star..
  sramota? meni se ne zdi.. in ce svoj odgovor argumentiras tako, da bo nekaj pametnega v njem, potem ti bom verjel..

  p.s.: a je to nakljucje, da je tvoj IP naslov enak Tinetovemu?? LOOOL
  mama? sestra? ali samo drugo ime, da poskusas dokazati nekaj, kar ti ni uspelo?? in jaz trosim cas zate :) LOOOL

 15. @mason: s tem se strinjam.. res je.. sicer se bo slisalo malce cudno, ampak se vedno trdim, da so zenske vec vredne kot moski.. iz preprostega razloga.. ker podarite otroku zivljenje.. in prav je, da imate vec praznikov.. moski ga imamo itak skoraj vsak dan..

  @mbastudent: vidis, na to nisem pomislil.. ampak je pa kul varianta.. imas pac tri naenkrat..

 16. @anka: “Kaj drugega lahko človek pričakuje kot neko drkanje, če se oseba dela vzvišenega ?”

  imas obcutek, da sem se delal vzvisenega? mi lahko pokazes, kje, oz. iz katerega dela komentarjev se to vidi?

  “Pa še en primer: pred časom je pisal o neki temi in neki bralec je samo povedal, da je to nekje že bral.. had pa ga je pričel samo poniževati.”

  in taista oseba mi ni znala pokazati, kje je to videla, kajne? in je se vedno trdila, da je to videla.. podobno kot tajkuni, jetiji ali pa nlp-ji, kajne?

  lahko pa seveda konkretno poves, ce se ti zdi vladni program za spodbujanje natalitete v redu, oz. ce je zakon o zastonj vrtcih res uporaben?

 17. @had vsekakor si zelo sporna oseba, to priča tudi vse več komentatorjev!

  Zdaj pa imam dovolj, ker itak vedno obračaš stvari, sebi v prid!

  lp

 18. @anka: lepo, da pomagas svojemu … (vstavi po potrebi).. to spostujem.. vendar, ce me poskusas diskreditirati, potem me poskusi z argumetni.. kar se me seveda da.. blog je moja zabava in nic drugega.. komentarji pa niso odraz spornosti osebe.. lahko pa bi bil vsak zapis taksen, da bi bilo veliko komentarjev, vendar to ni moj namen..

  “Zdaj pa imam dovolj, ker itak vedno obračaš stvari, sebi v prid!”

  a bi moral sam sebe v hrbet zaklati, al kako?

Komentarji so zaprti.