Materinski dan lani, ko sem se spraševal zakaj ta praznik:

Koliko mladih žensk se v sedanjem času odloči, da bodo imele otroke? Kako držva pomaga pri tem? Kako si naj mlada družina kupi stanovanje, kjer bodo živeli in uživali družinsko življenje?
Na žlost ne gre, oz. gre z zelo velikim odrekanjem za naslednjih 20 let! Namesto da bi držva s programom poskrbela za nataliteto Slovencev, jih to ne zanima, razen, da pridigajo o tem! Zakaj je cena vrtca tako visoka? Zakaj je hrana za otroke tako draga? Zakaj so obdavčene otroške stvari?


Držva je v tem letu naredila korak naprej. Omogočila bo zastonj vrtce za drugega otroka (in vse naprej) ki bo v vrtcu istočasno s prvim, od 1. septembra 2008 dalje. Vendar se mi zastavlja vprašanje, komu pride prav tak zakon?
Samo tistim osebam, ki se odločijo za “zaporedje otrok”. Namreč v primeru, da se odločiš za otroka v obdobju štirih let in daš otroka v vrtec pri dveh letih, potem v tem času pri dveh otrocih ne plačaš samo enega leta vrtca. In smo spet na začetku poti, ko se za velikimi besedami skriva bolj malo.
Vse ostalo, kar sem omenjal lani, se ni spremenilo, vsaj ne na boljše.

Ampak da ne bom tako črnogled. Čestitke vsem, ki praznujejo materinski dan!

Kdaj pa moški v Sloveniji praznujejo očetovski dan?? Imam občutek, da smo prikrajšani pri praznikih, mar ne? Lahko bi si izborili kakšen svoj praznik??