had blog roni kordis had blog roni kordis

Qollective – animirane risanke iz Slovenije

Ali ste vedeli, da animirane risanke delajo tudi v Sloveniji? Qollective je kriv za to! Njihove projekte si lahko ogledate tudi na YouTubu.
Vendar imajo fantje en zelo velik problem, katerega je zakuhal Vasko Simoniti in Filmski sklad – denar. Kajti za animacije so potrebne ure in dnevi in tedni in meseci dela. Ampak to je že drugo poglavje. Rajši si oglejte trailerje risank: Errol & Flint, WAI, Biba Malčka…

The BeBuzz Teaser – “Give US a lot of MONEEEEY”

The BeBuzz in The Tree House

Thumbelina “Persuasion”

Errol&Flint “Abyss”

 1. Vse cestitke! In en velik minus za drzavo, se strinjam.

  .::PiPi::.

 2. Začetki te zgodbe segajo vsaj tja nekam v leto 2003. No, vsaj takrat sem jaz videla prve trailerje od Bebuzz, pa sem potem nekako izgubila sled za njimi. :( Lepo je videti, da avtorji vztrajajo in risanke so prav simpatične. Qollective in Gorazd, če tole berete: kapo dol!

 3. Qollective je ena izmet tistih podjetij, ki so 5 let nazaj neki obetali, danes ocitno so sicer vecji kot prej, ampak…. In ni problem sklada. No tudi I guess.

  Problem je v tem, da so se vzporedno na pol skregali s vsaj polovico lokalnih ustvarjalcev na teh podrocju, cel kup ljudi je sodelovalo v early stages in niso, recimu temu, dobili kaj dosti v zameno za sodelovanje in tako naprej. Fajn bi blo, da jim uspe, mogoce se zdej kaj drugace obnasajo, ampak kaksna blazna poslovna ali produkcijska cvetka niso.

  Vseeno zelim, da jim uspe. Sam sicer nikoli nisem delal z njimi, a slab glas seze v …. Ce jim uspe, bo moj otrok takoj dobil bibuz DVD.

 4. Mogoče ni odveč omenit, da so tudi pri teh risankah fizikalci outsourcani na vzhodu.

  Podobno kot pri konfekciji “Designed in USA made in China”

 5. Verjetno poleg tega, da jim Simoniti ne namenja ravno bajnih vsot, bi se morali malo bolj angažirati v samopromocijo oz. v samoprodajo. Res da animacija zahteva veliko stroškov, predvsem hardwersko opremo, ampak videti je, da je ekipa sposobna narediti resnično dobre risanke in če bi jih morda znali bolje tržiti, bi lahko veliko več izvekli od kakih založnikov?

  Moje mnenje, morda se motim :)

 6. risanke so svetovne! kr ma me, da bi vse pustu in se začel učiti program Maya, da bi lahko sodeloval z njimi…

 7. želim jim da jim uspe, dosti od tega pa ni odvisno od denarja, ampak od njihove poslovne politike. denar se potem že najde.

  en primer. testno so bili kontaktirani iz strani ene mame, ki si je seveda želela več risank in ji še do danes niso odgovorili. škoda no.

  risanke so pa obetavne. naš tamali je vsaj to eno kar smo gledali zelo lepo sprejel.

Komentarji so zaprti.