had blog roni kordis had blog roni kordis

Nov brezplačni časopis V času

Očitno so brezplačni časopis profitabilni. Najprej Žurnal, potem Blogorola, Slovenski tednik, Spletne novice in od petka naprej V času.
V času, katerega izdajatelj je Sakra d.o.o., izide v nakladi 350.000 izvodov. Za njegovo oglasno trženje skrbi Smiljan Mori Success Systems d.o.o. (vedno sem bil prepričan, da je lahko ime firme, oz. d.o.o.-ja samo v slovenskem jeziku, ampak očitno sem se motil!).

In kaj je zanimivega v tem brezplačniku? Na žlost bolj malo, ampak v poplavi teh časopisov, tega nihče več niti ne opazi. Že v uvodniku se sprašujejo kako pripraviti časopis, ki bo zanimiv, berljiv in gledljiv in bo pritegnil vse starostne generacije.
Za gledljivost so poskrbeli z veliko količino fotografij (minimalno 3 na eno stran), zanimiv pa je pripis pri nekaterih fotografijah – Foto:splet, pri nekaterih pa je še prisoten watermark – Massimo (naprimer).
Berljivost? Za to poskrbijo z rubriko Trač, kjer obdelajo Mirana Rudana, Urško Čepin in seveda slavčka Damjana Murka (btw. v Zagorju je šola s s prilagojenim programom Dr. Slavko Grum in kot otroci smo učence te šole klicali slavčki – verjetno je vsaka podobnost z Damjanom Murkom zgolj in samo naključna!?)

V času podarja tudi 100.000€! Da, prav ste prebrali. 100.000€! (to je bilo zapisano v slogu Morija). Lahko jih dobite, če pošljete SMS na določeno številko in ugotovite koliko strani ima novi tednik “V Času”. Vendar vsam svetujem branje drobnega tiska, kjer se s tem, ko pošljete SMS, strinjate, da boste vsak teden prejeli SMS-e v vrednosti 1,88€ (od 28.3. – 19.6.), s katerimi pa boste imeli 4,166% popusta pri artiklih navedenih v Pravilih nagradne igre.

Spletno mesto V času je trenutno v izdelavi.

 1. Hehe, ja, tale podpis foto:splet (beri: ukradeno) sem tudi jaz opazil. Ni mi jasno, kako se lahko folk, ki nima niti osnovnega pojma o avtorskih pravicah spravi izdajat časopis.

  (Pa da ne bo pomote, kar veliko časopisov krade fotke in tekste z neta, čeprav drugi tega ne delajo tako očitno)

 2. [(vedno sem bil prepričan, da je lahko ime firme, oz. d.o.o.-ja samo v slovenskem jeziku, ampak očitno sem se motil!)]

  hmmm mislim da je to odvisno kdaj si se registriral… tisti ki so se pred spremembo zakona menda lahko obdržijo tuje ime… ampak to imam samo v spominu nekje ;)

 3. Tuja imena sodišča dan današnji vztrajno zavračajo.
  Sprememba je bila v eni izmed neprestarih novel ZGD.

 4. Pred leti je zakonodaja dopuščala vse črke abecede, ne samo slovenske, sedaj je že nekaj let samo slo. abeceda, torej YXW odpadejo… prav tako ne-slovenska imena.
  Bedno.

 5. Urška Čepin, hja, vse kaj ima NI njeno………..

  Damjan Murko, hja (že drugič), vse kaj ima je pojavljanje v časopisu…………… A se od tega da živeti?

  Mislim pa, da je večina časopisov, še posebej ti brezplačni, en VELIK oglasni pano. Za koga? Vsak naj presodi sam.

 6. A ni imel ta Smiljan Mori neke sproščevalne metode par let nazaj. Nekaj znano mi je to ime :)

 7. Dobila sem ga v kaslc z nalepko proti reklamam. In nisem opazila, da naj bi bil nov brezplačnik, dokler nisem prebrala pri Ireni. No, očitno že zgleda kot slaba reklama.

 8. 17. člen

  (poimenovanje pravnih oseb zasebnega prava)

  (1) Firma oziroma ime pravnih oseb zasebnega prava in fizičnih oseb, ki opravljajo registrirano dejavnost, se vpiše v sodni register oziroma drugo uradno evidenco, če je, skladno s področnimi zakoni, v slovenščini.

  Vsem pač dol visi, tudi za ponos.

Komentarji so zaprti.