had blog roni kordis had blog roni kordis

George W. Bush vabljen v Zagorje ob Savi

Prvi april je mimo. Vendar včerajšnja novica, da naj bi ameriški predsednik George W. Bush prišel v Zagorje ob Savi, kamor ga vabi zagorski župan Matjaž Švagan na odkritje spomenika pokojnemu dr. Janezu Drnovšku, je bila precej podobna prvoaprilski šali. Ampak na žlost ni bila!

Ko sem novico prvič prebral, sem se nasmehnil in si mislil svoje. Me veseli da župan skrbi za tako pomembne obiske v Zagorju ob Savi. Če bi George W. Bush prišel v naše kraje, bi verjetno dobili nove cesto, na hitro bi uredili okolico in odprli vsaj par objektov, kar se ponavadi dogaja pred občinskim praznikom ali občinskimi volitvami.
Mogoče pa bi bilo vseeno boljše, če bi izpolnil obljube o odprtju mladinskega centra Vašhava, ki jih je dal že leta 2006 in so bile tudi potrjene na občini. Vendar leta 2008 se še ne dogaja čisto nič na to temo.
Mogoče bi bilo celo boljše, glede na to, da je bil v dobrih odnosih s pokojnim predsednikom, da bi upošteval željo svojcev in njegovo željo, ko ni želel pogreba z držvniškimi častmi in vsem ostalim “pompom”.

Ampak priznam, ideja George W. Bush v Zagorju ob Savi je fenomenalna, jaz se je ne bi spomnil niti v sanjah! No, pred parimi leti smo tudi mislili, da bomo dobili McDonalds v Zagorje, pa potem ni bilo nič od tega. Imamo pa “zelo čist zrak”, veliko raka in veliko rovov. To pa tudi nekaj šteje!

 1. Ob vseh pizdarijah hočete še McDonalds?

  Drugač pa je tale CSS naked eden izmed najslabših dni v letu…fuj

 2. ideja je bila, da bi pred leti ze, prisel mcdonalds v zagorje.. da bi prikazali moznost, da je mc v vsaki vasi :) ampak na sreco ni slo skozi :)

  css naked je pa zakon :) sej ga bo kmalu konec no :)

 3. Meni se zdi to vse skupaj grozljivo in zelo nespoštljivo do Drnovška. Človek ni želel da bi se po njemu imenovale ulice ali delali kipi, ampak ga ne bojo upoštevali in bodo celo prosili faking Busha da odkrije njegov kip.

  Pomoje je Bush zadnji človek na svetu, za katerega bi Drnovšek želel da mu odkrije kip..

  Naravnost absurdno… :S

 4. Mah kaj, Zagorje bo vsaj kako asfalt prdobilo, spomenik je itak drugotnega pomena, ker do poletja kakih super razpisov in realizacij ne more biti. Hmmm čudno je to hitenje….

 5. Had, sislučajno zagorjan? Kar tako vprašam:-) Sicer pa imate zelo čist zrak, ki prihaja iz našega Trbovlja Haha:D

 6. Si bil na okrogli mizi vidim :)
  Ni vse tako črno belo kot izgleda ;)

  Spomenik podpiram, ker je potrebno takšni osebi postaviti obeležje, da se ga spomnijo kasnejši rodovi in da se ga počasti. Seveda pa je to potrebno delati v mejah normale. In mislim, da je spomenik v rojstni občini čisto v teh mejah.

 7. Bo-la-no!!! :evil: Meni se zdi že tisti poldnevniški kip kr neki, saj vendar nismo fucking Greenwich! Ta novica me je pa res šokirala. Mislim! Bush???!!! Dajmo rajš povabit Ratzingerja, ki bo mimogrede še na hitro sprožil beatifikacijo! Letališče Jožeta Pučnika je dobilo potencialni presežek neumnosti. :sad:

 8. Kdo, hudiča, bi si pa želel Busha v svoj kraj? Ok, razen Å vagana… Jaz sem tudi mislila, da je prvi april, pa sem pogledala še enkrat na koledar… Kar se mene tiče, lahko Bush tudi nikoli ne stopi na slovenska tla.

 9. No ja da bi Bush šel v Zagorje odkrivat spomenim Drnovšku, je bolj kot ne bosa. Å e tako se zaradi varnosti ne bo premikal za relacije Brnik – Brdo. Lahko bi pa odprl spomenik Pučniku kar na letališču. Malo z zamudo ampak od srca. He, he.

Komentarji so zaprti.