Prvi april je mimo. Vendar včerajšnja novica, da naj bi ameriški predsednik George W. Bush prišel v Zagorje ob Savi, kamor ga vabi zagorski župan Matjaž Švagan na odkritje spomenika pokojnemu dr. Janezu Drnovšku, je bila precej podobna prvoaprilski šali. Ampak na žlost ni bila!

Ko sem novico prvič prebral, sem se nasmehnil in si mislil svoje. Me veseli da župan skrbi za tako pomembne obiske v Zagorju ob Savi. Če bi George W. Bush prišel v naše kraje, bi verjetno dobili nove cesto, na hitro bi uredili okolico in odprli vsaj par objektov, kar se ponavadi dogaja pred občinskim praznikom ali občinskimi volitvami.
Mogoče pa bi bilo vseeno boljše, če bi izpolnil obljube o odprtju mladinskega centra Vašhava, ki jih je dal že leta 2006 in so bile tudi potrjene na občini. Vendar leta 2008 se še ne dogaja čisto nič na to temo.
Mogoče bi bilo celo boljše, glede na to, da je bil v dobrih odnosih s pokojnim predsednikom, da bi upošteval željo svojcev in njegovo željo, ko ni želel pogreba z držvniškimi častmi in vsem ostalim “pompom”.

Ampak priznam, ideja George W. Bush v Zagorju ob Savi je fenomenalna, jaz se je ne bi spomnil niti v sanjah! No, pred parimi leti smo tudi mislili, da bomo dobili McDonalds v Zagorje, pa potem ni bilo nič od tega. Imamo pa “zelo čist zrak”, veliko raka in veliko rovov. To pa tudi nekaj šteje!