had blog roni kordis had blog roni kordis

3. blogerska krvodajalska akcija

Četrtek, 24. aprila 2008, ob 16. uri, pred Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino!
Prisotni na 1. krvodajalski akciji: Zloba, Piskec, Chef, Mitja, Rok in Tjaša in predstavniki vest.si – šefica Nina, Katja in Marko.
Prisotni na 2. krvodajalski akciji: Zloba, Piskec, Saša Gerčar, Pi.Roman, matejMM, sosed, strojnik, clovek, fish, feniks

Na odvzem krvi pridite spočiti. Popijte dovolj tekočine in pojejte nemasten obrok hrane, npr. kruh z marmelado, čaj, sok ali kavo.
Na kaj moram paziti, preden grem na odvzem krvi?

Za odvzem krvi morate izpolnjevati osnovne pogoje za krvodajalca. Krvodajalec ste lahko, če ste zdravi, stari od 18 do 65 let in tehtate najmanj 50 kilogramov. Ženske lahko dajejo kri vsake 4 mesece, moški vsake 3 mesece.
Postanite krvodajalec v petih korakih

Osebe, ki so okužene z virusom HIV in bolehajo za aidsom in hepatitisom, ali osebe s prisotnim tveganjem za prenos Creutzfeldt-Jakobove bolezni ne smejo dajati krvi.
Kaj morate vedeti pred dajanjem krvi?

Zakon o delovnih razmerjih, ki je pričel veljati januarja 2003, določa, “da ima delavec pravico do odsotnosti z dela zaradi darovanja krvi na dan, ko prostovoljno daruje kri. V tem primeru izplača delodajalec nadomestilo za plačo delavcu v breme zdravstvenega zavarovanja” (169. člen zakona).
Ali krvodajalcem pripada prosti dan in kako ga uveljaviti?

 1. Midva bi prišla, k nama je blo na prvi akciji ful fajn (sploh debate pa akciji) sam nama študijske/službene obveznosti ne dopuščajo.

  Mogoče v naslednjem študijskem letu…

 2. jaz bi prišla, samo ne vem, če me ne bodo spet odpikali, ker bo spet pozna ura … kao :)
  Pa pridem za družbo, če že moje krvi ne bodo hoteli.

 3. Očitno bom jaz tista, ki bom morala dati za pir. :) Žal sem ravnokar izvedela, da se meni na ta datum ne bo izšlo. Itak bo družba tako raznolika in dobra, da me ne boste strašansko pogrešali, krvojemalci so mi pa že zadnjič jasno dali vedeti, da komot zdržijo brez moje krvi.
  Pa drugič.

 4. Mene pa zanima kako pametno je po odvzemu krvi laufat.
  Jst bi zlo rada prišla, ampak imam ob šestih eno prijateljsko tekmo, ki bo sicer zelo “v izi”, vendar vseeno ne bi rada skp padla…

 5. tudi mene na zalost ne bo.. visja sila, oz. vrocina, kihanje in kasljanje.. mislil sem, da se mi bo stanje do danes ze umirilo in da bo vse slo skozi, pa vendar ne bom uspel..

  zahinavil tokrat :(

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja