Že pred časom sem slišal zgodbo o časniku Reporter, novem desno sredinskem tedniku, ki naj bi ga izdajalo podjetje Delo Revije in naj bi pričel izhajati do poletja.
Tednik Reporter naj bi ustvarjala bivša ekipa Maga, Silvester Šurla, Igor Kršinar in Nenad Glücks. Ker je Dnevnik d.d. večinski lastnik podjetja Delo Revije, mi ta naveza nekako ni šla skupaj. Ampak očitno so se pri Dnevniku odločili, da Slovenija potrebuje tudi takšen časopis, ki bo pokrival določeno nišo, ki je sedaj, z izjemo Slovenskega tednika in še parih projektov, prazna.

17 Responses to Reporter – nov desno sredinski tednik

 1. MICA pravi:

  PRVA Å T. BO IZÅ LA MAJA

 2. had pravi:

  a je to ze uradno?

 3. markopigac pravi:

  Biznis ne pozna barve denarja in pripadnosti.

 4. kinky tone pravi:

  Ja, problem Maga je bil prav v tem, da zaradi nizkih novinarskih standardov (da ne rečem novinarskega mambodžmbota) niti ni mogel biti renatbilen. Delal je izgubo. Odločitev, da zamenjajo vodstvo pa niti ni bila tako zelo politična, kot je bila ekonomska.

 5. Milena pravi:

  had, tako mi je bilo rečeno včeraj. torej- še čisto svež novica.
  Kinky…bi pa rada rekla tole: o tem, kakšna je bila naklada Maga PREDEN so problemi prišli v javnost, so na voljo podatki, ki so nasprotni tvojemu mnenju.
  Je pa res, da je Mag sedaj s svojimi 7000 cca izvodi /prepolovljeno v primerjavi z urednikovanjem Å urle/, obsojen na propad, kar se bo, verjetno, tudi zgodilo…
  pa še nekaj: zamenjava pri magi je bila SAMO POLITIČNA in popolnoma NIČ drugega.
  Mogoče je bilo vmes tudi malo osebne maščevalnosti, ampak..to je že druga zgodba.

 6. had pravi:

  @milena: zanimivo.. no, bomo videli.. in ce je imel mag naklado 14k tedensko, to pomeni, da mene prebere skoraj enkrat vec ljudi na teden, kot mag :)
  ali sem potem jaz medij :)

  mi je pa zanimiva teza, da je bila zamenjava samo politicna.. ko se je 500 novinarjev pritozevalo nad vplivom politike in svobodo novinarjev jih taisti niso podprli.. sedaj, ko so sami prisli v to situacijo, pa se je zacelo stokanje.. ah, ja.. slovenija :)

 7. Marija pravi:

  Zanimivo… Samo ne razumem pa, zakaj je bilo treba Mag (ki je bil dokaj uveljavljen in je imel nekaj stalnega bralstva) ugasnit, zdaj bodo pa zaštartal z novim projektom in enako garnituro, kot so jo prej zamenjali? Kolikor je meni znano, ni ravno izgube delal. Ne glede na politične/ekonomske razloge ne vidim poante.

  Had, valjda si medij. Eden boljših. :grin:

 8. kinky tone pravi:

  Mag so prodali Delu, ker je bil nerentabilen in so se s tem izvlekli.
  Vsekakor je bila prodaja tudi politična. Kar se mi zdi napaka, ki so jo ponovili takoj zatem, ko je enake napake delalo prejšnje vodstvo. Hec je le to, da so bili nekateri akterji isti, le da so zamenjali svojo pripadnost.
  Nisem pa še kupil Maga, odkar je novo vodstvo. Prej sem ga vsake toliko časa kupil in vedno znova ugotovil, da se po sloveniji plazi udbomafija, in da so za vse slabo v šolstvu, gospodarstvu, kulturi, zgodovinopisju, športu in popularni glasbi krivi komunisti (leta 2007!). No, zdaj pa ne vem, kaj pišejo, slišal sem le neko reklamo o Cviklovem ‘zloglasnem vodenju komisije’, tako da jih očitno vseeno ni odneslo popolnoma na drugo stran.

 9. Milena pravi:

  seveda si medij in to zelo pomemben. Marsikdo vzame tisto, kar prebere pri tebi, za čisto zlato.
  Tako pač je.
  Kar se pa peticije tiče, jaz je nisem podpisala, priznam. Nisem imela razloga, podpisali pa so jo nekateri, ki še danes navajajo take butaste razloge, da se jim lahko le smejim.
  če ti urednik nekega članka ne objavi zato,ker je nedoraslo napisan, to še ni politični pritisk….ali pač?!
  Vmes je bilo tudi vleiko soebnih zamer, pa politične pripadnosti in še marsikaj, kar se pač dogaja v zakulisju.
  Konec koncev je prav to zakulisje tisto, ker se kuhajo šmorni, na odru vidimo le tisto, kar “lahko” vidimo…
  In zato je prav, če bi znali in hoteli prisluhniti enim in drugim, da slišimi vseh sort argumente.
  Ker če raznašamo novice naprej po receptu “na A kanalu so to povedali”, izpademo kvečjemu smešni.
  Skratka, nenehno nas mora zanimati ZAKAJ.
  Če, seveda, potem nameravamo o dotičnem problemu tudi razpravljati.

 10. Marija pravi:

  kinky, ne vem, če je to z nerentabilnostjo čisto res. Mag je bil na sceni že kakih 10 let in se je moral držt nad vodo tudi prej. Meni se zdi, da je bil prehod po delovo marelo precej povezan s Slivnikovo novo službo, torej politična in za obstoj tednika ne nujna poteza. Neumnost.
  Novi Mag je totalno brezvsebinski, neškodljiv, mlačen, skratka Zeh. Udbomafijaške članke je bilo vsaj zanimivo brat.

 11. had pravi:

  da ne bo pomote.. blogi so medij..
  jaz pa se nimam za konkreten medij..
  predvsem zato, ker so moji zapis subjektivni.. mediji pa bi morali biti objektivni.. prisluhniti obem platem zgodbe in ne na podlagi vzorcev iz preteklosti delati zakljucke.. na zalost je tega pri nas zelo malo..

  glede na to, da vsak teden berem mag (jeap, priznam), tako kot mladino, delo, dnevnik, globus in se cel kup ostalega pisanja, ugotavljam, da so si novice precej podobne.. da ni nekega presezka, ki bi ga clovek pricakoval in da ni nekih hudih “zgodb”, ki bi bile res raziskovalne.. skoda..

 12. had pravi:

  @marija: ravno o tem, sem se zadnjic pogovovarjal s prijateljem.. in nisva prisla do konca.. mag je bil ustanovljen 95 leta in lastnik podjetje interdata.. potem ga je kupilo podjetje salomon, ki je veljalo za levo podjetje (upam, da se tukaj nisva zmotila) in potem ga je prevzelo delo.. ampak v tistem casu je bilo delo “pod janso” in je bil namen drugacen..
  zato mi je celotna ta zgodba povsem cudna in nekako nerazumljiva :)
  pavle gantar je napisal zelo dobro o vsem tem:
  http://www.zares.si/mag-in-nova-oblacila/

 13. Marija pravi:

  Sem prebrala post in komentarje, delno se strinjam, delno ne… O korektnem in sploh “spiegel” mediju pri nas lahko samo sanjamo. Bo treba še naprej brat leve in desne projekcije, predvsem pa vse skupaj držt na neki zdravi distanci.

 14. kinky tone pravi:

  Aja, glede zloglasne Cviklove komisije piše Demokracija. My bad.

 15. markopigac pravi:

  Ne pisati neumnosti. V Sloveniji pac gredo v promet le levo-sredinski mediji. Vse ostalo pa je zgolj margina. SDS-jevo trobilo Slovenski tednik ni bran prav zaradi tega, ker ga delajo jezni desnicarji. Verjamem, da ga v trafiki ne bi kupil nihce, ce ga ze sedaj ne bere nihce. Druga stvar pa je ustvarjanje filinga desnega medija – desnicarji, tista pescica, pac potrebujejo svoje glasilo in Demokracija ter Mag sta bila prava. Ker pa je Mag postal nova Mladina, Surla pa je rabil svoj casopis je to bila najboljsa resitev. Ampak nekih bistvenih sprememb ne bo. Kupovali ga bodo simpatizerji SDS (in njihovi zupani ter mestni svetniki). Kar spet znasa dovolj za prezivetje. Vazni so pa itak oglasi.

 16. Mediji so subjektivni, pa to sploh ni problem, problem je, da dejansko sami sebi tega ne priznajo in se predstavljajo kot objektivne in nadstrankarske… no vsaj tisti glavni. Bi bilo zanimivo, če bi novinar pod vsakim člankom napisal tudi koga je volil :)) bralcem bi bilo potem bolj jasno koliko je ura in kam umestiti posamezen komentar. No, pa to je bolj za hec ideja…
  Mi je pa všeč pri Financah, kjer na koncu članka pisec pove ali je lastnik delnic o katerih piše.

 17. stieber pravi:

  pigac, ‘desničarjev’ je v slo prav nekje toliko, kot ‘levičarjev’. Volitve so dokaj dober pokazatelj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.