Hrapavljenje, karkoli že to pomeni, poteka. (SSKJ ne najde te besede)
Ob dežju je omejitev hitrosti v predoru Trojane še vedno 60 km/h. Ampak to ni poanta tega zapisa.
Ob hrapavljenju predorov je promet preusmerjen na regionalno cesto. In če se pelješ ponoči, okrog 1. ure zjutraj, po avtocesti proti Trojanam in nisi pozoren, da hrapavljenje še vedno poteka, plačaš cestnino v Kompolju, čez šest kilometrov, v Blagovici pa moraš zapustiti avtocesto in po regionalni cesti, za približno tridesetimi tovornjaki v koloni cijaziti proti Trojanam.

In kakšen je pogled na “pohrapavljene” predore? Na prvi pogled mi vse skupaj deluje precej bolj gladko, oz. cestišče se sveti veliko bolj, kot se je pred tem posegom. Glede na to, da je poseg vreden 800.000€, bi pričakoval drugačen rezultat. Nekako tako, kot so hrapavljena cestišča v Istri, kjer se to močno pozna. Tako pa je okrog vsakega jaška še velik del “nehrapavljenega” cestišča, da o sredinski črti, ki ni “pohrapavljena” niti ne govorim.
Mogoče pa je to samo predpriprava, da bodo lahko naredili teste in ugotovili, da je vožnja po predorih sedaj še bolj nevarna in bodo lahko ponovno “betonirali” oz. “asfaltirali” predore.
Resnično upam, da se MOTIM!