Zopet fenomenalen rezultat v oddaji Vroči stol, ki jo vodi Vladimir Vodušek.
Možnih razlag za ta rezultat, ko glasuje okrog 10.000 ljudi, je lahko precej.
Ljudje resnično ljubijo Janeza Janšo in njegovo vlado, vendar tega ne “upajo” povedati v javnomnenjskih anketah, kjer so rezultati precej drugačni. Vox populi – levi – DeSUS, LDS, SD, Zares imajo 46% podporo, desni – SDS, SLS, NSi pa imajo 26% podporo.

Desnica si pomaga s prijemi, ki za njih niso sporni, saj samo izkoristijo sistem, ki jim to omogoča. Podobna zgodba, kot se jim je zgodila v primeru Žurnal. Vendar so sedaj veliko bolj previdni, da ne presežejo skupne številke telefonskih naročnikov v Sloveniji.

Desnica ima fenomenalno organiziran “glasovalni stroj”, ki se sproži ob takšnih in podobnih oddajah. Ampak v oddaji Zvezde pojejo je moralo iti nekaj narobe, saj ni zmagala Eva Irgl, ampak Jure Sešek. Mogoče navodila niso bila povsem jasna v tem primeru.

Levica resnično nima podpore pri držvljanih ki gledajo oddajo Vroči stol, ker so že pred tem odpovedali RTV naročnino.

Levičarjem se zdi povsem nepomembno izražti podporo “svojim” strankam, ko pa je rezultat vedno v prid desnici. Zakaj bi trošili denar, če so rezultati že vnaprej znani.

Ali je res pomembno, kdo zmaguje v takšnih in drugačnih anketah? Ali ti podatki kaj spremenijo? Razen, da se jaz spravim pisati post na to temo!
Glede na to, da je cena glasovanja (če se motim, naj me kdo popravi) 0,42€ za SMS in pri dejstvu, da glasuje preko 10.000 ljudi je ta znesek preko 4000€. In ker javno RTV financiramo držvljani in ker se napaja pri držvnih seskih, bi bilo lepo, če bi se ta denar dal za humanitarne namene, oz. ljudem, ki so ga potrebni.